3 fete și o Grecia cu aventuri

corfu

Ce faci când, după un an de muncă, visezi doar la distracție? Pui mâna pe whatsapp și contactezi fetele cu care mergi de obicei în Grecia. Și așa începe povestea ultimei mele vacanțe pre-pandemie. Săraca, ea s-a anunțat din start că va fi plină de aventuri dar cine ar fi crezut?

Pe patru roți de la București la Sidari

Ne-am hotărât să plecăm toate 3 fete cucuiete în Corfu. Văzusem ceva acolo cu Canal d”Amour, 2 eram single și am zis că e musai să găsim cazare fix lângă. Poate – poate s-o lipi ceva de noi. Vacanță planificată, cazare luată, zâmbetele maxime. Una din fete anunță că nu mai poate veni – probleme la munci. Anulăm cazarea, schimbăm cu una pentru două persoane. Cu o lună înainte de plecare, hop că s-a schimbat modificarea și am redevenit 3. Dăi și negociază, rezolvă că nu mai găseam nimic pentru 3 fete. V-am zis că nici bine nu plecasem și era cu aventuri.

La fel ca și la prima tură de Grecia, am plecat cu Gărgărița – Sandero-ul meu roșu și obișnuit cu greul. Deși una din fete are carnet și a rămas de back-up, gândurile mele erau clare: nobody touches my car! Am condus până în Lefkada, nu mă omoară Corfu.

Când te pupi cu un bulgar

Gărgărița e o simpatică de 1.4 cu 75CP. Vei înțelege, așadar, de ce conduc cuminte, nu mă bag în depășiri periculoase și, per ansamblu, nu depășesc viteza legală…foarte mult. Nici bine nu intrasem în Bulgaria, muzica la maxim, veselie, planuri mari. Să fi trecut vreo 4 ore când mi-am zis eu într-un moment de maximă inteligență:

Ceilalți stau destul de aproape de mașina din față atunci când se pregătesc de o depășire. Și apoi tâșnesc. Sigur asta e o șmecherie pe care eu, șofer cuminte, nu o știu!

Având această sclipire în gând, m-am plasat strategic în spatele unui bulgar cu un fel de ARO. Dar știi că soarta te pleznește fix când crezi că te-ai făcut deștept. Mașina din fața bulgarului a încetinit brusc, vrând să tragă pe dreapta. Frână la bulgar, surpriză mare pe moaca mea. Știți secundele alea de dinainte de boacănă? Când timpul încetinește și creierul tău e la un milimetru distanță de o tâmpenie? Ei bine, eu mereu sunt stăpână pe mine. Am estimat că nu o să mă țină să frânez la timp – distanța aia regulamentară m-ar fi ajutat. Dar unde nu e creier, nici Dumnezeu nu are pretenții. Am apucat să mă asigur că pe contrasens nu e nimeni și am tras puțin de volan stânga cât să nu îl pleznesc full frontal pe bulgar.

Aoleo, mașina mea!

Fetele, s-au trezit ca dintr-un vis. Nici copilotul meu nu observase acțiunea petrecută la 90 de kilometri la oră. Am oprit și dă și te înțelege. English? NO. Romanian, NO. Omul se uita la mașină și mai că își smulgea părul din cap. Zicea doar ceva mereu cu „police, police”. În timp ce el bâiguia acolo, eu deja eram pe forumuri pentru a afla cum trebuie procedat. În timp ce fetele erau cam străvezii la față, eu așteptam poliția. Nu le venea să creadă cât de calmă sunt. Adevărul e că nu aveam cum să schimb nimic din ce făcusem și ținta rămânea Corfu.

A venit și echipajul, care, bineînțeles, că s-a dus la bulgar ca să afle povestea. Nu că ar fi contat varianta mea, nu aveam ce obiecta. În timp ce eu mă uitam după polițistul tânăr (ptiu, pupa-l-ar mama pe el de drăguț), fetele se gândeau care cum să iasă la înaintare cu o chestie sexi să rezolvăm mai repede. Bulgarul tot arăta spre mașină și se văicărea, zici că îl omorâsem. Voiam să îi zic „stai boss, liniștit. Că ia uite ce cârlig de remorcare șmecher am eu, te duc și acasă cu tot cu mașină, numai nu te mai văicări”.

Roșu și periculos

Au, buzunarul meu!

În afară de faptul că îl zgâriasem puțin și i-am rupt una din apărătorile de noroi, mașina părea foarte în ordine. Sigur m-am uitat la el urât de vreo 3 ori că se vaicără exagerat. Dar nu foarte urât pentru că și eu îmi iubesc mașina și m-aș fi supărat. Măcar totuși dacă ar fi fost un bulgar tânăr și drăguț. Dar de unde!

Cum arăta în schimb Gărgărița? Aveți poza mai jos. Ca să nu mai zic că ușa pasagerului se deschidea cu scârț pentru că tabla era îndoită. După vreo 45 de minute de stat în soare, cât s-au făcut poze și s-au constatat, bulgarul a plecat. Iar noi, fetele care speram să scăpăm odată și să plecăm, a trebuit să urmăm mașina de poliție încă vreo 20 de minute pe drum. Acolo am mai stat juma de oră, timp în care mi-au scris amenda și constatarea.

Gărgărița șifonată

Cum m-am înțeles cu polițistul simpatic? Într-o engleză bulgărească destul de bună dar știu sigur că am zâmbit frumos. Eu, Profă de engleză, am ignorat cu succes toate greșelile și am admirat faptul că eu chiar l-am înțeles. Cu aproape 3 ore pierdute, am repornit pe traseul spre Grecia, cu mare grijă și conducând regulamentar. Dincolo de o experiență ca șofer și prima mea amendă, am și această amintire. O poză care va reflecta cât de periculoasă sunt.

Am ajuns la ferry aproape de ora 10 și un pic. Fetele m-au amenințat că sigur adorm eu imediat cum parchez mașina. Dar pe ferryboat-ul de miezul nopții, ghici cine făcea poza asta! Euuuuuuuuuu care încă eram trează și super veselă. Ele au picat instant, deși nici una nu poate dormi chiar așa relaxat, oriunde, ca mine.

Dragoste cu năbădăi

Am ajuns și la Canal d”Amour, singură dimineața. Am zis să fiu eu și cu el ca să priceapă clar mesajul. Pentru fetele care se întreabă dacă funcționează, vă comunic că în pandemie am avut o viață rezultată din online dating foarte fructuoasă. Dar nimic la concret pe sufletul meu. În schimb, acum sunt fericită. Eu zic, sincer, că mi se trage de la pupătura cu bulgarul.

Canal d”Amour

Vacanța nu a fost lipsită de aventuri. În fiecare zi în care mergeam la plaja din Sidari, observam un tip super drăguț. Știi genul: cu mușchi dar nu prea mult, brunet, înalt, grec și care trăgea vânjos bărcile la mal. Genul de bărbat bun pentru o vacanță. Al nostru grec sexos pusese ochii pe una din fetele mele. Azi un zâmbet, mâine două, spre final de vacanță ne cam săturasem de flirtul total pe față. În înțelepciunea mea (am stabilit deja că e maximă), i-am spus copilotului meu să riște. Plecam oricum din Grecia, deja era prea ciudat. Ce avea de pierdut?

O altă idee strălucită

Fata noastră, de altfel, fix genul de fată super amuzantă, distractivă, serioasă, muncitoare și sexi de pică dar neconștientizând ce bunăciune e, a ascultat de înțelepciunea venită de la băbăciunea de 34 de ani. Adică eu, dacă nu te-ai prins. S-a dus, a abordat grecul, i s-a promis o plimbare cu barca fix până la Canal d”Amour. Chicote, veselie maximă, emoții cât am așteptat-o să se întoarcă cu povești. Nu îți poți imagina cât pleznea inima în mine. „Na, ce ghid bun sunt eu pentru tineretul din ziua de azi. Uite așa îi învăț eu să își trăiască viața”. Copilotul meu avea la momentul povestirii 26 de ani.

Și s-a întors. Dezamăgită. Nici bine nu plecaseră de la mal că fata observase verigheta. Omul i-a mărturisit nonșalant că e însurat. Ea s-a bosumflat și cam asta fu. A ajuns la Canal d”Amour, a fost „pilot” și pe barcă și s-a întors. Eu încântată măcar că ea a încercat dar cu convingerea clară că nu am avut cele mai strălucite idei.

Pentru curioși, am ajuns în România cu bine și singura graniță la care ne-a luat cineva la întrebări și ne-au cerut hârtia de la poliție a fost în România. Iar eu am acum un partener de nădejde cu care ies cu bicla și care și-a cumpărat suport de biciclete ca să mergem cu ele la munte. Grecii? Sunt simpatici dar buni doar pentru clătit ochii. Mai bun e un român care te scoate la plimbare de 4 ore cu bicla și de 12 cu mașina.

Iar Gărgărița e eroina mea!

Articol scris pentru Superblog 2021

One thought on “3 fete și o Grecia cu aventuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.