Fugi de Facebook Ads, bloggerule!

 

Da, Emil, știu, au trecut mai mult de 2 ore de când ți-am promis cadoul pentru ziua ta. Dar, deh, ideea îmi venise de joi (fără să am habar că sărbătorești 2 ani de emil călinescu punct eu), vineri am fost full (știi, veșnica mea scuză) și când te-am văzut că îmi ceri un like și share la pagină de fb ca cadou (cacofonie intenționată, vă rog nu săriți pe mine din prima), îmi venea iar să te bat. Așadar, iată, postarea inspirată de tine și care trebuia să ajungă vineri….

Un blogger a făcut aroganța să folosească Facebook Ads ca să aducă like-uri pe pagina blogului. Cât mă enervează expresia asta – dar e tocmai locul potrivit că să abuzez de ea. Omul (pardon, bloggerul) anunța și el într-un status că a dat drumul la prima campanie și abia așteaptă să vadă rezultatele. Noi bloggerii – mai mici sau mai mari, cu toții iubim și social media și îi vedem beneficiile. După statusul ăsta a venit potopul. De altfel, ce putea Bloggerul nostru să declanșeze?

Reacțiile au fost interesante:

Reacții la Fcebook Ads

1.”Bă tu te faci spammer, mama ta să fii! Nu crezi că m-am săturat de toate reclamele?! Da’ laș că am eu Adblock și nu te mai pomenești tu cu reclama ta pe Wallu’ meu”

2. “Facebook Ads?! Pffff, sunt o țeapă, frate, îți zice fratele tău… Nu-s bune. Bagi bani în ele și nu iese nimic…..” [seamănă cu o femeie :)) – scuzați, comentariu personal, nu m-am putut abține]

3. “Bah, da’ tu trișezi, neamule!!! Alea-s like-uri false! Eu nu mă mai joc!”

Ceea ce îmi place mie este faptul că ne dăm cu toții cu părerea fără să fi încercat ceva, dar fie, suntem toți pe online, suntem toți specialiști.

 

Facebook Ads pentru blog

Bloggerul care folosește Facebook Ads nu e spammer. El dă niște bani ca o reclamă să îi apară undeva pe Facebook. În cel mai rău caz, dă vina pe Facebook că trebuie să mănânce o pâine și taxează la greu la reclame. Eu folosesc Facebook Ads pentru site-ul meu de engleză și a naibii socoteală că în fiecare zi am Facebook-ul plin cu reclame de la concurență. Așadar m-am spammuit singură :))

Facebook Ads nu sunt țeapă. Eu te înțeleg pe ține, dragul meu blogger cu bugetul rătăcit prin buzunare, că strugurii sunt acri dar Facebook Ads aduc rezultate. Trafic pe site, like-uri la postări, commenturi pe Facebook. Se merită banii? Dacă optimizezi puțintel campania și știi să profiți de rezultate, da, se merită.

Bloggerul care folosește Facebook Ads nu trișează. E vina mea că tu ai văzut o reclamă super hoț la prezervative Durex și de acum numai asta cumperi? E vina mea că cei de la Always au mers prin școli și au făcut educație sexuală și de atunci eu numai asta folosesc? Dapai nu e vina mea. Că oricât de manipulatoare ar fi publicitatea asta, tot tu ești cel cu neuroni și alegi să dai like sau nu.

Tu vezi reclamă minunată, îți place ce vezi, dai like paginii. Acum, de ce e bloggerul trișor? El a scurtat puțin drumul sau chiar și l-a creat. Tu, consumator de online și bloguri poate nu ai fi reușit să ajungi în veci pe blogul lui și l-ai fi pierdut. Dacă vrei să rămâi abonat la postările de pe pagină, dacă vrei să comentezi și să dai share mai departe – ghici ce? e ALEGEREA TA! Bloggerul nu îți pune pistolul la tâmplă!

 

La mulți ani, Emil!

Și ca un final apoteotic și pentru că tot am abuzat de el, vă anunț că bloggerul victorios nu e nimeni altul decât sâcâitorul, enervantul dar lipiciosul Emil Călinescu. Pun pariu că o să se ia de chestia cu “lipiciosul” :))

Ieri de ziua Americii (că altfel nu se putea), a sărbătorit 2 ani de blog pentru emilcalinescu.eu. Da, fără link, Emile! Aici se lăuda cu ce a realizat el – e mult, e puțin? Nu sunt eu în măsură să judec. Eu pot să spun doar că omul asta se ține serios de blogurile lui și are niște cifre simpatice pe acolo.

Așa că, de la o bloggerita leneșă la un blogger minunat urările mele sunt următoarele:

 

 Să ai înțelepciunea să abuzezi cum trebuie de rezultatele campaniei pe Facebook. Știu că o să te pricepi să construiești o comunitate online în jurul paginii de Facebook și peste 2 ani o să te lauzi cu alte super rezultate!

La mai mare!

La mai fără număr!

 

PS: Emil își promovează copilul pe care îl scoate la produs. Citat dintr-un clasic. Asadar, intrați pe pagină dacă vă tentează, dați un like că nu muriți și stay close 🙂

 

One thought on “Fugi de Facebook Ads, bloggerule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.