Eu am adoptat un maidanez. Tu de ce nu o faci?

 

Vi-l prezint pe Șuntu-un cuțu de la Tanganu. Simpatic, nu? Mă costă 78 de RON pe lună. Mult, nu?

Oare ce fac iubitorii de câini? Protestează pe Facebook. Dau like și share-uri la poze cu cățeii din adăposturi, intră în diferite polemici, se bat cu pumnii în piept și cam atât.

Sunt abonată la vreo 3 pagini ale unor asociații pentru câini. Mi se rupe sufletul la fiecare poză postată, la fiecare caz adus în atenția ..publicului. Văd că donațiile vin în mare parte de afară. Se dau like-uri și share-uri. O parte din câini își găsesc familii și, în locul lor, asociațiile preiau alți câini din adăposturi ca să îi salveze.

Ai spus „da” pentru eutanasiere

Pe de altă parte, mulți oameni își abandonează câinii pe stradă. WTF? Câini lăsați sângerând pe câmpuri, în frig. Câini loviți de mașină și lăsați semi-conștienți să moară. Doar nu aș vrea să se dea dobitocul jos din mașină și să îl ducă la un veterinar?! Ce, doar nu-s absurdă?!

Primăria a strâns 7000 de câini de pe străzi. înainte erau 65.o00. Informații preluate de la Protv. Ia fă tu calculul-mai există riscul să fii mușcat pe stradă? Din martie încep eutanasierea-deși în unele adăposturi deja se practică chestia asta. Acum probabil începe oficial. S-a bătut Oprescu cu presa și a urlat că el face și drege iar tu, dragul meu susținător al eutanasierii, ai rânjit și te-ai bucurat că o să scapi de javre. Cam greu, alea te conduc. și tot alea de vreo jumătate de an ți-au strâns doar 7.000 și au cheltuit o grămadă din banii tăi pentru asta. Mai ai doar vreo 60.000 pe stradă. între timp s-au mai înmulțit și ei săracii. Naiv mic, tu chiar ai crezut că o să ai un oraș civilizat.

Se poate și fără eutanasierea maidanezilor

 

Găsește un adăpost de unde poți adopta la distanță un câine. Tu salvezi unul -78 de RON pe lună.

șuntu e dintr-un adăpost public. Directoarea, un om iubitor de câini, a pus în practică adopțiile la distanță încă de anul trecut. și a mers. Aproape toți câinii din Tanganu sunt adoptați. Mai sunt destui la Butimanu. Nu am mișcat un deget-am trimis câteva mailuri. Dar am fost, de bună voie și nesilită de nimeni, și la Tanganu. Să văd cățeii, să îi văd pe îngrijitori. și am văzut oameni. Te invit să te duci și tu. Dacă reziști tu 2 minute acolo cu gândul că acei câini ar putea fi uciși atunci nu numai că nu ești iubitor de animale, dar nu ești om.

Social media poate face multe. Poate trezi conștiința, poate ridica vocile, poate mobiliza oameni. Dar nu te scoate din nesimțire, pe tine, iubitor de animale. Mișcă-ți fundul. Nu, nu din casă, cum ți-aș cere asa ceva? Dă-i un google.

După 30 de secunde, pe mine m-a luat plansul și am iesit din curte. După, mi-am făcut curaj și am stat vreo 10 minute. În ochii lor vezi mai multă umanitate și iubire decât în cazul oamenilor.

Și nu îmi ține mie teorii – am fost și mușcată de câine și atacată de ei pe stradă. Și tot pot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.