Femeile și frustrarea vârstei

Ofilim mai repede, ce-i drept. Un bărbat la 40 de ani e buuuun iar o femeie la 40 e…. Într-un fel. Eu știu femei frumoase de peste 40 de ani dar…. le salvează un suflet la fel de frumos. În rest, femeile sunt niște frustrate atunci când este vorba de vârstă.

Femeia și crizele vârstei

Prima e când treci la 20. Prima schimbare de prefix. Deja nu mai copilărești. Dar nu e așa de tragic, ești în anii studenției, îți construiești viața. A doua e la 25. Deja te îndrepți către 30. Nu te mai consideri tânără, simți cum toate se schimbă. În ce direcție se duce viața ta?

Marii 30. Criza majoră numărul 1. Ai îmbătrânit. Gata, nu mai poți vrăji bărbați de 40, ei se uită la tipe de 20 și ceva de ani. Dacă ești nemăritată trebuie să găsești primul fraier să te ia de nevastă. Dacă ești măritată, te ia criza copiilor. Dacă ai și copii, deja viața ta s-a sfârșit. Ești o mamă de 30 de ani cu job și pamperși. Unde mai e tinerețea ta? Nopțile în cluburi, dezmățul cu fetele cu care deja nu mai vorbești…doar acum ești femeie serioasă.

40 de ani. Tragedia secolului! Sânii au început să se lase, nu mai poți slăbi mult pentru că organismul funcționează altfel. Te consideri total neatrăgătoare și e clar că un tip de 30 de ani nu se mai uită la tine.

De unde frustrarea mea?

Să zicem că am avut contact cu o reprezentantă a sexului frumos. 5 minute la telefon și mi-a repetat de vreo 4 ori: „eu am o vârstă, am 40 de ani”. M-a scos de pe orbita zenului meu atât de echilibrat. Și care e faza? Pe de o parte, ce trebuia să înțeleg: deja a atins o vârstă venerabilă și respectabilă? Sau a atins o vârstă la care nu se pune problema să mai facă anumite lucruri. „Știți am o vârstă, nu pot ajunge între 2 și 5 la cursuri”. Say whaaaaaaaaaat?

Femei, îmbătrâniți prea repede!

Ne consumăm mult, ne stresăm extrem de mult, gândim prea mult. Și asta se vede. Femeile îmbătrânesc mai repede ca bărbații. Nu e drept. Dar asta nu înseamnă că trebuie să adăugăm la asta munți de frustrare. Se vede urât pe chipurile noastre! Așa că, dacă ai ajuns la 40 de ani, ascultă-mă: mă doare în cot de vârsta pe care o ai, nu îmi vei câștiga respectul pentru că ai îmbătrânit și nici nu o să îți înțeleg frustrările. Ai viața pe care ți-ai construit-o. Dacă tu vrei să fii o babă acră sau o tipă într-o permanentă criză, este alegerea ta. Dar nu mi-o băga pe aia cu „am o vârstă”. Intră în categoria aia cu „al meu e inginer și câștigă 3000 de euro pe lună”…nu e realizarea ta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.