De ce imi plac mie italienii…

Na, ca azi imi sariti in cap dar asta e. De cate ori spun ca ma duc in Roma, toti se uita la mine intr-un fel anume si imi spun ca nu le plac italienii. WTF? Lasa italienii, enjoy Rome! Dar despre asta in alta postare.

Asadar, de ce imi plac mie italienii?

1. Conduc ca nebunii, e aglomerat si la ei si nu iti dau niciun fel de prioritate cand traversezi, nu schiteaza nicio urma de franare. Dar oamenii au inteles ca centrul e aglomerat si si-au ales masini mici (multe Smart-uri si Fiat-uri mici) sau scutere. 

2. La haosul care e la ei in trafic ( mai rau decat la noi), am vazut oameni pe biciclete. Ba chiar in Piaza Venezia – un tata pe bicla cu un copil mic in fata, unul in spate si pe langa el mergea fata lui mai mare. Piata Venezia arata cam asa. Si soferii nu, nu dadeau peste cei cu biciclete. Si nici italienii nu au piste pentru ciclisti.

Piata Venezia
Piata Venezia

3. La haosul de aici, primaria a inteles ca au nevoie de un sistem de transport public super bun. Si au autobuze for evribodi in da Roma mare! Te duc peste tot, au legaturi cu trenul si toate statiile de metrou. Plus indicatoare super bune si multe pentru toate obiectivele turistice.

4. E murdar la ei pe strazi – cele in afara centrului Romei. Ba chiar as spune ca pe strada mea e mai curat decat pe Via Battistini unde stau eu. Dar blocurile lor arata impecabil. Oamenii astia sunt preocupati de cum arata tot blocul. Si arata impecabil!!!

Bloc Roma

5. Stiu sa vanda. Au 3 pietre, dapai la alea pun un indicator, un birou fancy pentru bilete, informatii cu un scurt istoric si da-i si vinde! Vrei sa vezi Roma de sus? Dapai da 7 euro la monumentul lui Vittorio Emanuelle si urca cu liftul. Sau 7 euro la San Pietro (pierdere de timp – va scriu mai incolo).

Anyways, e de bine. Oricum e la ei, e de bine. Nu m-as muta aici.. dar uite ca au cateva chestii misto pe care le-am putea face si noi ca nu ne cad….neuronii de latini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.