Căprioare moarte pe Facebook

În weekenduri încerc să stau mai puțin pe Facebook. Pe Facebook încerc să fiu un om rezonabil: până la urmă, cu toții avem dreptul de exprimare. Dar în weekend am dat pentru a doua oară în viața mea report unui profil. Prima a fost pentru un cont furat. Se justifica. De ce am dat report? Pentru că un nene alesese să pună poze cu o căprioară ucisă de el la vânătoare, împreună cu povestea „emoționantă” a uciderii ei. Postarea era setată pentru public.

Am prins-o pe bunica lu’ Bambi.
Dupa vreo 5 km de dibuit am saltat-o de pe culcus la aprox 80 m. A fugit vreo 50 m. S-a oprit si s-a intors in pozitie de poligon, cu fata la mine. Tras din genunchi cu cotul pe picior. Aprox 130 m, tras in inima cu HPC. Sarit un metru in sus si alergat inca 8 pasi. Asta-i talentul!!!

Citat din domnul Sorin Lucaci, care, de altfel, are o grămadă de poze cu animale ucise de el.

E corect cu căprioara moartă pe Facebook?

În lipsa mea, spiritele s-au precipitat. Pe de o parte prietene oripilate de cruzimea omului, pe de altă parte un prieten cu un argument clar: dar porcii sacrificați de Crăciun? Dar vânătoarea nu e sport?

Colac peste pupăză, Facebook mi-a răspuns foarte prompt seara că îl doare la bașcheți de căprioara moartă și că nenea a respectat the Facebook Guidelines. Să îți stea căprioara în gât, Facebook-ule! Dacă era o poză cu penisul mic al acestui ucigaș de ființe nevinovate, Facebook ar fi fost și el oripilat. Dar căprioara moartă nu sperie pe nimeni.

Nu e ok cu căprioara moartă pe Facebook pentru că nenea instigă la violență, copiii pot să îi vadă postarea și nenea clar este oricum puțin bolnav.

Pe de altă parte, Facebook-ul e plin de poze cu adolescente crăcănate cu sânii la vedere și sticla de votcă în mână. Astea instigă la prea multe lucruri ca să le pot enumera aici.

Hai cu idioțeniile pe Facebook, că e gratis!

Facebook-ul e terenul de joacă al tuturor idioțiolor iar libertatea de exprimare își spune cuvântul. Numai că libertatea lui nenea vânătorul se oprea acolo unde începea a mea, iubitoare de animale, de nu ucid niciun gândac, ci îl iau în șervețel și îl arunc pe geam. Sau la toaletă :)) Dar hei, asta nu doare! Corect ar fi fost ca postările cu animale moarte să fie setate pentru prieteni.

Și să nu mai trăim într-o lume de idioți nebuni. Dar hei, e prea târziu pentru asta și toți au Facebook!

PS: eu am poze cu mumii. Mie astea îmi plac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.