Când crezi că nu mai poți, mai poți un pic

inspiratie-pe-munte

Mai ții minte zilele când te simțeai super erou? Când credeai că poți schimba lumea? Că poți muta munții? Că nimic nu e prea greu. Da, cu tine vorbesc. Știu sigur că ai avut o perioadă în care fiecare zi era o nouă sursă de inspirație. Încearcă, te rog eu, să îți amintești cum era când nu te simțeai copleșit de probleme și responsabilități,

Ce îți dă aripi?

Știu că va trebui să răscolești puțin să îți amintești ce te mobiliza. Viața cu ale ei obstacole are darul de a ne dărâma entuziasmul iar clișeele de pozitivism excesiv rezistă pe baricade fix 5 minute. Nu cred în viața perfectă și mereu roz. Cărțile de personal development și-au făcut efectul fix 2 zile. Cred sigur în zâmbete și puterea ta.

Ți-ai amintit de zilele acelea? Dacă nu, ia intră puțin aici – Lifeinspiration- https://lifespirationstartshere.answear.ro/ -un concurs internațional de creație vizuală. S-ar putea să îți amintești mai bine de tine și de ce îți dădea aripi. Dar oare de ce folosesc eu trecutul? Pentru că văd atâția oameni triști, stresați, închiși. Oameni care cu greu mai găsesc puterea de a zâmbi. Aș vrea să profit de articol și să îți reamintesc de tine. Pentru că adevărata inspirație, acel ingredient cheie care te poate transforma în persoana minunată care ești – acel ingredient ești TU.

De unde atâta inspirație pentru zâmbete?

Îți povesteam într-un articol despre una din săptămânile când viața m-a agitat bine dar am reușit cumva la final de haos să zâmbesc. Pentru că, vezi tu, eu m-am gândit bine la motorul meu, ce mă ține pe linia de plutire. Și, în ciuda zâmbetului meu inocent, o să îți spun acum cu un cinism complet vinovat că eu sunt sursa mea de inspirație.

Am învățat în timp să nu mă compar cu nimeni, să nu mă consider mai bună sau mai rea decât altcineva. Sunt momente în care pic. Iar atunci când e mai greu și simt că nu mai pot, privesc în urmă. Îmi amintesc cu un nod în gât de toate momentele grele din viață și mă uit unde sunt acum. Dacă am trecut prin atâtea și le-am biruit, are sens să nu mă ridic acum? Trecutul meu, toate obstacolele prin care am trecut, toată durerea și loviturile – ele mă inspiră. Pentru că nu m-au doborât niciodată de tot. Toate amintirile frumoase, aventurile, nebuniile îmi amintesc de cine sunt. Și așa repornesc motorul.

De la zero la super hot cu geaca potrivită

Vorbind de ale tinereții valuri, niciodată nu m-am considerat o tipă sexi. Am o moacă de copil (asta va fi un avantaj la bătrânețe) și deseori aleg ținute inocente pentru că – oare aș putea să fiu eu sexi? Există un mic drăcușor în mine care știe de ce sunt capabilă și acel drăcușor apare la nevoie. Durerea mea cea mai mare a fost la un moment dat când un prieten bun mi-a spus: „Petruța, eu niciodată nu mi te-am imaginat așa, ca femeie. Pentru mine ești ca sora mea”. Săgețile lui Cupidon în sufletul meu!

Cu prima ocazie când am ieșit în oraș ca amici, mi-am răscolit șifonierul ca orice femeie fără inspirație. M-am resemnat că ideea de non-sexi și mi-am luat una din rochiile mele cuminți. Cum s-a schimbat ținuta? Am intrat pe https://answear.ro/h/geci-de-piele.html și am asezonat rochia de îngeraș cu o geacă super simpatică și cizme negre până la genunchi. Asta a fost! Touche, baby!

Cum se termină mini-povestea? Fata cea cuminte s-a transformat într-o tipă super încrezătoare și nu am mai avut ochi pentru el. Am flirtat în schimb cu toți tipii pe lângă care treceam. Gustul amar al „Petruța, ești ca sora mea”, s-a transformat în dulceața încrederii în sine. Și nu mi-am mai subestimat farmecul 🙂

geaca-de-piele-answear-inspiratie-sexi
Cam așa numai că rochia mea era albastră 🙂

Omul potrivit în blugii potriviți

Dacă vreodată mă îndoiesc de abilitățile mele de a socializa și îmi vine să mă ascund într-o peșteră, îmi amintesc că odată cu mine vin zâmbetele și glumele. Să fim serioși, glumele sunt deseori fără perdea. Pe de altă parte, suntem atât de serioși tot timpul încât ce sens are viața fără umor? A fost odată ca niciodată o vreme când lucram ca prezentatoare TV la un post mic, de care nu a auzit nici naiba. Anii în media au fost cei mai super extra mega tari. Eram un colectiv tânăr și trăznit. Nu era zi să nu râdem și să ne ținem de mișto-uri. Prin „să nu râdem” a se înțelege eu cu băieții de la tehnic. V-am zis eu că există un drăcușor. Pe atunci nu știam eu că poți intra atât de ușor pe https://answear.ro/h/jeans-boyfriend.html și să alegi blugii potriviți. Dar, ladies, cu o pereche faină și un fotograf bun, iese nebunie spontană!

O nouă zi, o altă poveste cu inspirație

Mă uit la pozele de atunci și îmi amintesc de energia din fiecare zi. Emoțiile live-ului, chicotelile din spate, cola combinată cu ciocolată – bomba mea de energie. Și sufletul mi se umple de bucurie. Pentru că am trăit o grămadă, am cunoscut tone de oameni și am multe povești de spus. Și ce este viața asta dacă nu o oportunitate incredibilă de a aduna povești și de a scrie altele? Și atâta timp cât am deschis ochii de dimineață, poate să plouă și cerul să fie gri: am o altă șansă de a crea o poveste nouă.

Iar pentru zilele în care nu am inspirație și simt nevoia unui boost de încredere, dau o fugă pe https://answear.ro/ și caut acel ingredient cheie pentru un plus de încredere. Vrem, nu vrem să recunoaștem, o sesiune de shopping deseori este medicamentul de care ai nevoie. Nu te invit la risipă, ci la cumpărături cu cap. Poți returna cu ușurință produsele comandate în termen de 30 de zile de la data livrări. Mai mult decâat atât, cum sigur vei depăși pragul de 200 de lei, livrarea și returul sunt gratuite. Așadar, dacă nu ai găsit geaca aia care să scoată rochia din anonimat sau blugii care să îți amintească să îți iubești corpul, ai soluții la îndemână.

Dacă te-ai dus cu gândul la amintiri frumoase și ți-am furat un zâmbet, mi-am atins scopul cu acest articol. Sper că ai săpat destul de adânc și ți-ai adus aminte de tine, sursa ta de inspirație și putere! Și e ok că nu ești perfect, acesta e tot farmecul! Ți-ai găsit inspirația?

Viața e o aventură, oricum ai lua-o

Articol scris pentru Superblog 2021

One thought on “Când crezi că nu mai poți, mai poți un pic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.