Cum să fii puternic în 10 pași

„Eu nu aș putea să fiu puternică așa ca tine.” „Mă enervezi. Tot timpul zâmbești. Eu nu pot”. Crede-mă că în timp ce îți scriu rândurile astea am o moacă de Hitler căruia i s-au năruit speranțele de anihilare a dușmanilor. E mai greu cu zâmbetul, sunt furioasă, dezamăgită, fără chef. Îmi caut bobul acela de energie ca să transform ziua asta într-una frumoasă. De ceva vreme era articolul ăsta pe țeavă: cum să fii puternic.

Puterea – o rețetă de succes

Tu nu poți să fii puternic ca mine așa cum eu sunt incredibil de slabă comparativ cu alții. Fiecare are puterea lui de a duce lucrurile. Pentru tine, faptul că prietenul nu ți-a scris imediat după ce i-ai trimis mesaj poate fi un factor de stres și nervi. Deja ți s-a stricat jumate de zi. La mine, nivelul e mai sus dar chiar și eu mă enervez din lucrurile mici.

Să fii puternic e parțial o chestiune de alegere. Vin problemele și te îmbărbătezi singurel și le iei la bătaie sau vin problemele și te ia plânsul. Te sprijini cu capul pe umărul celorlalți și asta e. Dă-i bice la plâns.

Pe de altă parte, nimeni nu te învață să fii puternic. Poți să iei model de la cei din jurul tău. Dar iarăși este o problemă de alegere. Am văzut atâtea persoane care au ales varianta mai molatecă a vieții deși aveau pe alții mai tari lângă ei.

Așadar la cei 10 pași magici pentru a fi puternic, de fapt minunea e una singură: alege să fii puternic.

Și oamenii puternici plâng

Dacă ești puternic, nu ești făcut din piatră. Tu nu ești un Superman al rezolvatului de probleme. Soluțiile magice nu vin doar la tine. Nu ai secretul pentru a face totul roz. Nu știu de ce trăiești tu cu această iluzie.

Cei puternici nu s-au născut cu o stea în frunte, un neuron în plus, o inimă mai tare. Îi vezi zâmbind și luptând dar habar nu ai ce e în sufletul lor. „Vai, eu nu pot să fiu atât de puternic ca tine.” Dar ai încercat? Și crezi că eu vreau să fiu atât de puternic? Te-ai gândit vreodată că mi-ar fi și mie simplu să pun capul și să plâng și să aștept să se rezolve toate? Ca prin minune sau să se adune alții să mi le rezolve. Sau să vină cineva mai puternic și să îmi ia problemele cu un pocnit din degete.

E problema ta să fii puternic sau nu. Și să îți mai spun ceva: oamenii puternici nu se consideră ei mari puternici ai lumii. Dar totuși, nu te mai lăsa pe ei la nesfârșit. Sunt și ei oameni.

 

One thought on “Cum să fii puternic în 10 pași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.