Caut mecanic nebun să repare o pliabilă B’Twin

Când m-a trăznit ideea de a-mi lua o biclă, am zis să nu mă zgârcesc la bani dar nici să nu arunc cu ei pe fereastră. Așa că nu am luat o DHS pliabilă, dar nici o Dahon, m-am dus direct în Decathlon. Aveam încredere în brand, la vremea aia nu găsisem nimic negativ despre pliabilele  B’Twin. Așa că am luat-o:  B’Twin BFold 5, așa o cheamă. M-am lăudat cu bicla cât am putut, am mers și la Skirtbike cu ea 🙂 Iar acum îi caut mecanic.

S-a stricat bicla

Problema cu bicla este că cineva (nu eu) a luat o bușitură zdravănă cu ea. dar zdravănă de tot. A urcat borduri și alte prostii dar bușitura a fost nasoală. Cât? Habar nu am, important e că după, când mi-am luat bicla la o tură am descoperit că nu mai merge în vitezele 1-3 (din 6 per total). Îmi cădea lanțul.

Am mers cu ea:

  • la service Decathlon Pallady, de unde am și cumpărat-o. S-au uitat la ea 10 minute ca mâțele în calendar. Nu știau să spună ce are: „cadrul strâmb, doamnă”.. Care-i frate, că nu e!!! Soluție propusă: să îi dea 2 ciocane. Am plecat
  • service Bike Expert Unirii. S-au uitat ca la Mecca la ea, m-au trimis înapoi la Decathlon, ar fi trebuit să aibă ceva care să țină lanțul.
  • service Bike Expert Pantelimon. S-au uitat la ea… aceeași recomandare, înapoi la Decathlon că nu au ce îi face.

Am renunțat la ideea de a o repara.

  • Între timp, am ajuns să merg cu ea numai într-a cincea și a șasea (deci adios urcat pante că împing de mor). În rest, cade lanțul.
  • Legătura de la mijloc nu mai ține aproape deloc. Risc ca în mers bicla mea să se dezmembreze și nu găsesc niciun șurub de strâns.

Pe de altă parte, eu sunt fată și am folosit-o ocazional pentru ture de IOR și Tineretului. Iubesc pletele în vânt și turele nocturne vara prin parc, îmi umflu roțile și pun lanțul când cade, dar tehnica mea aici se oprește.

Cu bicla în IOR
Cu bicla în IOR

Ca să fie clar, nu recomand pliabilele de la Decathlon. Service prost! Comunicare proastă. Le-am scris și mail, am trimis sesizare și la Btwin acum …9 luni. Nici azi nu am primit vreun răspuns.

Așadar, pentru că azi am vrut să dau o tură și mi-am dat seama că risc să îmi rup gâtul (cu tot cu cap dotat cu cască), am nevoie de cineva care să mi-o repare sau să declare decesul. 

Recomandări de mecanic/service?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.