Cand racesti vara….

Sursa foto

Nu, nu esti prost ca lumea mai raceste si vara. In schimb, nu fa ca mine. Vii de la munte, dupa ce ai urcat prin putintica ploaie, cu un inceput de raceala. Mai o durere in gat, mai o tuse. Nu lua nimic! Niciun ceai fierbinte, nimic. Aspirina? No way!

La vreo 4 zile, mananca juma de caserola de inghetata. Ce, nu poti? Dovedeste-o, fir-ar mama ei de inghetata!

A doua zi, cu o durere crunta in gat, du-te la farmacie. O folie de aspirina si pastilute de gat. Nu tantum verde ca au gust naspa si nu poti sa iei multe pe zi. Luam pastilute de gat, citit prospect: max 6 pe zi. E 5 dupa amiaza. Deci, pana la 00.00, avem voie 6. Zis si facut.

Dupa un somn bun, durerea persista, tusea e si mai rea. Inca 6 pana la pranz si la 5, dupa o tura de citit prospect (unde se mentioneaza ca nu s-au observat cazuri de supradozaj), se mai iau inca 3 pastilute. N-am murit. Bem un suc rece in cinstea vietii!

Dormit bine. Inca un drum, de data asta la balaceala, tusit toata ziua. Terminat cutia de pastilute in 3 zile. Pastilele erau pentru 4 zile 🙂 Bem suc rece pentru a sarbatori raceala. Se presara meniul cu episoade febrile.

O saptamana de la declansarea racelii: tuse – partial bifat, febra – mai sa nu fie. Consumat 24 pastile de gat si 3 aspirine. Traiesc si ma distrez pe raceala cu inghetata si suc!

A nu se incerca pe propria piele 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.