Sunt adult responsabil, matur și vaccinat. Știu, la fel ca și tine, ce e bine pentru mine. Bea 2 litri de apă pe zi, redu consumul de zahăr, sare și alcool, fă mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Chiar crezi că mai vreau să mă sâcâi? Am devenit imună la orice anunț privind sănătatea. Știu că trebuie să le fac, sunt conștientă că îmi fac rău, văd efectele asupra sănătății mele dar…nu schimb nimic.
Adevărul e că ne ignorăm sănătatea. Pentru că ni se pare că sistemul imunitar încă mai merge. Că noi încă mai putem. Că nu ni se poate întâmpla nouă. Noi? Neaaaah, noi suntem niște veșnici supermeni și superumănițe imbatabile. Amețeală? Trebuie să dormim mai mult. Abia am alergat azi după autobuz? Dar cine l-a pus să plece din stație? Nu ne mai amintim ce gust are apa? Lasă că parcă era un studiu care spunea că e păcăleală faza aia cu apa. De fapt, ea nu hidratează. În timp ce eu consider acel studiu o glumă proastă, adevărul e că statisticile o confirmă: ne batem joc de sănătatea noastră în toate modurile posibile. Unul dintre ele? Nu consumăm fructe și legume – da, sursele noastre de vitamine. 81% dintre noi suntem căpoși – nu ne atingem de așa ceva, dar sunt gata să pun pariu că luăm vitamine de la farmacie din când în când :)) Știu, ironia sorții.
Campanie de sănătate pentru un consumator căpos
În acest moment de maximă sinceritate, îți pot spune că nicio campanie obișnuită nu mă va determina să îmi schimb stilul de viață. Le-am încercat deja pe toate și știu că sunt mulți ca mine. Generația modernă, mereu pe fugă, mereu pe multi-tasking. Nu deschid TV-ul decât ca să am pe ce adormi, sunt asaltată pe site-uri și am 3 ad-block-uri, scrollez Facebook-ul după poze cu pisici și să văd care s-a mai căsătorit. Cum ar putea în veci o companie să îmi vândă mie ideea de sănătate? Asta da provocare!
Ce vrea consumatorul? Timp, lejeritate, comunitate, ieftin.
Nu am timp pentru mine și orice chestie complicată mă va face să renunț din start. Dacă ar putea cineva să aibă grijă de sănătatea mea și eu să nu fac nimic, ar fi perfect. Mișcarea, mâncatul sănătos, toate presupun eforturi din partea mea. Să mă duc la sală sau să mă apuc de alergat, să gătesc. Singură m-am apucat de toate de mai multe ori și m-am și lăsat. Pentru că nu reușesc să îmi mențin motivația. Aceasta este marea problemă. Când am eu chef, nu au prietenele. Când se apucă o prietenă de o cură cu sucuri naturale, mă decid și eu să îi urmez exemplul, ea se lasă după ce a tentat-o un hamburger și nu s-a mai ținut de ele. Am nevoie să nu fiu singură. Dar, mai ales să nu coste o avere! Ne sclipesc ochii după orice este la reducere. Prețul întreg nu e tentant.
Hurom, sănătatea nu a fost nicicând mai ușoară
Vi-l prezint, dragii mei, pe Hurom HZ Alpha, un storcător cu presare la rece. Promite multe și face: de la smoothie-uri la șerbet, de la fructe și legume stoarse la semințe și nuci! Iar el este personajul principal într-o campanie diferită de schimbare a obiceiurilor noastre – de la ignoranță la smoothie-uri 🙂
Personajele campaniei:
- mămica preocupată de sănătatea copiilor
- femeia independentă și ocupată fără timp prea mult
- tânărul care stă târziu până la birou iar sub teancul de acte sunt rezultatele de la analize pe care le ignoră
- tăticul care aleargă cu copilul în parc dar obosește după doi pași
Materiale media
- filmuleț de tip „before and after”.
Mama pregătind masa copilului, citind site-uri pe tabletă despre cum îl poți crește sănătos; haos în bucătărie. Femeia încercănată de dimineață, pregătindu-se de servici, ascunzând totul sub machiaj. Tăticul care își trage sufletul după o tură de alergat cu cel mic și tânărul care a adormit cu capul pe rezultatele de la analize.
Trăiește sănătos și apare Hurom HZ Alpha, introducem after-ul; bucătăria în ordine, mama zâmbitoare hrănește copilul cu un piure de fructe, femeia care radiază de dimineață în fața oglinzii, tatăl care joacă fotbal cu cel mic și tânărul care seara iese la alergat.
- poster individual before and after cu fiecare personaj și storcătorul în mijloc: Diferența o face Hurom!
Campania Hurom
Materialul video va rula pe posturile naționale relevante, în cadrul unor emisiuni specifice publicului țintă („Bravo, ai stil, Noră pentru mamă, Teo, Măruță – nu judecăm acum emisiunile ci important este că ele vizează publicul țintă).
Social media se va afla în centrul campaniei.
Teasingul va consta în lansarea în online (Facebook) a posterelor personajelor noastre. Va lipsi ingredientul cheie: storcătorul Hurom. Cine e responsabil de schimbare? Publicul va trebui să își dea cu părerea iar primele 100 de persoane care vor ghici răspunsul (storcător de fructe, sucuri, smoothie), vor primi cadou un storcător. Durata: o săptămână
Lansăm posterele în online (de data aceasta cu storcătorul Hurom inclus) și folosim următorul slogan: Tu care personaj ești? Zi-ne povestea ta! Astfel, Hurom creează o comunitate a celor dornici de schimbare, a oamenilor obișnuiți care pot să transmită mesajul mai departe. Poveștile cele mai interesante vor fi publicate zilnic pe pagina de Facebook și pe site-ul Hurom și cele mai interesante zece vor fi premiate cu storcătorul minune. Durata: 1 săptămână
Lansăm filmulețul pe Facebook dar modificat. Acceptă provocarea Hurom! La finalul acestuia o vedetă împreună cu unul din câștigătorii anteriori vor apărea cu următorul mesaj: ”Trăiește sănătos!”
În paralel, se desfășoară o campanie de creare a influenceri-lor în rândul consumatorilor. Lansăm pe Facebook provocarea Hurom. Oamenii sunt îndemnați să aleagă două prietene/prieteni și să ceară un storcător minune. Timp de o săptămână ele trebuie să ne țină la curent cu experiența lor cu Hurom: selfie-uri cu storcătorul și Smoothie-uri, live-uri sau filmulețe scurte (maxim 3 minue). Acestea vor fi postate cu #provocareahurom, #trăieștesănătos și #100%natural% iar cele mai bune vor fi promovate și pe pagina Facebook a Hurom. Numărul de storcătoare oferite „în probă” va fi limitat la principalele 10 orașe din România (câte 3 echipe/fiecare oraș, alese pe baza motivației lor din mailul de înscriere). Folosim aceste echipe de câte trei pentru crearea unei comunități și a unor povești. Astfel, ducem obiceiurile sănătoase mai departe.
Primele 3 echipe vor fi premiate de Hurom cu premii în bani iar pentru următoarele vor fi oferite storcătoare gratuit. În paralel, lansăm și niște promoții Hurom pe site pentru restul curioșilor, să batem fierul cât e cald. Poate nu ai apucat un storcător în teste, dar ți-a plăcut ce ai văzut la ceilalți și vrei să îl prinzi acum.
Astfel, Hurom își crează o comunitate implicată, o campanie realistă și care se adresează direct consumatorului. Fără artificii, totul pe bune! Șansele de a fi educat pentru sănătate sunt mai mari prin implicarea activă și promovarea făcută de către ei înșiși. Exemplul lor se propagă în online și mai rapid decât prin mijloacele clasice.
Acum, între noi fie vorba, articolul a fost scris pentru Superblog storcând la maxim creativitatea din mine (ușor de altfel pentru că eu sunt publicul țintă) și…aș ucide pentru un storcător cu presare la rece :)) Știu deja ce poate unul normal…pe care acum se pune praful.
One thought on “De la ignoranță la smoothie-uri cu Hurom”