Despre ce inseamna sa fii o doamna ..in exemple:)

Eram intr-o sambata la biserica si pentru ca imi mai fug gandurile si privirile am surprins o doamna mai in varsta. Cand zic mai in varsta, ma gandesc la ceva peste 73-74 de ani (varsta pe care nu stiu daca noi o mai apucam). Era imbracata elegant, dar cu bun gust. Simplu si rafinat in culori deschise si o palarie pe cap. Nimic care sa iasa in evidenta la modul negativ. Fara fard si cu fata marcata de trecerea timpului. Primul gand care mi-a trecut prin cap a fost ca noi.. poate nu o sa ajungem asa. Poate despre noi nu o sa zica nimeni la batranete ca am fost si suntem doamne.

Pentru ca asta mi-a inspirat doamna aceea. Putin rafinament, putina eleganta, multa demnitate. Nu se mai fabrica asa. Nu ma grabesc sa imi fac o impresie buna despre cineva. Dar la prima vedere, parea ca a fost o doamna si si-a pastrat ingredientele cheie. Joi la Obor am stat la coada vreo 10 minute sa isi ia mama afine. La pret dublu ca, deh, s-a incapatanat prima oara si acum le-a luat pe ultima suta de metri. Dar cea care ne-a tinut pe loc era o femeie la vreo 60 de ani care si-a luat si afine si catina si jumatate de taraba. Dar nu asta conteaza. Era imbracata simplu (ca doar mergeam la piata), dar cu bun gust. Era aranjata discret si politicoasa. Nu simandicoasa, ci politicoasa. Ii povestea doamnei care era dupa ea si, respectiv, inaintea noastra, cum se face dulceata de merisor sau ceva de genul asta. M-am gandit iar ca noi la batranete nu o sa stim nici sa le aratam nepotilor cum se fierbe un ou.

Sursa foto

Peste alte 10 minute am intrat intr-un magazin de unde cumpar branza – suuper bun:D Inaintea mea era o femeie la vreo 60 si un pic de ani. Cu aceleasi haine cu bun gust, aranjata discret si aparenta de doamna. I-a cerut vanzatoarei sa guste dintr-un anumit tip de branza. Din momentul in care vanzatoarea a taiat o bucatica a inceput sa strambe din nas (efectiv) si sa spuna ca nu e destul de grasa. A gustat, mai mult in scarba si, crezand ca nu o vede nimeni, a aruncat restul de branza pe jos in magazin. A mai cerut sa guste dintr-un tip de branza. Nu i-a placut, a scos bucatica, sa zicem discret, din gura, a iesit cu ea pana afara si a aruncat-o pe jos.

Aparentele inseala dar despre cate dintre noi la o varsta mai mult sau mai putin respectabila se va putea spune ca suntem doamne?  Macar de aparenta, cu esenta e mai greu. 

 

PS:

Charlize Theron este un exemplu de feminitate, de eleganta si de stil. Poate fi si sexy, fara sa fie vulgara, eleganta fara sa epateze, naturala si sa nu isi piarda din farmec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.