Euro a atins…portofelul!

Sursa foto

Un nou minim istoric.. Asta scria ieri pe burtieră de la Realitatea când anunțau cursul valutar care trecuse de 4.6 RON. Oficial. Agitație mare! Atât de mare încât realizatoarea care lua un interviu telefonic a spus că s-a ajuns la un maxim istoric. Indeciși oamenii ăștia. Teorii peste teorii, scenarii peste scenarii și așa am văzut față palidă a mamei care își imaginează că o să vină sfârșitul lumii. O să vină, sunt sigură de asta dar nu mâine.

“A mai avut moneda noastră fluctuații așa de mari?” Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. am ajuns la cursul de 4.6 printr-o evoluție constantă, fără mari obstacole. Offf! Sunt multe știri, multe dezbateri și vreo 50 de analiști pe metru pătrat care.. analizează. Nu le minimalizez cunoștințele și știu cât de fascinantă e lumea lor. Dar haideți să vă spun cât de minunată e lumea plătitorului de rate.

SMS joi: Rată xx la contractul yy/2008 este de 700 de RON și un pic. Picul ăla fiind mai la 720 de RON. Luna trecută eram la 690 iar acum 2 luni eram chiar la 680. Ieri mi-am făcut curaj și am deschis site-ul băncii la care trebuia să plătesc cealaltă rată. Vânzare 4.64 RON. Fac calculele… Luna trecută 720.. acum 740. Nu poți să fugi de rate.. sau poți dar nu e cea mai inteligență soluție așa că pornesc la plimbare. Vântul bate.. nu ușor..:)) Dar nimic nu mă împiedică să îmi plătesc ratele! Nimic, am zis! Așa că după 15 minute, ajung la sucursală, mă întâlnesc cu aceleași doamne super simpatice, ne salutăm, ajung la casierie. 4.66!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pentru o secundă îmi scapă un: O, Doamne! Dar Dumnezeu nu are nimic de-a face cu evoluția monedei naționale. Zâmbesc sec și plătesc cu vreo 3 RON mai mult decât anticipasem dar la banii mei 3 RON nu contează.

Vine sfârșitul lunii și am de plătit CASCO… în euro. Speranțe că o să mai scadă? Neah! Rugăciuni să nu ajungă la 5 RON? Daaaaa! Poate facem un cerc mare de la Unirii la Victoriei și ne rugăm împreună ca aia de la MIȘA. Pardon, să nu încurcăm borcanele. Doar ne rugăm!

Și totuși azi zâmbesc. Ce altceva să fac? O să mor că mâine ajunge cursul la 5 RON? Nope. Am șanse mai mari să fiu lovită de mașină pe trecerea de pietoni. Dar parcă aș fi mai liniștită dacă am ajunge la o valoare mai normală. Calculele astea matematico-filozofice îmi dau cam multe palpitații și e cam devreme pentru mine la minunată vârstă de 28 de ani să am atâtea griji:))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.