Gostinu, marea de la Dunare

Vrei la plaja dar ideea de a merge la Mamaia iti ridica parul de pe maini?

Vrei sa fii si in natura si preferi sa nu imparti coltul de plaja cu alti 500 de indivizi care isi fac gratarul pe fundal de manele?

Nu vrei sa pleci nici prea departe?

Tanaaaaaaaaaaaaaaam! Gostinu e solutia. Am dat de el cautand plaje pe langa Bucuresti, nu Budapesta. Nu piscina, nu ceva amenajat, nu parc de distractie. Plaja, natura, apa, nu lume multa. Gostinu e perfect: Dunare (te poti balaci vreo 10 metri cat sa nu te ia curentii mai incolo), padure in dreapta, plaja ca la mare si, in timpul saptamanii nu e multa lume. Cam asa e pe la Gostinu.

Plaja de la Gostinu
Plaja de la Gostinu

Se ajunge relativ usor, fiind la 70km de Bucuresti, nu Budapesta. Intrucat prima oara eu era sa ajung la Ruse, va sfatuiesc sa fiti atenti iar in momentul in care treceti prin Oinacu si ajungeti la o bifurcatie sa o luati la stanga (nu la dreapta ca blonda de fata). De aici, tineti drumul drept si nimeriti fix in Gostinu.

Problema e cu ajunsul la plaja. Eu am intrebat per total 5 localnici pentru ca din momentul in care o iei la dreapta pe oricare din stradutele satului toti iti vor spune sa o tii drept pentru Dunare. Noroc cu o babuta simpatica care m-a indrumat corect. O iei la dreapta pe straduta si dupa intrebi un localnic. Urmatorul reper e magazinul satului, de cand treci de ala drumul pana la Dunare e clar si cu hartoape. Abia pot trece doua masini una pe langa cealalta pe unele portiuni dar e tare, tare, tare frumos.

Drumul spre Dunare

Apa -i buna, din cand in cand trec si vapoare, tantarii apar abia seara si daca esti civilizat, poti sa faci si gratar si sa lasi curat in urma ta. Lumea vine acolo cu corturi si rulote deci se poate pune de-o mini-vacanta.

Vapor pe Dunare

Si cam asa arata masina dupa o tura prin padurea de acolo 😛

Gargarita prafuita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.