Cauți vacanțe speciale? Italia, mi amor

Dragul meu cititor,

Misiunea mea de azi este foarte simplă: te voi duce cu gândul la vacanță. Nu ofta! Știu că ești obosit, cu prea multe lucruri de rezolvat, nu ai chef și nici bani să te amețesc eu acum. Nu te grăbi, nu închide browserul. Lasă-te relaxat pe spate și citește-mă. Azi vorbim despre Italia. Nu o să îți pară rău.

Roma, orașul etern

O recunosc – iubesc Italia. Acum în scris, în online-ul ăsta mare care are o memorie fantastică. Iubesc Italia. Am 3 vacanțe la Roma, una la Torino și una la Catania la activ. M-aș mai duce să vizitez Roma? Negreșit! Aș pleca și mâine.. de fapt azi primisem o ofertă specială pentru capitala Italiei. Biletele de avion super ieftine și crede-mă, găsești super cazare și nu dai faliment. Dar azi m-am abținut cu succes. Doar abia m-am întors din vacanță.

Te-aș ruga să nu ratezi nicio ofertă care are Italia ca destinație. Și nu contează orașul. Italia este absolut ravisantă.

Roma, probabil cel mai vizitat oraș, este fascinantă. Un city break pentru Roma? Nu îți ajunge nici pe-o măsea. Gândește-te că am fost în Roma de 3 ori, și am stat per total vreo 17 zile acolo. Și încă mai am de văzut. Roma este ca un vin vechi. Îi simți mai întâi buchetul, apoi îl guști puțin câte puțin. Roma înseamnă mai mult decât să urci scările Colosseumului (incredibil de mari, îți vor scoate sufletul pe nas) sau să rămâi mut de uimire la toată extravaganța Vaticanului.

Ți-aș spune că am vizitat faimoasa San Pietro de 4 ori și abia a cincea oară am luat un tur și pe sub catedrală. M-am plimbat prin catacombe, am aflat istoria catedralei și am ajuns la locul unde sunt îngropate rămășițele Apostolului Petru.

Plimbându-mă de nebună între San Giovanni in Laterano (fosta catedrală a Papalității) și Colosseum am dat de ușa unei biserici. Am intrat curioasă și, spre surprinderea mea, am nimerit într-una din bisericile misterioase ale Romei, ce avea o altă biserică antică fix sub ea! Așadar, m-am plimbat prin subteranul Romei. Și crede-mă, nu era prin niciun ghid turistic!

Am vizitat Ostia Antică, portul vechi al Romei și am stat cu fundul pe nisip italian. Prima poză e de la mare. Liniște și Italia în sufletul meu! Nu rata Roma!

Italia nu înseamnă doar Roma

Anul trecut am bifat Torino. De ce? Pentru că au expus Giulgiul din Torino și era visul meu de-o viață să îl văd. Am plecat cu inima strânsă. Oare ce urma să găsesc acolo? E doar un oraș din Italia.

Am găsit străduțele înguste, clădirile vechi, locuințele din palazzo din secole de mult uitate. Gelaterii o grămadă, terase romantice în piazzete, un incredibil muzeu al cinematografiei și un oraș fantastic cu vedere la munte.

catania-etna
Priveliștea mea de la fereatsră – Etna

Iar acum tocmai m-am întors din Catania, orașul pe care turiștii îl ignoră. Este folosit doar pentru aeroportul său unde aterizează toți cei care vor să viziteze Sicilia. Da, capitala Mafiei! Am vrut Catania pentru că este în sudul Italiei. Pentru că are vulcan și pentru că e diferită.

Cum arată dimineața perfectă?

M-am trezit și am deschis ușa balconașului de la cameră. M-am uitat în dreapta – se vedea Etna plină de zăpadă și fumegând ușor. M-am întors în pat. Mai puteam să mai lenevesc puțin. Savuram o portocală de-a lor extrem de parfumată când l-am văzut pe el. În clădirea de vizavi s-a deschis ușa de la un alt balconaș. Clădire veche, nerenovată…și cu el. Un italian tipic pe la vreo 30 și un pic de ani. Părul lung, puțin ondulat, la gât cu un fular de-al lor și îmbrăcat într-un halat de casă. A ieșit pe balconaș, s-a uitat pe străduță în jos și privea visător. Au fost cele mai frumoase 30 de secunde. Îl și vedeam un pictor romantic, după o noapte pasională cu muza lui de atunci. Înăuntru sigur îl aștepta o frumoasă italiancă, gata să îi pozeze iar. Numai că eu visam cu ochii deschiși la el și, de aș fi avut destulă inspirație, zău de nu aș fi ieșit și eu pe balconașul meu, în pijamalele mele cu pisicuțe, să îi zic: „Amore mio, te aspetando uno suta anni. Ti amo!” Sau ceva de genul că, în afară de Cuanto costa? Grazie și să număr până la cinci nu știu nimic, signore e signorina :))

Catania e diferită: e săracă și controlată de Mafie. Dar Doamne ce m-aș fi întors înapoi când am nimerit printre blocurile gri și depresive din București. Cale-ntoarsă făceam în 30 minute la aeroport.

Tu ce scuze ai să nu călătorești?

Hai să îmi îndeplinesc complet misiunea mea de ambasador a CND Turism.

logo-vacante-nou

Nu ai timp? Bani? Nu știi unde să pleci?

Timp se găsește, mai lasă munca deoparte! Suntem oameni! Hai să ne bucurăm de viață!

Nu ai bani? Ha, ha, numai pentru Italia sunt mereu super oferte. Crede-mă că le vânez eficient. Caută un city-breakdeși eu visez mai degrabă la circuite cu avionul în Sicilia. Mai am Palermo, Napoli și zonele de lângă Catania (Taormina și Syracusa) de vizitat. Și, deși am fost avertizată că e scumpă, nu vreau să ratez Veneția.

VacanteSpeciale.ro-Venetia (1)

Dragul meu, lasă grijile deoparte și bazează-te pe Vacanțe Speciale. Indiferrent de resurse financiare și de timp, ei au vacanța potrivită pentru tine. Crede-mă, nu vrei să îți ratezi italianul.. iar italiencele sunt…. bellissima!!!

 

 

 

One thought on “Cauți vacanțe speciale? Italia, mi amor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.