Eu nu pot să mă schimb

nu-vreau-să-mă-schimb

Mi-a zis el cu o privire tăioasă și un ton ce „transpira” determinare. Nici muntele nu s-ar fi clintit din loc, nici el nu s-ar fi schimbat. Și nici nu a făcut-o. Dar mie mi-a rămas propoziția asta în minte „eu nu pot să mă schimb” și, la rândul meu, am spus-o și eu de câteva ori ..dar altfel: „eu nu vreau să mă schimb”.

Să mă schimb?

Ne putem schimba. O facem inconștient pentru că oamenii din jurul nostru, experiențele pe care le trăim – toate își pun amprenta. Nu rămâi imun la ceea ce ți se întâmplă. Și dacă treci prin întâmplări ca gâsca prin apă înseamnă de principiu că ești un nesimțit, că ți-ai stabilit clar traiectoria și chiar că nu îți pasă. Ceea nu prea doresc nimănui. Atunci când cineva îți cere să te schimbi, cred că ar trebui mai întâi să ne gândim la „de ce…vrea să mă schimb?” și „ce vrea să schimb?”. Dacă mie mi se spune să fiu mai temperată și eventual să mă mai maturizez puțin că mă port ca un copil, ești out of the picture în doi timpi și trei mișcări. Dar dacă îmi ceri să renunț la droguri pentru că distrug familia, vorbim de altceva. Am expus aici două extreme dar în funcție de acestea eu judec.

„Eu nu pot să mă schimb” nu există atunci când noi îi rănim până la sânge pe cei dragi. E un egoism crunt și o lipsă totală de iubire. Să ceri cuiva să se schimbe fundamental înseamnă să îi aplici tiparul după care tu ești obișnuit – de fapt vrei să îți construiești persoana de alături, nu o vrei pe ea așa cum e (ăsta e obicei feminin),

Eu nu vreau să mă schimb

Nu mă las niciodată fără o evaluare personală. Mă studiez, îmi dau seama de comportamentul greșit, observ când dau cu bâta în baltă, asum că uneori o fac la modul dureros. Pentru mine a fost mereu o provocare să știu în permanență răspunsul la două întrebări: cine sunt? și ce vreau? Nu le las în aer.  M-am adaptat în funcție de ceilalți, am ascultat ce au spus, am lăsat de la mine dar nu am uitat de cine sunt. Nu vreau să mă schimb fundamental – modul în care sunt m-a ajutat până acum și, cu ajutorul lui, am făcut o selecție minunată a oamenilor din viața mea :)) Mi-am luat și șuturi în poponeața asta a mea.. dar per total, nu a ieșit destul de rău.

Pe de altă parte, sunt un om în permanentă construcție.. Scheletul casei e gata, avem și ziduri, am tras și zugrăveala dar mobila și decorațiunile ..ooo.. ce frumos mă joc cu ele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.