Există cabinet veterinar bun în București

Amân povestea asta de multă vreme dar am în listă multe persoane cu animăluțe pe acasă și numai eu știu cât am căutat ca disperata pe internet după un veterinar bun. Am găsit ce căutam pe un forum pentru pisicuțe și am observat atunci că niciun blogger nu a scris vreo recomandare de vreun cabinet veterinar ca lumea.

Iraida Vet – varianta bună

Am motan de vreo 15 ani. Cu el am început toate aventurile medicale. Cum aveam 20 de ani și eram pe vremea când netul încă însemna mirc și lumea stătea pe mess că e la modă, l-am dus la sterilizat la singurul cabinet care era la mine în zonă – Iraida Vet. Pe vremea aceea, lucrau 2 veterinari acolo, într-un spațiu închiriat la subsol în Piața Vitan – pe vremea când nu era ce e acum. Unul era simpatic și evident că mă duceam cu plăcere. Aveau o singură cameră și condițiile erau umane. Tot la ei am sterilizat mai târziu și jumătatea motanului. Anii au trecut și nu am mai avut nevoie de ei. Dar pisicile mele au îmbătrânit și am mai adoptat și eu încă 3 animale și tot la Iraida Vet am ajuns.

Până anul trecut, au fost numai vaccine, sterilizări, deparazitări – așadar nimic grav de rezolvat. Tom, eroul poveștii mele, a avut probleme cu ficatul, am făcut analize, ținut regim, și-a revenit. Aveam încredere că cei de aici sunt ok – între timp se mutaseră pe Strada Foișorului într-o casă. Diferența era de la cer la pământ.

Iraida Vet – începe coșmarul

Anul trecut Tom a avut probleme cu rinichii – avea 14 ani pe atunci, era o minune că nu apăruseră mai devreme. A făcut puțin tratament, și-a revenit.  Anul ăsta în schimb a slăbit brusc, era din ce în ce mai apatic, trăgea a boală și nu avea poftă deloc de mâncare. Bea în schimb foarte multă apă. Aș fi vrut să observ mai din timp scăderea în greutate și să nu fi amânat crezând că nu e nimic.

L-am dus la Iraida Vet, am repetat analize pentru ficat și rinichi. Creatinina urcase la 2,8 (normal fiind 2,6), ureea și ea prea mare. Diagnostic: insuficiență renală cronică. Este tipică pentru pisici – de asta mor cele mai multe. De obicei se depistează foarte târziu.

Am trecut pe regim de renal, Ipakitine și încă un medicament la care am renunțat între timp și perfuzii. Stătea de dimineață până seara la 18.00 la perfuzii – cost 80 RON zilnic. În prima săptămână am băgat în el cu tot cu analize, mâncare și perfuzii în jur de 800 RON. După 3 zile a început să mânânce. Așa că i-au fost repetate iar analizele. Creatinina urcase la 3,7 – pentru că a început să mânânce și să se pună rinichii în mișcare. A trecut pe perfuzii mai scurte – îl luam pe la prânz – 60 de RON zilnic. Tom a mâncat de 2 ori și a început iar greva. Slăbea pe zi ce trece și era din ce în ce mai apatic. Creatinina a ajuns la 4,1.

Atunci am început să bântui forumurile în miezul nopții – mă prindea 1 dimineața în lacrimi citind despre simptomele insuficienței renale și semnele sfârșitului. Citisem atâtea povești – e groaznic să începi pe pagina 1 cu povestea motanului X diagnosticat cu insuficiență renală, să citești tot despre lupta lui, să ajungi la pagina 3 și să afli că a murit.

 

Era cazul de o schimbare

Trecuseră 10 zile. Tom era la fel de rău. Am făcut pauză de perfuzii un weekend ca să vedem cum reacționează. Nu se mișca din locul lui toată ziua – se ducea doar la baie și să bea apă. Toată familia lua în calcul varianta eutanasierii ca să nu se mai chinuie. Toți în afară de mine.

Luni am mers cu el la perfuzii. Mă duc să îl iau înapoi la prânz. Mă agățam de orice năsuc umed, chiar și timp de 2 secunde. Dar lunea aia a fost diferită. Tom vomitase în timpul perfuziilor și făcuse și scaunul moale. ”Din nefericire, nu sunt semne bune”, îmi spune doctorița care avusese o pisică – murise recent de… insuficiență renală. ”No shit!”, îmi zic în mintea mea, sunt semnele că boala avansează rapid și că o să crape!!!!! Plec terminată – trebuia să iau fața optimistă pentru mama.

Citisem pe forumuri de o doctoriță care se specializase pe insuficiența renală și făcea minuni – doamna Anca Dobrică. Ajung acasă, dau veștile și decid ca a doua zi să merg la ea. Dar cine mai rezista? Am terminat orele de engleză mai devreme, am luat motanul în mașină și m-am dus la Praxis Vetlife, unde lucrează ea. Nu știam dacă e pe tură sau nu, dar bafta a fost că am nimerit-o. La ultima tură de analize creatinina lui Tom era 4,1.

Anca Dobrică sau îngerul păzitor

Am văzut multe asocieri ca cea de sus și mi se pare corect să apară în heading. La prima vedere Praxis Vetlife nu are aceleași condiții ca Iraida Vet. Dar are oameni. I-am spus povestea lui Tom și m-a întrebat de tratamentul pe care l-a urmat. Sun la Iraida și aflu ce primise Tom: Ringer și ser fiziologic. Și atât? Da, atât.

Doamna Dobrică ridică subtil o sprânceană (mi se pare mie în timp ce inima-mi bate să sară din piept) și nu îmi dă multe detalii, doar menționează delicat că ar fi trebuit să primească ceva și pentru greață. Lunea aia Tom a scăpat doar cu o vizită. Am primit o trimitere pentru o ecografie și ne-am văzut a doua zi.

Vedeți voi, nici măcar medicul ecograf nu a simțit la palpare ce a simțit Anca Dobrică – unul din rinichi avea malformații. Tom avea o pielonefrită cronică – o infecție care se cronicizase. Nu era doar insuficiență renală.

Marți după-amiază mi s-a explicat extrem de clar tot ce era în neregulă cu Tom, i s-au repetat analizele și a trecut pe o altă perfuzie: Ringer lactat, plus antivomitiv și încă vreo 3 injecții. Venisem cu teancul de bani pregătit. Mi s-a spus totalul și că, dacă nu am banii la mine, e ok, pot plăti și altă dată.

”Ai spus ce?! Abia m-ai văzut…și pot plăti și altă dată?” Dragii mei, la Praxis Vetlife am stat cu Tom pe masă cât a stat la perfuzii. I-am vorbit, l-am alintat că era agitat, o asistentă venea mereu pe la noi ca să vadă că e totul ok chiar dacă se perindau o grămadă de animăluțe. I-au adus tot felul de mâncare uscată și umedă – numai să mânânce Tomata mea.

La Praxis Vetlife am plătit analizele aproape la jumătate față de Iraida iar pentru perfuzie cu tot cu injecții am dat 35 de RON! 

La finalul primei ture de perfuzii am primit ditamai tratamentul: Azodyl, Ipakitine, apă cu argilă ca să îi elimine toxinele, supă în fiecare zi, ceai de merișor și Peritol pentru poftă de mâncare.

Semne bune

La finalul primei zile, Tom avea nasul umed. Seara se plimba prin casă. Am ținut-o în perfuzii o săptămână. Tura de analize făcută fix după ce am terminat cu Iraida Vet a arătat că urcase creatinina la 4,9!!!!!!! După o săptămână, Tom mânca, alerga, se bătea cu Miti și toate valorile au scăzut.

tom-insuficienta-renala

Acum urmează regimul, ne alergăm reciproc că eu îi administrez tratamentul. A rămas slab din nefericire și la vreo 3 săptămâni mergem la perfuzii pentru menținere. Stau cam 20 minute pentru perfuzii subcutanate și dau …25 de RON.

 

Recomand Praxis Vetlife

Mi-am promis că o voi urmări pe Anca Dobrică pe unde s-o duce ea, deși eu sper că o să rămână la Praxis Vetlife că-s la Foișor și e aproape de mine. Mai este un doctor la Praxis și am avut contact și cu el. Miti a făcut anul trecut o micoză – o ciupercuță în zona urechilor – o mânca rău și îi căzuse blănița. Am fost la Iraida Vet cu ea, mi-au spus că e micoză, i-au dat un unguent, a trecut micoza și a crescut blănița.

Anul ăsta i-a revenit treptat, chiar își provocase răni. Așa că am fost săptămâna trecută cu ea la Praxis. I-am zis domnului doctor povestea iar el m-a întrebat: ”Sigur este micoză? De unde știți?” M-am uitat tâmpită la el: ”Păi așa mi-au spus”. Pasul următor la Praxis a fost să îi ia o mostră de blăniță din zona afectată ca să vadă care este cauza. ”Apoi, în funcție de ce descoperim la analize, dăm și tratamentul. Că e și bătrână și sunt medicamente care îi fac rău.”

No shit, așa se procedează normal. Pălăria jos, Praxis Vetlife!

16 thoughts on “Există cabinet veterinar bun în București

 1. Vlad says:

  Salut Petruta! Foarte frumoasa postare si experienta mea cu Praxis confirma cele spuse de tine. Tot staff-ul cabinetului este foarte bun, atat profesional cat si in relatiile cu oamenii. Totdeauna au avut o abordare ok cand am fost cu catelusa mea la ei si nicioadata nu am simtit ca e nevoie sa cer o a doua opinie. Mi s-a intamplat si mie sa ma duc cu bani insuficienti cand nu aveau POS si sa imi zica sa ii aduc mai tarziu, mi s-a intamplat sa revin pentru un control dupa tratament si sa nu mi se ceara bani. Toti amicii mei cu animale mi s-au plans cat de mult au de cheltuit cu veterinarii, cum ajung sa cheltuiasca 100 Lei doar pe o consultatie. Pentru ca merg la ei fiindca imi inspira incredere si ca imi face placere si nu pentru preturi, am compensat de fiecare data cu donatii in cutiuta pe care o au pentru ca stiu ca ofera discount asociatiilor de protectie a animalelor. Sper ca cei doi doctori, Anca Dobrica si Stefan Olaru sa devina un exemplu pentru altii si avem mai multi veterinari ca ei.
  Multa sanatate pisicilor tale! 🙂

  • Petruța says:

   Mulțumesc mult. Habar nu aveam de cutiuța cu donații. O să fiu mai atentă când ajung la ei. Acum mă pregătesc să duc o altă pisicuță la vaccin la ei :))

  • Petruța says:

   Eu sper să rămână Praxisul acolo cu oamenii lui speciali..slabe șanse să se prindă și alte cabinete că nu e ok să profiți de pe urma animăluțelor…

 2. Ai trecut prin spaima nu alta! Eu sunt ca o macaroana fiarta cand mi se imbolnaveste o pisica (am cinci) Nu mai sunt buna de nimic. Avand animalute, am avut si eu experiente de genul. Multe.
  Dar nu cu pisicile mele ,thank goodness! Ma bucur ca ai share-uit experienta ta. Sa afle si alti posesori de pufosenii.
  Nu sunt din Bucuresti, dar e bine de stiut, bine de ferit, intelegi tu.
  Ce sa zic, sa-ti traiasca Toamata, sa fie sanatoase muuulti ani de aici inainte. Si toate chisicile tale la fel.
  Sa traiasca neamu’ lor pisicesc.

 3. Buna. Am un pisic diagonsticat cu irc sambata. Creatinina 2.8, uree 68. Ni s a recomandat antivomitiv Sucrabest si IRC-VET. # zile a primit si perfuzii. Mancare de dieta . As dori sa mi lasi si mie detalii despre tratamentul vostru, precum si un nr de la clinica respectiva. Sunt din Craiova, dar as veni oriunde pt a-mi vindeca motanelul. Are 14 ani si 5 luni. Multumesc din suflet!

 4. Eu nu vreau decat sa ma bucur pentru voi. Tare de tot. Dacă aveam și eu o doctorita pentru Silver al meu….
  Din pacate, tot ce am citit pare tras la indigo, vizavi de simptome. Pisicul venise la noi gata batran și bolnav. Timp de 5 ani am auzit acelasi lucru: „nu va trai mult”, dar el a fost de alta parere. De un an casa e goala, desi am 6 caini, și tot ce vreau, acum, e sa ma bucur pentru Tom, și pentru tine și sa va transmit sanatate. Tot respectul pentru acest medic inimos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.