Draga Danone,

Iaca eu sunt Petruta. Stiu, stiu, incantat de cunostinta. Stai putin, nu te grabi asa cu incantarea ca am ac de cojocul tau.

Sunt adepta unui stil de viata sanatos doar in cuvinte (Din nefericire). Imi scot bicla la aer din cand in cand, merg pe jos, iau legumele de la piata si chestiile de stricta necesitate de la supermarket. Pana aici, toate bune si frumoase, nu? Beau sucuri cu tona si mananc si dulce dar ma pricep tare bine sa ii critic pe ceilalti cand ii aud ca mananca nesanatos. Dar beau lapte de tara din cand in cand. Si aici ma iau de tine.

Vezi tu, nu sunt straina de produsele tale. Ba chiar deloc. Cate iaurturi cu fructe n-am consumat eu pe vremea cand mergeam la job full time ca oamenii responsabili! Asa ca intrebarea mea e simpla, directa si chiar justificata: chiar folosesti lapte la fabricarea iaurtului? Si, nu, nu e o intrebare stupida. Sa iti explic de ce. Mai stii bancul ala de cand eram mici: cum se face laptele praf? Arunci vaca din avion. Pai daca laptele praf se face in urma torturarii saracii vacute fara parasuta, oare cum se face iaurtul? Hmmm, as avea cateva scenarii demne de un horror si nu prea as vrea sa te sperii prea tare.

Lasand gluma deoparte, sunt atatea minunatii in zilele noastre ca eu nu prea cred ca cineva se mai chinuie cu saraca vaca, sa ia laptele, sa il transporte in conditii normale si apoi sa faca iaurtul. De ce nu putem face toate iaurturile alea minune direct in fabrica? Un E, doi de E, combinam E-urile in eprubeta si ta-daaaam! A iesit iaurtul cu capsuni de Romania!

Teoretic, trebuia sa te conving de ce eu sunt fermierul potrivit pentru a participa la traseul #cumsefaceiaurtulDanone. In schimb, eu te invit pe tine sa ii arati un consumator mai mult decat sceptic ca esti pe bune. Te provoc!

Arata-mi vacutele! Arata-mi laptele!

2 thoughts on “Draga Danone,

  1. Alin says:

    Un E, doi de E, combinam E-urile in eprubeta si ta-daaaam! – foarte tare.
    Foarte frumos articol, din cate articole am citit pana acum al tau a facut un buzz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.