Cum e cu Uber?

Când a apărut Uber la noi în România, lumea s-a extaziat, cârcotașii s-au ambalat, bloggerii au scris. Am citit minim 10 articole despre experiențele cu Uber, toate fiind de la bine în sus. Dar nu îl încercasem. Merg de maxim 2-3 ori pe an cu taxiul – așa că articolul acesta este pentru sceptici.

De ce Uber?

Simplu. Trebuia să ajung în oraș, am zis că am timp și m-am lungit și m-am trezit în întârziere. Nu era o seară cu ploaie sau ninsoare, nici măcar ora de ieșit în club, ci doar vreo 18.20, așa că am coborât direct în fața blocului crezând că voi prinde taxiul rapid la comandă. Iată că nu a fost așa și după vreo 3 telefoane, din care la 2 mi s-a spus că nu au mașină și la unul a cântat muzica fără să am în veci vreun contact uman, mă și vedeam în întârziere și înghețată.

Aveam aplicația instalată, am deschis și pac! Am văzut că era un șofer Uber la comandă la vreo 4 străzi de mine. Timp estimativ de sosire: 6 minute. Tarif estimat: 14 RON.

Partea „mișto” este că am rămas fără conexiune de date și nu am putut urmări mașina șoferului în aplicație, așa că mă luaseră tremuricii că nu reținusem nici numărul și blocul (deși localizat ca lumea pe hartă), era greu de găsit și pentru taximetriști. Când să îmi pierd speranța, ajunge și Uberul meu fix în fața blocului, un Peugeot 306, alb, frumos cu căldură!

Cum a fost cu Uber?

Dapăi ghini di tăt. Mi s-au oferit bomboane, șoferul a fost super amabil (și nu la modul ăla hai să îți povestesc de nevastă-mea și nici trăgând dintr-o sticlă cu cafea combinată cu votcă – am pățit-o), am râs, am călătorit super bine, am ajuns la destinație și, ca să mă asigur că totuși nu fac nicio gafă, am întrebat dacă nu e ceva de achitat. Nope, zâmbete și un rating de 5 stele. Atât. Nu am nicio problemă cu a lăsa bacșiș și las întotdeauna minimul cerut de codul bunelor maniere (10%), ce  e peste e pentru super servicii. Dar m-am săturat de mutrele acre care iau banii nemulțumite și mai pleacă și în trombă de cum ai închis ușa. În schimb am primit o urare de „Seară plăcută” și ei s-au ales cu un client fidel. Atât de mult mi-a plăcut că o să merg mai des decât cu taxiul :))

Apropo, la prima cursă primești și un cod de reducere pentru o cursă de maxim 20 de RON. Primul sosit, primul servit: XVS8CUEFUE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.