Ce sa NU faci in vanzari!

De la inceput tin sa mentionez ca NU imi place sa lucrez in vanzari.. Nu sunt buna. Eu pot sa vand ce am eu de oferit, mintea, corpul:))) Glumesc. Daca e produsul meu, stiu sa il vand. Daca vorbesc cu prietenele de o crema, stiu sa le-o vand. Daca imi pui aspiratorul in brate si ma trimiti sa il vand, nu mai merge neuronul.

Dar de fiecare data cand ma suna vreun agent de vanzari, il ascult, ii raspund politicos si il refuz argumentat. Stiu ca imi va manca 2-3-5-7 minute dar cand ii aud cum citesc dupa o foaie si ma mai gandesc cat de greu e, prefer sa ii ascult si sa nu le raspund taios. Fiecare cu munca lui.

Mai am si ghinionul ca numarul nostru de fix este in nu stiu cate baze de date asa ca minim de 2 ori pe luna ne suna cate un agent de vanzari. Ca sa o scap pe mama de un chin, intotdeauna raspund eu. Asa am facut si ieri.. Redau partial conversatia si as vrea sa invatati ceva din ea daca va tenteaza sa lucrati in vanzari:

“Buna ziua. Sunt Ioana Popescu de la firma “Ceva cu R” si va sun direct din Elvetia”

[Nooooo shiiit – din Elvetia direct pe fixul meu. Ce tareee!”]

“Ati auzit de noi?

Nope.

Sunteti dna…?

Da.

Cati ani aveti, asta daca puteti sa imi spuneti?

Aaaaa (oare cati ani are mama? hai spuneti-mi ca voi stiti din prima!). 52.

Dupa voce pareti foarte tanara.

Ihi (:)))))) In curand o sa am 28.. 28-52.. asta e:)))”

“Aveti probleme cu tenul in perioada asta? E uscat.?

Nope. Folosesc Gerovital de ani de zile si nu am nicio problema (lucru apropo adevarat 😉 ) si nu aveti sanse sa ma convingeti de altceva (deci am avertizat-o)

Incepe ditamai polologhia cu creme super, cu ingrediente super, cu extract de floare de colt (mai, eu am invatat la scoala ca asta e protejata – oare cresc floarea de colt in laborator?). Anyways, 3 minute de enumerari, etc, etc.

“Si primiti pachetul acasa. Aveti garantia ca este produs in afara (adica din Ro nu e bun), sunt rezultate de la primele aplicari, Puteti plati prin OP dupa 7 zile in care testati produsul. ”

Iar eu asteptaaaaaaaaaaaam sa termine. Asa am observat ca ma ciupise un tantar de obraz:)) Deh, ca fetele.. ma uitam in oglinda si mari am facut ochii cand mi-a zis pretul pentru o crema si un ser: 320 de RON. Astea ar fi tinut 3 luni.

Imi pare rau dar nu o sa fac comanda. Eu dau 20 de  RON pe crema pe luna.

Imi pare rau in acest caz ca este peste posibilitatile dumneavoastra financiare. Poate intr-o zi cand vi se imbunatateste situatia si nu veti mai fi in criza, veti face o comanda.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. siguuuuuur!”

Apropo, eu folosesc Apidermin  crema, acum am trecut pe Gerovital la demachiant ca nu am gasit Apidermin si mama e cu Gerovitalul de ani de zile. Am incredere in produsele astea romanesti. Cand vine vorba de fata mea, stiu sigur ce e bun si nu schimb. In rest, anul trecut vreo 2 luni la rand am dat si 1000 de RON pe cosmetice. Pentru ca pot :))

One thought on “Ce sa NU faci in vanzari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.