Felicitari Greenpeace! Dar noi ce facem cu copacii?

Nu sunt o mare ecologista. Asta inseamna ca nu o sa ma vedeti goala printr-o piata romana sau unirii, urland ca nu vreau sa se mai taie copacii. In schimb, cu toti cei cu care vorbesc (de la elevi la meditatii care trebuie sa ma suporte, pana la prieteni), le reamintesc de cat de frumosi sunt muntii nostri, ca orasul cu marile cladiri de geamuri fumurii este o catastrofa estetica si ca noi, da! noi, distrugem mediul inconjurator.

Si pe langa asta, nu imi mai amintesc cum, dar sunt abonata la newsletterul Greenpeace, care, de cele mai multe ori, contine vesti proaste. Dar nu azi. Azi Greenpeace a castigat! Romsilva a taiat copaci, multi, cu scuza ca exista un atac de insecte. Imi si imaginez zeci de mii de bazaitoare amenintatoare, gata sa distruga tot. Pac! Avem solutia- taiem copacii!!

Mai multe detalii, aveti in articolul de pe site-ul Greenpeace. Desi ii felicit pentru initiativa lor si ma bucur ca cineva chiar se mai preocupa si de copacii nostri, singurul gand care mi-a trecut prin cap dupa ce am citit articolul a fost ca pana la urma raul a fost facut. Bye, bye copaci! Bine-ai venit mobila la export, sau poate copacii au luat drumul catre vreo alta tara, gen Austria, unde sunt o gramada de paduri dar ei nu isi taie copacii. Pentru ca exista de import. De la altii mai prosti care taie si taie si taie.

Noi cand ne apucam de plantat copacii la loc? Ma gandesc ca as vrea ca viitorii mei copii (pe care ii voi face peste vreo 500 de ani:))), sa poata sa respire putintel oxigen. Sau poate pana atunci se inventeaza.. oamenii care nu respira… Sau.. vom respira…Sorry, n-am inspiratie …Lucrurile merg mult prea bine cu oxigenul. Cine-s eu sa revolutionez lumea?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.