Dacă ai fustă și biclă, atunci nu rata Skirtbike

Este lunea după Skirtbike. Este lunea de după Săptămâna Bloggerului Biciclist. Dar este lunea după Skirtbike. Minim 1000 de fete azi zâmbesc și sunt vesele. De ce oare?

Pentru că Skirtbike. Eu aș caracteriza-o ca o manifestare a biciclistelor, dar adevărul este că fenomenul Skirtbike a început la scară mică. În urmă cu fix 5 anișori, doar 150 de bicicliste participau la Skirtbike. Cinci ani mai târziu peste 1000 de participante se aliniau la start în fața Palatului Copiilor. Toate simpatice, în fuste sau ținute foarte chic, cu flori în păr și pe biciclete dar mai ales cu zâmbetul pe buze.

Startul la Skirtbike 2015
Startul la Skirtbike 2015

 

Am vrut să particip de anul trecut dar eram prea comodă. Dar anul ăsta pentru mine aduce multe schimbări în bine, inclusiv mișcarea poponeței din casă mai des pentru o tură cu bicla. Cum a fost la Skirtbike 2015?

Fete multe. Și frumoase! Și pe bicicletă! Mame care veniseră cu fetițele – m-am topit de-a binelea. Organizare foarte bună – o oră în care toate participantele făceau turul sponsorilor primind câte o mică atenție de la fiecare – eu nu am avut răbdare, mi-am luat brățara și apa și am fugit. Dar am văzut la celelalte fete cadouri BU și Elmiplant.

Prima oprire - Tineretului
Prima oprire – Tineretului

S-a plecat civilizat, am fost tot timpul însoțiți de voluntari de la Adevărații Velo Prieteni și mașina jandarmeriei. A fost frumos dar a fost și greu. Nu toată lumea se descurca cu mersul mai încet și ne mai poticneam pe parcurs. Dar a fost frumos!

Coloana Skirtbike pe Cantemir
Coloana Skirtbike pe Cantemir

Pentru că eram toate pe bicicletă și pedalam împreună

Zâmbet de Unirii- oprire Skirtbike
Zâmbet de Unirii – oprire Skirtbike

Pentru că am mers în coloană și traficul a fost oprit pentru noi

Unirii așteaptă parada Skirtbike
Unirii așteaptă parada Skirtbike

Pentru că, deși sunt șoferiță, m-am simțit super bine văzând coloanele de mașini care așteptau să trecem

Zâmbet de Universitate - oprire Skirtbike
Zâmbet de Universitate – oprire Skirtbike

Pentru că am primit claxoane și câteva înjurături, am avut taximetrist care a intrat fix pe prima bandă (care ne era alocată) și mergea super aproape de bicicliste

Pentru că am fost mulți, suntem mulți cărora ne place să mergem pe bicicletă și ieri ne-am revendicat partea noastră de stradă. Am făcut-o frumos, civilizat și elegant.

Final de Skirtbike
Final de Skirtbike

 

 

One thought on “Dacă ai fustă și biclă, atunci nu rata Skirtbike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.