Draga mea romanca,

Uneori, imi e rusine. De femei. Tocmai ai facut ochii mari, stiu. Dar ma ingrozesc modele promovate in media. Ma sperie ca femeia a ajuns un produs de larg consum, cu un ambalaj stralucitor dar gol pe dinauntru. Un produs care in esenta nu face nimic, dar e distractiv. Iar eu stau si ma intreb: oare atata suntem noi? Iti spun azi clar ca NU. Nu suntem numai atat. Dar oare am uitat ce suntem?

Am uitat ca suntem puternice? Cu un singur zambet luminam ziua oricui. Cu o vorba buna, incurajam si dam aripi celor din jur. In momentele cele mai grele, tragem aer in piept si o luam de la capat. Pentru ca romanca poate sa treaca peste toate cu zambetul pe buze.

Am uitat ca suntem feminine? Ciufulite, zambitoare, intr-un tricou si niste blugi putem fi mai delicate decat orice alta varianta feminina cu o masca de farduri si haine din ultimele colectii. Pentru ca romanca stie ca farmecul sta in frumusetea ei naturala.

Am uitat ca suntem destepte?Poate nu toate suntem oameni de stiinta, medici sau, de ce nu, soldati. Dar romanca are capacitatea sa isi foloseasca ceea ce stie la maxim, sa invete din fiecare lucru mic pe care il face, sa se depaseasca pe ea insasi.

Am uitat ca nu suntem barbati? Nicicand nu am considerat ca femeile sunt mai bune decat barbatii. Si nici ei nu ne sunt superiori. Suntem diferiti si in asta consta tot farmecul. Ne completam. Romanca stie sa fie independenta si descurcareata dar seara sa se cuibareasca in bratele lui.

Am uitat oare ca nu suntem perfecte? Se cere de la noi sa fim mame bune, femei de cariera, sotii si iubite fabuloase si prietene de incredere. Dar in primul rand suntem oameni. Poate ne mai pierdem rabdarea uneori, poate simtim nevoia unei pauze dar romanca se va bucura de farmecul fiecarei clipe, fie ea vesela sau trista.

Am uitat ca suntem modele pentru cele mai mici? Mai tii minte cum le priveai pe fetele mai mari si femeile din viata ta cand erai mica? Noi ce le invatam pe cele care vin din urma? Romanca adevarata stie ca valorile sunt mai importante decat orice superficialitate si va alege drumul cel greu. Va alege valorile in defavoarea aparentelor.

Pentru ca esenta e cea care conteaza si o romanca cu farmec este ca o esenta buna si discreta intr-o sticluta delicata. Nu o aroma prea puternica intr-o sticla cu prea mult sclipici.

Cred ca e cazul ca cineva sa ne reaminteasca de ceea ce suntem, de ceea ce putem sa facem si de cat de minunate putem fi, noi, romancele cu farmec. Ma bucur ca initiativa a fost luata de o companie romaneasca, cu traditie, si, daca ma intrebati pe mine, si cu ceva curaj. Pentru ca Farmec a ales, dupa cum v-am spus valorile in defavoarea aparentelor.

Ei au ales calea grea dar frumoasa, noi ce facem? Eu va propun sa profitam de ocazie si sa aratam ca romancele cu farmec sunt multe si pot sa mute muntii din loc. Cu un zambet.

Articol scris cu mare drag, ceva tristete si mult entuziasm pentru Spring Super Blog 2013

 

 

One thought on “Draga mea romanca,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.