A castiga sau nu bani din blog

Sursa foto

Cu ocazia Spring Super Blog 2013 am participat la o discutie interesanta: ce faci cu blogul – Faci bani sau nu? Nu cred ca nu exista blogger mai mic sau mai mare care sa nu se fi intrebat chestia asta. Mai mult decat atat, cum faci bani?

In cazul meu nu se pune problema de asa ceva. Dar cum am intrat pe mai multe grupuri de bloguri, am gasit unul cu o propunere din partea unei companii, habar nu am care. 50 de RON pentru articol. Din ce am citit pe mai multe site-uri, cica la inceput poti fi platit si 2-3 euro pe advertorial. Asadar, 50 de RON e ok. Reactia mea a fost de …”Holy crap! Mai bine nu!”

1. Trebuie sa iti stabilesti de la inceput daca scrii pentru bani sau scrii de placere.

2. Daca scrii pentru bani, atunci alege-ti ce advertoriale doresti si treci si scrie.

3. Daca scrii de placere, sa te reorientezi spre a scrie advertoriale e riscant. Iti pierzi stilul, iti poti pierde si cei 5 cititori pe care ii ai.

4. De cand eram eu mica, ma gandeam cum vedetele isi asociaza imaginea cu tot felul de produse. Acum ca mini-bloggerita care sunt, ma gandesc ca e ciudat sa scrii despre toate produsele si campaniile care iti trec prin fata ochilor.

Mi se pare mai simplu sa scriu despre produse/companii despre care stiu, cu care am mai avut tangente. In situatii de genul Campionatul National de Blogging, mie imi place ca pot sa imi aleg campaniile pentru care sa scriu. Tendinta mea este evident sa ies printre primii dar am observat ca nu pot sa scriu aiurea despre chestii care nu imi spun nimic. Nu ma forteaza nimeni asa ca voi scrie despre lucrurile care imi plac si despre care am ceva de zis. Si ca sa ma laud la prima participare, am castigat o invitatie la concertul de lansare al lui Aylin- Chemistry. Pam-Pam! Recenzie mai pe seara 🙂

Pana atunci, planuiesc sa scriu in stilul meu de visatoare zambareata, sa va pun pe ganduri, sa va fac sa zambiti si eventual chiar sa radeti!

 

4 thoughts on “A castiga sau nu bani din blog

 1. Nicu says:

  Dar de ce nu se pot face ambele? Scrii de placere si faci bani in acelasi timp. Nu ti se spune de la bun inceput? Ce iti place sa faci? Alege cu atentie drumul in viata, e bine sa faci ce iti place. Nu vad de ce nu s-ar aplicat aceeasi teorie si pentru bloguri. Printr-un blog scrii ce te apasa, iti faci prieteni, participi la concursuri, castigi bani. Apropo de concursuri, Daca iti place sa intri in competitii poate ca te intereseaza concursul organizat pe Merita Citit, unde Pensiunea Tohanita ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu. Daca participi, te votez.
  Cat despre stiluri, asta face diferenta. Sa scrii.. ca tine, cum te caracterizeaza sa te exprimi. Cand ai incercat sa copiezi pe altcineva deja se forteaza lucrurile si se observa.
  Ai un blog foarte interesant, o sa revin sa te citesc!

  • Petruta says:

   Se pot face si ambele, eu nu am zis ca nu. Am zis doar ca e pacat sa te apuci sa scrii pentru bani, de dragul banilor. E frumos sa scrii pentru ca iti place si banii sa vina pe parcurs 🙂 Cat despre concursuri, am participat si particip la cele la care imi place sa scriu sau am inspiratie.. sau nu imi cer sa laud un produs pe care nu l-am testat 🙂 Multumesc pentru aprecieri:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.