A început! Ce? Campania „Adoptă un film românesc”

Pe protagoniști îi știi de la teatru. Dragostea ai experimentat-o și tu. Îți mai place să și râzi. Ai văzut deja că filmul românesc își fac loc în cinematografele noastre. Nu te ține de prostii pe 1 aprilie – du-te la cinema. Pe 1 aprilie intră în cinematografe „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, o comedie românească cu actorii Pavel Ulici și Nicoleta Hâncu. Prima de altfel prinsă în campania „Adoptă un fim românesc.”

Adoptă un film românesc

O să mă întrebi ce oare mi-a venit să îți scriu de un film românesc. Dar noi ce avem? Actori buni? Da! Oameni creativi? Da! Buget de filme americane? Nu. Asta ne oprește? În niciun caz. Cu această ocazie te mai anunț că a început campania Adoptă un film românesc. Ar fi cazul să susținem noi cinematografia românească și tinerii actori. Cred că îți dai seama că de cele mai multe ori ei sunt mânați de o pasiune puțin nebună pentru actorie, și mai puțin de lumina reflectoarelor. Să fii actor în România nu e ușor.

Așa că bloggerii vor face acest pas, în frunte cu Bogdan: susținem actorii noștri și filmele noastre iar Minte-mă frumos în centrul vechi e doar primul de pe listă. Ce zici, ni te alături?

adopta-un-film-romanesc-minte-ma-frumos-in-centrul-vechi

Hai să îți spun puțin despre film. Povestea începe cam așa..

Ei sunt Doru și Dora, un cuplu de tineri actori a căror poveste de dragoste trece prin multe încercări. Ițele se încurcă și se descurcă, iar de asta se fac vinovați atât colegii lor de la teatru, cât și personajele din exterior, care pun umărul la realizarea celei mai nebune comedii românești ale anului. 

Distribuție cu surprize

Acțiunea se anunță a fi palpitantă și presărată cu nume simpatice din lumea teatrului românesc: Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Sorin Miron, Alexandru Unguru, Aida Economu, Diana Roman. Mai punem și câțiva actori de film: Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea şi George Pişteranu și elementele „supriză”Viorel Lis, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu. Sunt tare curioasă în privința lui Codin Maticiuc, personaj „controversat” al lumii mondene dar un om tare bun la scris și cu capul pe umeri. Abia aștept să îl văd ca actor.

Pavel-Nicoleta-minte-ma-frumos-in-centrul-vechi

Ce aduce nou Minte-mă frumos în Centrul Vechi?

Cu Nicoleta am simțit imediat chimia, chiar dacă nu mai lucrasem împreună înainte. Am simțit imediat conexiunea, iar relația dintre personaje cred că funcționează perfect”, spune Pavel Ulici. Pentru Nicoleta, Minte-ma frumos în Centrul Vechie o poveste în care se regăsește toată lumea, sunt oameni noi, situații din teatru surprinse foarte bine și îmbină foarte bine drama cu comedia”.

Eu ți-aș spune că îmi place distribuția de actori tineri, îmbinarea dintre teatru și film, faptul că vom vedea frânturi din viața de actor, ceea ce este în spatele scenei, vom privi scenele uneori prin ochi de regizor. În plus, îmi e dor de o comedie românească.

Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este produs de Fundația Teatrul Contemporan. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu. Scenariul este semnat de Adrian Lustig, imaginea – Andrei Băltărețu, regizor Iura Luncașu.

Ține minte: 1 aprilie, “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” intră în cinematografe. Aruncă un ochi aici ca să vezi ce te așteaptă:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.