Baby, tu mai știi cum arăți dincolo de filtre?

viața-cu-filtre

S-a gândit ieri tanti Mița de la țară să folosească selfie stick-ul cumpărat de peste un an. În scopuri profesionale, of course! Și citind manualul de instrucțiuni, descopăr că în unele cazuri ai nevoie de o aplicație pentru a declanșa tot procesul. No problem, la aplicații eu mă pricepe foarte ghini. Și dă-i și instalează vreo două aplicații recomandate. De atunci, universul meu nu a mai fost la fel! Am descoperit viața cu filtre!

Cum e viața cu filtre?

Prima dată când am deschis o aplicație, m-a transformat în pisicuță. Nu, nu era Snapchat – știu și bătrânele ca mine ce e aia :)) Ce pot să spun? Eram al naibii de simpatică! Dar am deja prea multe animale acasă, nu aș vrea să le fur din frumusețea lor. Cum mi-am dat seama că singura variantă este de a trece prin toată grădina zoologică, am și dezinstalat minunăția. Atunci a început aventura cu scroll-ul. Așa am aflat că există zeci de variante de a-ți modifica fața. Vorbim aici de culoarea ei, șters cearcăne, întinerit! My lord and all the saints! Tanti Mița știa că există toate astea dar când le vezi în acțiune.. e ditamai șocul.

Ba mai mult, am găsit o aplicație care te slăbește unde vrei și mărește ce vrei. Adicătelea și așadar, scoatem șunculițele de pe burtică, mărim oleacă sânii și suntem gata de ieșit în social media. Că-n realitate n-ai să vezi așa ceva! Fotoșop la tine acasă! Viața cu filtre nu e rea deloc…. te simți ca un manechin din Vogue.. ești perfectă oricum dar mai ajustăm puțin :))

Pe cine păcălesc filtrele?

Noi, femeile, am încercat mereu să…păcălim. Folosim machiajul pentru a ne scoate calitățile fizice în evidență, sutienul push-up ca să îi scoatem la înaintare, corsetul ca să sufocăm șunculițele.. etc. Partea nasoală este că el tot te va prinde măcar o dimineață nemachiată, goală în pat. Și nimic nu te mai salvează atunci…

Când simt fața cum mi se încrețește, mă dor sânii pentru că sunt sufocați în sutien, abia pot să respir din cauza corsetului, realitatea mă pândește la fiecare pas. Mă doare minciuna mea și simt păcăleala de-a binelea. Cu filtrele mă joc, exist în social media. Efort? E nevoie de creativitate și răbdare.. suntem pictori virtuali. Like-urile și comentariile de admirație ne hrănesc ego-ul. Ce faci când tocmai ai postat o super poză pe FB și treci pe lângă oglinda de pe hol, nemachiată, ciufulită, încercănată și cu șunculițele ieșite din colanții mult prea mulați? Te sperii, nuuuu? Well..aia ești tu :))

Baby. în viața reală nu ai piele de bebe, fund de negresă, talie de viespe, sâni porno, craci de fotomodel. Vezi să nu faci infarct când te vezi în oglindă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.