București, răsfață-mă un weekend!

De fapt, aș fi vrut să spun „iubire, răsfață-mă un weekend!” dar mi-am înghițit cuvintele. Iar o să aud clasicul: dar eu știu ce îți place? Dragele mele, dacă aveți bărbați fără inspirație, dați-le linkul. Dragii mei, dacă vreți să vă răsfățați iubitele, citiți mai jos.

De ce turist în București?

Deseori, noi, fetele cucuietele, avem pretenții. Eu aș visa la o vacanță de 2 săptămâni în Italia. Să închiriem o mașină (și să conducă numai el), să ne plimbăm prin orășelele italienești și să ne prindă luna pe străzile înguste, să mâncăm pizza și paste și abdomenul meu să rămână plat. Eventual, să mă lase singură și vreo două zile prin Verona și un italian să mă farmece bine. Doar vreo 2 zile că mă întorc la el după aceea. Vedeți? Imposibil! Dar există o variantă..nu pot să îi zic de compromis pentru că e al naibii de frumoasă: vacanță în București.

Te-ai săturat să mergi la el și el să vină la tine. Oricâte lumânărele ai pune și orice mâncare ai comanda, s-a dus de ceva vreme farmecul. Bani de o vacanță ca în filme nu ai, nici timp să te lăfăi în concediu. Fii turist în București! Am construit planul minune pentru tine!

Fără cazare acasă!

Ieși din rutină și, implicit din propriul apartament. Caută un hotel în București care să îți îmbie toate simțurile. Iubesc tot ce este vechi și frumos – poartă amprenta trecutului și a unor vremuri în care simțul artistic domina, formele erau complicate, nimic nu era cubic și impersonal. De aceea și iubesc Italia. E de ajuns să mă cazez într-un palazzo din secolul XVII și m-am topit. Nu căuta mult o destinație, știu deja un loc cu marmură de Carrara și lemn prețios. Și e aproape de Arcul de Triumf.

Iubesc orice e intim și manifestă o opulență tăcută. Da, există așa ceva. Nu mă regăsesc în niciun hotel imens, în care liftul urcă dincolo de imaginația mea și totul e modern. Iubesc scările de lemn și ușile masive, patul clasic și atmosfera romantică. Iar într-un boutique hotel găsești toate aceste ingrediente. Te simți ca într-un mic castel. Nu vrei ca iubita să se simtă ca o prințesă?

Și ce fac eu în București?

Dragul meu, deși stau aici de..prea multă vreme, nu cunosc comorile acestui oraș. Așa că eu ți-aș propune o călătorie mică. Ia-mă de mână, ia-ți zâmbetul la purtător și hai să ne urcăm în autobuzul hop on-hop off. Vom trece pe lângă clasica și imensa Casă a Poporului dar vom descoperi împreună și atracții de care nu știam. Ai fost vreodată la Muzeul George Enescu? Eu da, într-o seară cu lume multă, sunet de orchestră live, parchet care scârțâia sub greutatea pașilor. Hai să ne oprim pe la comorile necunoscute ale capitalei.

r2

M-ai plimbat bine? Hai să ne întoarcem „acasă” pe jos. Crede-mă că mă țin picioarele. Hai să ne oprim puțin pe la Observatorul Astronomic. Vorbește tu cu cerul să alunge norii și hai să ne uităm la stele puțin. O dată pe an poți să fii și tu romantic. Eu o să mă pierd cu privirea pe cer, visând la cine știe ce giumbușlucuri romantice iar tu te vei alege cu o fată în brațele tale și un sărut demn de o scenă de Hollywood.

Plimbă-mă pe Kiseleff până la „casa” noastră din acest weekend.

Răsfăț la infinit

Și pentru că vine seara vei lăsa în pisicii mei internetul. Mereu ai mailuri de verificat și lucruri de rezolvat. Și nu, nu mă interesează nici de faptul că poți da telefoane internaționale. Fix acum la hotel ți-ai găsit? Seare ne îmbrăcăm la 4 ace și 2 zâmbete și ne răsfățăm. Culinar, la ce te gândeai? Eu îți spun sigur că îmi voi alege ceva mai ușor și pe care clar eu nu îl pot găti acasă nici cu 3 rețete printate de pe net. Să zicem o simfonie de creveți iar tu sigur o să te înfigi în berbecuț. Să nu uiți de un mic desert. Voi uita de siluetă și sigur te bat dacă nu „gustăm ca niște vrăbiuțe” din tortul cu ciocolată.

restaurant-domenii-plaza

Ce facem după cină? Picioare obosite, apetit satisfăcut.. adormim liniștiți într-un pat moale și pufos. A doua zi, spa!

domenii-10

„Țip” de vreo 2 ani că eu vreau zi de spa. Eu o iau înainte…am pus ochii pe niște împachetări și oricât de tare mă iubești, zău că e mai bine să nu mă vezi așa. Te aștept apoi la un masaj de relaxare și o sesiune de baie cu aburi și jacuzzi. O să fie greu…să mă scoți de la asemenea răsfăț dar eu zic că merit. Și seara, după atâta relaxare…. adormim liniștiți într-un pat moale și pufos :))

domenii-1

Sună bine, nu? Oricât de al naibii, încăpățânată și …orice atribut feminin aș mai avea eu…crede-mă pe cuvânt că o astfel de „vacanță” în București pentru ea te va scoate la liman din multe probleme. Nu te chinui să dai Google: lasă-i pe cei de la Hotel Domenii Plaza să se ocupe de restul. Nu o să regreți nicio secundă.

domenii-6

Dacă stau să mă gândesc mai bine, cred că eu ar trebui să îi trimit articolul acesta cuiva pe whatsapp. Oare se prinde că vreau și eu propria mea vacanță..acasă?

residence-hotels-mic

 

 

One thought on “București, răsfață-mă un weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.