Există cabinet veterinar bun în București

Amân povestea asta de multă vreme dar am în listă multe persoane cu animăluțe pe acasă și numai eu știu cât am căutat ca disperata pe internet după un veterinar bun. Am găsit ce căutam pe un forum pentru pisicuțe și am observat atunci că niciun blogger nu a scris vreo recomandare de vreun cabinet veterinar ca lumea.

Iraida Vet – varianta bună

Am motan de vreo 15 ani. Cu el am început toate aventurile medicale. Cum aveam 20 de ani și eram pe vremea când netul încă însemna mirc și lumea stătea pe mess că e la modă, l-am dus la sterilizat la singurul cabinet care era la mine în zonă – Iraida Vet. Pe vremea aceea, lucrau 2 veterinari acolo, într-un spațiu închiriat la subsol în Piața Vitan – pe vremea când nu era ce e acum. Unul era simpatic și evident că mă duceam cu plăcere. Aveau o singură cameră și condițiile erau umane. Tot la ei am sterilizat mai târziu și jumătatea motanului. Anii au trecut și nu am mai avut nevoie de ei. Dar pisicile mele au îmbătrânit și am mai adoptat și eu încă 3 animale și tot la Iraida Vet am ajuns.

Până anul trecut, au fost numai vaccine, sterilizări, deparazitări – așadar nimic grav de rezolvat. Tom, eroul poveștii mele, a avut probleme cu ficatul, am făcut analize, ținut regim, și-a revenit. Aveam încredere că cei de aici sunt ok – între timp se mutaseră pe Strada Foișorului într-o casă. Diferența era de la cer la pământ.

Iraida Vet – începe coșmarul

Anul trecut Tom a avut probleme cu rinichii – avea 14 ani pe atunci, era o minune că nu apăruseră mai devreme. A făcut puțin tratament, și-a revenit.  Anul ăsta în schimb a slăbit brusc, era din ce în ce mai apatic, trăgea a boală și nu avea poftă deloc de mâncare. Bea în schimb foarte multă apă. Aș fi vrut să observ mai din timp scăderea în greutate și să nu fi amânat crezând că nu e nimic.

L-am dus la Iraida Vet, am repetat analize pentru ficat și rinichi. Creatinina urcase la 2,8 (normal fiind 2,6), ureea și ea prea mare. Diagnostic: insuficiență renală cronică. Este tipică pentru pisici – de asta mor cele mai multe. De obicei se depistează foarte târziu.

Am trecut pe regim de renal, Ipakitine și încă un medicament la care am renunțat între timp și perfuzii. Stătea de dimineață până seara la 18.00 la perfuzii – cost 80 RON zilnic. În prima săptămână am băgat în el cu tot cu analize, mâncare și perfuzii în jur de 800 RON. După 3 zile a început să mânânce. Așa că i-au fost repetate iar analizele. Creatinina urcase la 3,7 – pentru că a început să mânânce și să se pună rinichii în mișcare. A trecut pe perfuzii mai scurte – îl luam pe la prânz – 60 de RON zilnic. Tom a mâncat de 2 ori și a început iar greva. Slăbea pe zi ce trece și era din ce în ce mai apatic. Creatinina a ajuns la 4,1.

Atunci am început să bântui forumurile în miezul nopții – mă prindea 1 dimineața în lacrimi citind despre simptomele insuficienței renale și semnele sfârșitului. Citisem atâtea povești – e groaznic să începi pe pagina 1 cu povestea motanului X diagnosticat cu insuficiență renală, să citești tot despre lupta lui, să ajungi la pagina 3 și să afli că a murit.

 

Era cazul de o schimbare

Trecuseră 10 zile. Tom era la fel de rău. Am făcut pauză de perfuzii un weekend ca să vedem cum reacționează. Nu se mișca din locul lui toată ziua – se ducea doar la baie și să bea apă. Toată familia lua în calcul varianta eutanasierii ca să nu se mai chinuie. Toți în afară de mine.

Luni am mers cu el la perfuzii. Mă duc să îl iau înapoi la prânz. Mă agățam de orice năsuc umed, chiar și timp de 2 secunde. Dar lunea aia a fost diferită. Tom vomitase în timpul perfuziilor și făcuse și scaunul moale. ”Din nefericire, nu sunt semne bune”, îmi spune doctorița care avusese o pisică – murise recent de… insuficiență renală. ”No shit!”, îmi zic în mintea mea, sunt semnele că boala avansează rapid și că o să crape!!!!! Plec terminată – trebuia să iau fața optimistă pentru mama.

Citisem pe forumuri de o doctoriță care se specializase pe insuficiența renală și făcea minuni – doamna Anca Dobrică. Ajung acasă, dau veștile și decid ca a doua zi să merg la ea. Dar cine mai rezista? Am terminat orele de engleză mai devreme, am luat motanul în mașină și m-am dus la Praxis Vetlife, unde lucrează ea. Nu știam dacă e pe tură sau nu, dar bafta a fost că am nimerit-o. La ultima tură de analize creatinina lui Tom era 4,1.

Anca Dobrică sau îngerul păzitor

Am văzut multe asocieri ca cea de sus și mi se pare corect să apară în heading. La prima vedere Praxis Vetlife nu are aceleași condiții ca Iraida Vet. Dar are oameni. I-am spus povestea lui Tom și m-a întrebat de tratamentul pe care l-a urmat. Sun la Iraida și aflu ce primise Tom: Ringer și ser fiziologic. Și atât? Da, atât.

Doamna Dobrică ridică subtil o sprânceană (mi se pare mie în timp ce inima-mi bate să sară din piept) și nu îmi dă multe detalii, doar menționează delicat că ar fi trebuit să primească ceva și pentru greață. Lunea aia Tom a scăpat doar cu o vizită. Am primit o trimitere pentru o ecografie și ne-am văzut a doua zi.

Vedeți voi, nici măcar medicul ecograf nu a simțit la palpare ce a simțit Anca Dobrică – unul din rinichi avea malformații. Tom avea o pielonefrită cronică – o infecție care se cronicizase. Nu era doar insuficiență renală.

Marți după-amiază mi s-a explicat extrem de clar tot ce era în neregulă cu Tom, i s-au repetat analizele și a trecut pe o altă perfuzie: Ringer lactat, plus antivomitiv și încă vreo 3 injecții. Venisem cu teancul de bani pregătit. Mi s-a spus totalul și că, dacă nu am banii la mine, e ok, pot plăti și altă dată.

”Ai spus ce?! Abia m-ai văzut…și pot plăti și altă dată?” Dragii mei, la Praxis Vetlife am stat cu Tom pe masă cât a stat la perfuzii. I-am vorbit, l-am alintat că era agitat, o asistentă venea mereu pe la noi ca să vadă că e totul ok chiar dacă se perindau o grămadă de animăluțe. I-au adus tot felul de mâncare uscată și umedă – numai să mânânce Tomata mea.

La Praxis Vetlife am plătit analizele aproape la jumătate față de Iraida iar pentru perfuzie cu tot cu injecții am dat 35 de RON! 

La finalul primei ture de perfuzii am primit ditamai tratamentul: Azodyl, Ipakitine, apă cu argilă ca să îi elimine toxinele, supă în fiecare zi, ceai de merișor și Peritol pentru poftă de mâncare.

Semne bune

La finalul primei zile, Tom avea nasul umed. Seara se plimba prin casă. Am ținut-o în perfuzii o săptămână. Tura de analize făcută fix după ce am terminat cu Iraida Vet a arătat că urcase creatinina la 4,9!!!!!!! După o săptămână, Tom mânca, alerga, se bătea cu Miti și toate valorile au scăzut.

tom-insuficienta-renala

Acum urmează regimul, ne alergăm reciproc că eu îi administrez tratamentul. A rămas slab din nefericire și la vreo 3 săptămâni mergem la perfuzii pentru menținere. Stau cam 20 minute pentru perfuzii subcutanate și dau …25 de RON.

 

Recomand Praxis Vetlife

Mi-am promis că o voi urmări pe Anca Dobrică pe unde s-o duce ea, deși eu sper că o să rămână la Praxis Vetlife că-s la Foișor și e aproape de mine. Mai este un doctor la Praxis și am avut contact și cu el. Miti a făcut anul trecut o micoză – o ciupercuță în zona urechilor – o mânca rău și îi căzuse blănița. Am fost la Iraida Vet cu ea, mi-au spus că e micoză, i-au dat un unguent, a trecut micoza și a crescut blănița.

Anul ăsta i-a revenit treptat, chiar își provocase răni. Așa că am fost săptămâna trecută cu ea la Praxis. I-am zis domnului doctor povestea iar el m-a întrebat: ”Sigur este micoză? De unde știți?” M-am uitat tâmpită la el: ”Păi așa mi-au spus”. Pasul următor la Praxis a fost să îi ia o mostră de blăniță din zona afectată ca să vadă care este cauza. ”Apoi, în funcție de ce descoperim la analize, dăm și tratamentul. Că e și bătrână și sunt medicamente care îi fac rău.”

No shit, așa se procedează normal. Pălăria jos, Praxis Vetlife!

37 thoughts on “Există cabinet veterinar bun în București

  1. Vlad says:

    Salut Petruta! Foarte frumoasa postare si experienta mea cu Praxis confirma cele spuse de tine. Tot staff-ul cabinetului este foarte bun, atat profesional cat si in relatiile cu oamenii. Totdeauna au avut o abordare ok cand am fost cu catelusa mea la ei si nicioadata nu am simtit ca e nevoie sa cer o a doua opinie. Mi s-a intamplat si mie sa ma duc cu bani insuficienti cand nu aveau POS si sa imi zica sa ii aduc mai tarziu, mi s-a intamplat sa revin pentru un control dupa tratament si sa nu mi se ceara bani. Toti amicii mei cu animale mi s-au plans cat de mult au de cheltuit cu veterinarii, cum ajung sa cheltuiasca 100 Lei doar pe o consultatie. Pentru ca merg la ei fiindca imi inspira incredere si ca imi face placere si nu pentru preturi, am compensat de fiecare data cu donatii in cutiuta pe care o au pentru ca stiu ca ofera discount asociatiilor de protectie a animalelor. Sper ca cei doi doctori, Anca Dobrica si Stefan Olaru sa devina un exemplu pentru altii si avem mai multi veterinari ca ei.
    Multa sanatate pisicilor tale! 🙂

    • Petruța says:

      Mulțumesc mult. Habar nu aveam de cutiuța cu donații. O să fiu mai atentă când ajung la ei. Acum mă pregătesc să duc o altă pisicuță la vaccin la ei :))

    • Petruța says:

      Eu sper să rămână Praxisul acolo cu oamenii lui speciali..slabe șanse să se prindă și alte cabinete că nu e ok să profiți de pe urma animăluțelor…

  2. Xaara Novack says:

    Ai trecut prin spaima nu alta! Eu sunt ca o macaroana fiarta cand mi se imbolnaveste o pisica (am cinci) Nu mai sunt buna de nimic. Avand animalute, am avut si eu experiente de genul. Multe.
    Dar nu cu pisicile mele ,thank goodness! Ma bucur ca ai share-uit experienta ta. Sa afle si alti posesori de pufosenii.
    Nu sunt din Bucuresti, dar e bine de stiut, bine de ferit, intelegi tu.
    Ce sa zic, sa-ti traiasca Toamata, sa fie sanatoase muuulti ani de aici inainte. Si toate chisicile tale la fel.
    Sa traiasca neamu’ lor pisicesc.

    • Cristina says:

      Tot pe lângă Foișor, spre Hala Traian, pe strada Constantin Kirițescu(fosta sreada Stupinei) este și cabinetul City Vet, doamna doctor Aurora Sasu. O cunosc de peste 15 ani, medic excelent, chirurg de excepție, dar mai presus de orice, un om de înaltă valoare morală, o iubitoare de animale, care a luptat alături de mine cu fiecare animăluț pe care l-am avut (căței si pisici), care, datorită ei, au murit la peste 16 ani si jumătate- 17! Recomand din suflet!

      • petruta says:

        De City Vet am auzit și eu lucruri suuuper bune. Salvează animăluțe cu Kola Kariola. Sunt pe lista mea în caz de urgență 🙂 Mulțumim de recomandare.

  3. Simona Godeanu says:

    Buna. Am un pisic diagonsticat cu irc sambata. Creatinina 2.8, uree 68. Ni s a recomandat antivomitiv Sucrabest si IRC-VET. # zile a primit si perfuzii. Mancare de dieta . As dori sa mi lasi si mie detalii despre tratamentul vostru, precum si un nr de la clinica respectiva. Sunt din Craiova, dar as veni oriunde pt a-mi vindeca motanelul. Are 14 ani si 5 luni. Multumesc din suflet!

  4. Adriana says:

    Eu nu vreau decat sa ma bucur pentru voi. Tare de tot. Dacă aveam și eu o doctorita pentru Silver al meu….
    Din pacate, tot ce am citit pare tras la indigo, vizavi de simptome. Pisicul venise la noi gata batran și bolnav. Timp de 5 ani am auzit acelasi lucru: „nu va trai mult”, dar el a fost de alta parere. De un an casa e goala, desi am 6 caini, și tot ce vreau, acum, e sa ma bucur pentru Tom, și pentru tine și sa va transmit sanatate. Tot respectul pentru acest medic inimos.

  5. Anghel says:

    Buna seara
    Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti si mie din ce ii faceati supa?
    Apa cu argila o bea singur sau i-o dadeati cu siringa?
    Pisica mea nu are decat 8 ani si are insuficienta renala.
    Apa acum nu mai bea si as vrea sa incerc cu supa.
    Multumesc!

    • petruta says:

      Neața,

      Supa de legume fierte cu ceva pui. Apa cu argilă o puneam în bolul cu apă :)Baftă și multă sănătate!

  6. rosca mihaela says:

    mie praxis vet mi-au omorat catelul avea jigodie si nu a vrut sa ii faca testul ca chipurile nu avea scretii apoi mi s-a imbolnavit alt caine si am fost si cu cel de-al doilea la ei ah cica il dor picioarele i-au facut tramadol si i-au pus si picaturi in ochi
    cel de-al doilea a murit in seara aia
    a doua zi le-am spus sa faca testul ca e jigodie l-au facut si a iesit pozitiv si au inceput tratament cu interferon si canglob dar era prea tarziu cainele meu a murit.

    • petruta says:

      Din nefericire, la jigodie șansele se supraviețuire sunt foarte mici…merg la Praxis de 3 ani și nu am avut probleme absolut niciodată 🙂

  7. Luminita says:

    Bună seara. Am un motan care are 6 ani, are diabet și are și o alergie urâtă în zona capului. Aș vrea să știu cât peritol i-ați administrat? Și apă cu argilă o dați strecurata? Cum o preparați?

    • petruta says:

      Un sfert de pastiluță în mod normal, jumătate în primele 3 zile. Dar se face dozajul în funcție de greutatea pisicii. Peritol se dă 3-7 zile, maxim!
      S epune argila (o linguriță) seara în apă, a doua zi de dimineață se strecoară și se pune în bolul din care bea pisica apă. Multă sănătate!

    • Mona says:

      Buna, Petruta!
      Am dat de blogul tau, in cautarea de rezultate pentru azodyl. Sper ca o sa-mi raspunzi, pentru ca postarea ta e de acum multi ani de zile.
      Voiam sa te intreb ce antivomitiv i-ai dat lui pisi. Eu ii dau cerenia injectabil de 1/2x pe saptamana si nu cred ca e prea in regula. Si supita cum o faceai sau ceaiul de merisor si cat ii dadeai?
      Cu argila ti s-a parut ca are efect? Eu i-am dat Luxollite, dar se ingretoseaza numai cand o vede. Asta mi se pare cea mai mare problema, ca-i este mereu greata si vomita foarte des. Sunt disperata… si nu stiu ce sa mai fac.
      I-am dat azomed aseara (ca nu am gasit azodyl), dar la 5 dimineata tot a vomitat. La tine a avut efect acest azodyl si de unde l-ai cumparat? N-as vrea sa cumpar un flacon de 7 milioane, as vrea mai intai sa cumpar la bucata capsulele, ca sa vad daca functioneaza.

      Mersi mult de raspuns anticipat si iti doresc tie si sufletelelor tale multa sanatate!

      • petruta says:

        Neața,
        Am scris acum multă vreme dar sunt aici. Antivomitiv primea de la cabinet odată cu perfuziile, nu îi administram acasă. Supa la fel ca pentru oameni (fără delikat, evident), îi mai administram cu seringa sau combinam cu hrana umedă sau bobițe. Ceai de merișor nu prea i-am dat decât puțină vreme.
        Per total, el luni de zile a avut analizele bune și boala a evoluat încet. Chiar și înainte să moară, valorile nu erau rele deloc. Pe el cancerul l-a omorât, făcut probabil pe fondul stresului cu drumurile și sistemul imunitar slăbit. Deci argila, supa..toate au ajutat să țină rinichii pe linia de plutire.
        Azodyl funcționează, cumpăram la bucată pastilele (pentru că trebuie să stea mereu la rece) de la 2 cabinete veterinare din București- nu se găsește peste tot. Dar toate le-am făcut după cum mi-a zis medicul veterinar care îi urmărea evoluția.
        Pumnii strânși!

        • Mona says:

          Draga Petruta,

          Mersi mult pentru raspunsul prompt si imi pare tare rau pentru suferinta lui mitzu si a ta. Este foarte, foarte greu sa treci prin asa ceva :(, pentru ca literalmente sunt copiii nostri.
          La mine e invers cu cancerul. Adica, e suspecta de limfom gastric si, daca anul trecut nu avea nimic, si toate analizele erau perfecte, iar rinichii straluceau, din cauza vomei si deshidratarii constante a ajuns sa aiba acum probleme cu rinichii :(. Umblu cu a mea de 1 an si 8 luni pe la toate cabinetele, i-am facut toate analizele, iar incompetenta lor de a da un diagnostic m-a adus aici.
          De la ce cabinete ai luat azodyl, daca pot sa te intreb?
          Mersi mult pentru tot si pentru sustinere!
          Multumesc mult.

  8. Linda says:

    Vă recomand să evitați cabinetul Vets&Pets din Crângași sau să verificați cu mare atenție termenul de expirare al medicamentelor foarte scumpe care vi se vor prescrie cu mare ușurință, fără măcar a examina patrupedul pacient.

  9. Simona says:

    Bună ziua!
    Cum se administrează Azodyl? Bunicii de la tara au o pisicuta sterilizat si foarte bătrână care are probleme renale. Eu i-am cumpărat acest medicament dar nu știu care este varianta corectă de administrare. Se da o data pe zi? Se administrează doar în momentul în care apar crizele renale? Va rog sa ma ajutați.

    • petruta says:

      Buna,
      Se da tot timpul, in functie de greutatea pisicii. Dar in timp functia rinichilor se va deteriora, din nefericire. Pumnii stransi!
      MOD DE UTILIZARE
      Animalele cu greutate pana la 2,3 kg: 1 capsula pe zi.
      Animalele cu greutate de la 2.3-4.5 kg: 2 capsule pe zi (1 capsula dimineata, 1 capsula seara).
      Animalele cu o greutate mai mare de 4.5 kg: 3 capsule pe zi (2 capsule dimineata, 1 capsula seara).

  10. Daniela Radu says:

    Dintr o purã întâmplare,am gãsit aceastã postare.M am revãzut pe mine,acum un an,alergând disperatã sã mi scot pisica bãtrânã din ghearele mortii.Cu insuficiența renala nu e de glumã.Aceeaşi experiențã cu cei ce la Iraida,despre care am crezut ani de a rândul cã sunt dumnezeii pisicilor.Acum,mã ruşinez pentru suficiența şi naivitatea mea dar totodatã,mulțumesc destinului cã ca mi i i a scos în cale pe îngerii de la Sanivet Care. şi iatã cã dupã chin şi suferințã,iubita mea de nea,e încã în viațã,deşi Iraida nu i daduse nicio şansã.Evident cã supãrarea de atunci ,s a transformat în resemnare;în definitiv, atât s au priceput,aceea a fost abordarea dumnealor vizavi de diagnostic şi punct.Important este cã finalul a fost unul fericit,iar eu şi patrupedul meu,ne bucurãm încã unul de celãlalt,asta datoritã domnului doctor Tãnãsescu Rãzvan şi echipei dumnealui,cãrora le rãmân veşnic recunoscãtoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.