Fericirea e în mâinile mele

Culmea nu, că pare atât de simplu. Eu vreau să fiu fericită, hai să fac asta să se întâmple! Practic, nu e atât de simplu pentru că fericirea e o ecuație cu multe variabile, dar eu sunt responsabilă de cum o rezolv: fericirea e într-adevăr în mâinile mele.

Balanțele depind de alții

Sunt tone de articole pe net despre fiecare zodie. Nu am nevoie să îmi spună alții cum sunt eu, știu prea bine. Într-unul am găsit o chestie pe care celelalte o rataseră. Balanțelor le place ca cei din jurul lor să fie fericiți.

Am dus cumva asta la rang de artă. Atunci când cei din jurul meu sunt mulțumiți, încep eu să mă relaxez. Atunci îmi dau voie să mă gândesc la mine. Când fac ceva, mă gândesc la consecințele pe care faptele mele le vor avea asupra celorlalți. Și iau o decizie în consecință. Unii ar spune că gândesc prea mult, alții că sunt prea responsabilă. Poate de aceea simt nevoia să compensez cu spontaneitate în restul vieții mele. Nu regret deciziile luate până acum și nici faptul că mă hrănesc din fericirea celor din jur. Dar cu fericirea mea ce fac?

Ne plângem prea mult că suntem nefericiți

Și rămânem la stadiul de a ne plânge. Nimic nu merge bine. Unde ne duce viața asta? În ce direcție să o luăm? Mai bine mai bate pasul pe loc puțin până când rămânem permanent letargici în această rutină confortabilă. Fericirea înseamnă deciziii. Sacrificii. Uneori să ne rupem de oameni, locuri, joburi, obiceiuri. Degeaba știi de ce nu ești fericit, dacă nu pui umărul la treabă să faci ceva în privința asta.

Postarea asta pe blog este poate o palmă de trezire pentru mine și sper că și pentru tine, dragul meu cititor. Hai să nu ne mai plângem că nu suntem fericiți și să facem ceva pentru asta.

Te cred că nu e simplu. Fericirea mea depinde de a altora. Iubesc să îi văd zâmbind, mulțumiți, liniștiți și iubiți. Dar asta nu e tot. Eu vreau să fiu fericită și, dacă nu e de ajuns cât „fur” de la ceilalți, e clar că trebuie să mai fac fericire și cu mânuțele mele două.

Dragul meu, azi te invit la un zâmbet și o fericire de luni! Pentru că putem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.