Dincolo de calea ferată, o altfel de comedie românească

Prima dată am văzut trailerul pentru „Dincolo de calea ferată” la cinema și mi-am zis: WTF! Filmul pare ciudat. La prima vedere pare un amestec de dragoste, cu tristețe, muzică românească frumoasă și ceva tradițional.

Povestea „Dincolo de calea ferată”

Relațiile sunt dificil de menținut. Necesită luptă și efort din partea ambilor implicați. Ce te faci însă când el pleacă în Italia la muncă pentru un an? Mi-ați spune fie că relațiile la distanță merg, mai ales că cei doi protagoniști din film sunt și căsătoriți, fie, cei mai sceptici, ea sigur o să îl înșele.

Pornim de la această idee. El, Radu, jucat de Alexandru Potocean, se întoarce acasă după un an de absență la ea, Ada Condeescu. Cum e obiceiul tipic feminin, ea nu mai e cea de acum un an. Distanța și-a spus cuvântul și, spunând-o direct, nu îl așteaptă atât de călduros acasă.

Se lasă protagonistul nostru? Nu, mai ales că și noi, publicul, tragem speranțe că cei doi încă se mai iubesc iar cuplul din acest film e chiar simpatic. „Există multă tensiune într-un cuplu când cei doi se revăd după un timp. Întâlnirea are o miză uriașă, mai ales dacă se iubesc”, spune Cătălin Mitulescu, regizorul „Dincolo de calea ferată”.

Filmul mizează fix pe această „reconciliere dintre cei doi”, se renegociază dragostea, mai există sclipirea din relație? Acțiunea se învârte în jurul unei nopți în care cei doi încearcă să își regăsească drumul unul către celălalt, în timp ce toți prietenii lor sunt la o nuntă în cartier – dincolo de calea ferată. O să vezi bucăți din Bucureștiul așa cum este el, boem, ca altă dată, cum poate nu prea mai avem ocazia să îl privim în fuga noastră zilnică.

„Dincolo de calea ferată” intră în cinematografe

Dincolo de calea ferată poate fi vizionat de mâine, 22 aprilie, în cinematografe. Dacă vrei să profiți de weekendul acesta pentru o ieșire la film, uite ce îți propun. Poți să vezi filmul la Sala Radio. De ce tocmai acolo? Pentru că, sâmbătă 23 aprilie, e premiera de gală pentru „Dincolo de calea ferată” și poți vedea filmul împreună cu actorii. Biletele pot fi cumpărate de aici. Hai, ce mai aștepți? Ah, da, să nu uit, trailerul să îți fac poftă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.