Ce fraieră sunt! Eu am votat la europarlamentare

Sunt fraieră pentru că, știind că votul meu nu va muta teancul de morți al PSD, m-am dus.

Sunt fraieră pentru că am sperat că vom fi mai mulți fraieri care se vor duce măcar la o plimbare până la secția de votare. Soare, vreme frumoasă, na, îți iei jumătatea de mână și vă duceți să stampilați.

Sunt fraieră pentru că i-am îndemnat și pe alții să voteze.

Da parcă-i mai bine fraieră ca mine decât că alții…. povestea mai jos.

A venit primarul în vizită

La mine în cartier e un părculeț, faimos de altfel pentru că Biserica Ortodoxă a luat un colțisor din el pentru a construi un lăcaș de cult și păcătoșii din zonă au sărit de fund în sus. Dapai a venit badea Negoiță în persoană înainte de alegeri. S-au pus afișe la toate blocurile, s-au dus și colocatarii mei. S-a făcut o curățenie lună în parc cu o zi înainte, ba chiar au venit și de la primărie și au curățat grădina blocului. A doua oară anul asta!!! Apropo, grădina aia e responsabilitatea noastră, nu a primăriei.

Și a venit Negoiță și a promis că se rezolvă situația parcului și că o să îl închidă pe timp de noapte cu lacăt ca să nu între golanii. și ăștia din bloc au crezut și erau super fericiți. Imaginează-ți gloata cu gură căscata înghițind toate gogonelele de la Negoiță. Sper că poate totuși le-a fost lene să se ducă la vot. Ah și nenea Negoita a promis că reabilitează toate blocurile din zonă pe de gratis. Mă țin de burtă să nu mor de râs :))

De 1 an și un pic, lângă Casă de Pensii strada noastră, fix la intersecția cu un drum lateral, a format un crater. Așa că vei circula cu mare atenție. Tot lângă Casă de Pensii e o parcare liberă cu 2 intrări. Una netedă ca fundul unui bebeluș, alta cu vreo 2-3 cratere de te iau palpitațiile de fiecare data când ieși pe acolo să nu îți busesti mașina de toată frumusețea. De 3 ani e așa…..odată cu aceste alegeri s-au reparat ambele probleme. Mai că nu îmi vine să cred. Cei care nu sunt fraieri s-au minunat de minunăție și au pus ștampila minunată pe buletinul de vot.

Un telefon de la PSD înainte de alegeri

 

Duminică cu 10 minute înainte să votez m-a sunat o tanti drăguță de la PSD ..”inspector cu ceva la PSD”. Dialogul a decurs cam așa:

“Bună ziua, doamnă Doina…..?

Nu, aceea este mama. Ce treabă aveți cu ea?

Sunt Viorica [să zicem], inspectoarea……PSD. Aveți 2 clipe libere?

Da, spuneți.

Sunteți mulțumită de activitatea primăriei sector 3?”

Pauză de floricele: păi cum să nu fiu? Iote parc curat, stradă asfaltata, grădina curățată, parcare frumos reparată. închidem pauză.

“Nu, nu sunt mulțumită. Cu celălalt domn Negoita era mai bine [pauză de plâns… Liviuuuu Negoitaaa, te vreau inapoiiiii!]

Pauză pentru tanti. Dezamăgire totală.

Cum adică era mai bine?

Se vedea, doamnă, că era mai eficient fostul primar.

Știți că azi e zi de vot?

Da, acum mă duc la votare.

Seară bună”.

Facem alegeri în fiecare zi? Aș vrea să vină nenea Negoiță să îmi spele mașina, să planteze floricele în grădina blocului, să îmi repare subsolul și acoperișul (în care băgăm zeci de milioane din fondul de reparații dar ele tot se strică, ale naibii) și lista poate continua. îi ofer în schimb faptul că încă îl mai suport la primăria sectorului 3….

PS:

Oare dacă măcar 50% din ăștia de nu cred că votul lor are vreo putere mergeau la vot, mai rămâneam cu PSD-ul la europarlamentare cu procentajul ăla nesimțit aproape de 40%? Nu dau cu parul, zic și eu… fraiera

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.