După blocurile gri

De la melodia lui B.U.G. cu Feli – Să cânte Trompetele, am lăsat Youtube-ul să se joace cu redarea automată. Și așa au apărut melodiile „copilăriei” mele. Dă-i un play la B.U.G. – După blocurile gri. Curaj, că nu te mușcă.

Noi le ascultam la casetofon/combină, în cazul cel mai fericit la un cd. În rest, casetele să trăiască! Dansam la petreceri și fredonam melodiile. Ascultând acum melodiile cu minte de adult, primul gând a fost: „jeeeeeeze, câte p**e și c***e, și hașiș, și joint și p***e și alte activități din cele mai interzise teoretic sub 18 ani erau prin melodiile astea.

 

Cu toate p***le și c*****e, noi am reușit

Noi mai învățam. Noi ne stabileam niște obiective. Voiam o viață mai bună decât au avut-o ai noștri. Și am tras tare. Băieții răi de pe vremea mea sunt acum bărbații pe care îi admir. Unii fac mobilă, alții au plecat din țară. Mă gândesc la colegii mei din generală – frate, toți îs întregi la minte, au familii frumoase și mai țin la chestiile care contează. Nu au rupt toți cartea, ba chiar părinții au dat ture pe la școală și erau scoși în față la clasicele ședințe.

 

Mă uit la generația nouă. Prinși în tablete, PC-uri, jocuri. Absenți total din realitate, ancorați într-o lume de aplicații, zombie, youtuberi și bani. Pentru ei, blocurile gri nu înseamnă nimic. Părinții poate stau la casă sau într-un bloc nou. Școala nu mai are nicio valoare. E locul în care te duci să îți etalezi iphone-ul și ultimele cumpărături din mall. Au învățat că în România se poate și așa. Că poți să fentezi orice regulă și vei scăpa cu orice. Cu tupeu reușești orice. Nu le mai pasă. Calcă pe cadavre. Prietenie? Noțiune abstractă dintr-o carte veche cu colțurile rupte.

Unde am greșit?

Ăștia micii de acum sunt crescuți de noi, cei care am ascultat B.U.G. Eu una consider că am rămas cu o gândire ok, dar eu nu am încă copii. Cu ce a greșit o parte din generația mea? Am vrut mai mult și ne-am lăsat prinși în goana după bani. Am acceptat sistemul corupt pentru că ni s-a oferit iluzia capitalismului. Am crezut într-o viață mai bună. Dar a trebuit să dăm din coate și să lovim fără să ne uităm, nici să ne pară rău. Ne-am dezumanizat. Am lăsat blocurile gri pe o casă în afara Bucureștiului. De acolo și până la muncă facem minim o oră în mașina noastră scumpă. Ajungem târziu acasă și abia ne vedem copiii. Toamna strada noastră încă neasfaltată e o adevărată mlaștină. Acum copiii noștri ascultă un fel de muzică cu mai …puține versuri. Ei știu deja că în viață vor reuși cu bani. Și atât.

Căcat, dacă asculți melodiile B.U.G. îți vei da seama cât de actuale sunt. Nu îți spun să citești scrierile politice ale lui Eminescu sau ce zicea Caragiale despre societatea românească și să vezi că de 150 de ani nu se schimbă nimic. Ascultă B.U.G. și vei vedea că ești în același rahat în care ai crescut.

Ți-ai luat țeapă, fraiere!

Pentru băieții de la B.U.G, u still rule!

Sursă foto: www.bugmafiaoficial.ro

 

2 thoughts on “După blocurile gri

  1. Newparts says:

    Pai, noi, adultii suntem de vina pentru ca suntem indiferenti si fricosi, votam aiurea pentru o galeata si un pix. Promovam non-valorile si nepotismul in toate structurile politico-economico-sociale. Ce exemplu sa urmeze generatiile care vin???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.