Atenție! Câinii au microbi

Am un câine. Corecție! Momentan, am doar un câine.

Acest animal posesor de blană, patru lăbuțe și doi ochișori veseli merge, de obicei, cu mine până la Poștă. E o plimbare de 15 minute pe bulevardul reabilitat de Negoiță și profit mereu de vremea frumoasă și drumurile până acolo ca să ne aerisim.

Azi e luni. În Poștă era mai cald decât afară. În fața mea era o doamnă cu 20 de pachete. În spatele meu, o doamnă mai în vârstă, urmată de o mămică și de o altă doamnă mai în vârstă, fiecare cu câte un pachet pentru depunere. Dincolo de comentariile evidente (de ce nu se deschide un ghișeu în plus, de ce nu preiau și celelalte fete coletele, când doamna de la ghișeu s-a mișcat incredibil de repede), comentarii care pe mine mă scot din sărite – am probabil singurul Oficiu Poștal din țară eficient – lucrez cu ei de ani de zile și nu am avut în veci probleme, Mămica era extrem de nefericită că ea are copilul acasă. Nu comentez. Nu sunt genul.

Vine și rândul meu. Câinele până atunci așteptase cuminte, în lesă, fix lângă piciorul meu, cu capul pe adidas – 15 minute! Dau să scot un colet din plasă, iese mai greu, las lesa puțin mai liberă, deranjez câinele, se mișcă jumătate de metru mai încolo. Ajunge lângă Mămică.

“Te rog să îți iei câinele de lângă mine.” Îl trag eu rapid, în timp ce mă aplec spre cealaltă sacoșă să scot repede celelalte 2 colete astfel încât totul să meargă repede. Doamna din vârstă din spate vine înspre mine să mă ajute, le descurcăm repede și mămica continuă.

“Ia câinele de aici. Este plin de microbi.”

Și atât a fost. Eram cu spatele, puneam coletul pe cântar. Mă întorc cu o față oarecum mirată, zâmbind zeflemitor. Said whaaaaat?!

“Este plin de microbi și nu văd de ce sunt eu obligată să stau lângă el.”

În mintea mea se învălmășesc diferite scenarii dar din toate ies în spatele gratiilor așa că mă abțin. Aud iar de microbi și mă uit parțial râzând la ea, parțial enervată. Îi menționez că purtătoarea de microbi nu este lângă ea.

“Te rog să nu te strâmbi. Nu este politicos.”

Oooo, Doamneeee! Și câte replici răutăcioase și ironice îmi treceau prin minte. Am spus vreuna? Nu.. pentru că sunt multe lucruri pe care nu le ador în ceea ce privește femeile iar unul dintre ele este faptul că se ceartă ca țațele cu orice ocazie. Mai ales când este aglomerat, cald și toată lumea este în contra timp.

I-am zâmbit superior și mi-am văzut de treabă, cu câinele cuminte lângă mine.

Animal periculos
Animal periculos

“Știți, am bona acasă. Am preferat să nu iau copilul cu mine”, îi povestește doamnei în vârstă. “Trebuie să ajung la el.”

Termin treaba și mă duc la alt ghișeu. La 1 metru de mine, o doamnă cu un copil mic în cărucior. Plictisit! Îl îndreaptă spre purtătoarea mea de microbi și începe să vorbească cu ea. Copilul zâmbește, câinele stă cuminte. Copilul a petrecut 5 minute uitându-se la purtătoarea de microbi, strâmbându-se cu mine și zâmbind.

Pe drum spre casă, în timp ce urechile purtătoarei de microbi fluturau, ne întâlnim cu o doamnă însărcinată care ieșise cu propriul său câine la plimbare.

Karma’s a bitch.

Și pentru Mămica de la Poștă care și-a lăsat copilul cu bona (“de obicei nu sunt așa exagerată cu copilul dar sunt pățită”), precum și pentru toate celelalte ființe similare țin să vă anunț că, da, câinii sunt purtători de microbi. O grămadă! 

Câinii nu se spală pe dinți. Eveeeer! Câinii merg pe jos și nu au pantofi. Câinii nu fac duș în fiecare zi (a mea face baie o dată pe lună).

Tu, mămico, ești mai purtătoare de microbi! Pentru că îți pupi copilul (sper) de multe ori pe zi, dar nu te speli pe dinți înainte. Pentru că ai pus mâna pe ușa de la Poștă și minim vreo 100 de oameni au făcut același lucru azi. Din ei, minim unul nu a făcut duș de câteva zile, altul a fost la baie înainte și nu s-a spălat pe mâini. Imaginează-ți că minim un mascul a făcut pișulici, a ținut șurubelul și a venit după direct la Poștă. Acum tu îi ții șurubelul în mână.

De la Poștă și până acasă, acei microbi s-au deplasat de la nivelul palmelor tale iar ele sunt singurele pe care le vei spăla când ajungi acasă. Și îți vei lua copilul în brațe. Acum ia gândește-te bine… ce ține copilul tău în brațe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.