Guest-post – Misogin, antifeminist. Glumet.

L-am rugat pe Emil sa imi presteze un guest-post. Primul de pe Smileydreamer’s Corner. Subiectul: misoginism – si, da, ideea imi apartine. Asadar, ladies, despre misoginism cu Emil Calinescu.

Misogin, conform DEX, este barbatul care URASTE femeile, care manifesta repulsie fata de ele, care nu prefera compania lor. Nu zic eu, zice DEX-ul (cuvantul dictionar, apropo, e neutru: UN dictionar, DOUA dictionare). Si atunci de unde acea psihoza cu folosirea intensa a cuvantului misogin?

Din punctul meu de vedere se fac cateva confuzii, si anume:

  1. Misogin este diferit de antifeminist. Daca ma intrebati pe mine, ma voi declara oricand antifeminist. Istoric, feminismul a avut cateva puncte importante pe care le-a castigat (si bine a facut, fara nicio urma de ironie), dar acum, in 2013, in Romania si in multe alte tari, feminismul este complet inutil. Niste individe se intalnesc pentru a discuta probleme arzatoare, precum … schimbarea numelor meseriilor, ca sunt toate cu denumiri masculine (in Anglia si-n America deranjeaza denumirea de ChairMAN, cica ar trebui sa fie chairPEOPLE).
  2. Misogin este, de multe ori, catalogat cel care face bancuri cu femei. Am mai zis-o demult si o repet: dupa mintea creata a unora singurele bancuri pe care ar trebui sa le spunem ar fi cu Bula, pentru ca in rest fiecare banc iti va aduce o eticheta: bancurile cu evrei te fac antisemit, bancurile cu tigani te fac rasist, bancurile in care romanii sunt ironizati te fac antinational, bancurile cu olteni/moldoveni/ardeleni te fac bucurestean ingamfat, bancurile cu unguri te fac sovin… Da, bancurile cu barbati si femei (Ion si Maria sau altii) te fac MISOGIN. Sincer, as prefera eticheta de misogin in dauna etichetei de scortos ori lipsit de simtul umorului.
  3. Misogin este si cel care sustine niste adevaruri neconvenabile feministelor.

Asupra acestui subiect voi insista, nu d-alta, dar pana acum nu am dovedit ca-mi merit eticheta de misogin. Asadar, daca eu consider ca meseria de sofer profesionist(taximetrist, sofer personal al oamenilor importanti) se potriveste barbatilor de ce sunt considerat misogin? Exista, pe de alta parte, meseria de secretara care este, din punctul meu de vedere, specifica femeilor. Meseria de sofer nu este nici inferioara si nici superioara celei de secretare. Si atunci de unde etichetarea asta instanta? Si nu, asta nu insemna ca femeile nu ar trebui sa aiba voie sa conduca. Nu voi sustine niciodata asta.

Identic, daca eu spun ca cei mai buni soferi sunt barbatii sunt catalogat drept misogin. De ce? Ati vazut voi vreo femei pilotand o masina de Formula 1? Dupa mine, atunci cand comparam 2 campionate de fotbal, comparam primele 5 echipe intre ele. In Liga Barbatilor primele locuri sunt ocupate de pilotii de formula 1. In Liga Femeilor nu avem echivalent, asa ca discutia se incheie inainte sa fi inceput. Trist, dar adevarat.

Emil Calinescu si Petruta
Doi “misogini”. Creditele se duc la Emil pentru poza

Aproape am terminat, trebuie insa sa ma prezint: Emil Calinescu sunt, triplu blogger: zgarii ochiii cititorilor pe http://emilcalinescu.eu/, http://minunat.eu/ si http://emilstudentulminune.wordpress.com/. Ii multumesc Petrutei pentru gazduire, dar si pentru alte 2 chestii: guest-postul ei despre filmul Escape Plan + interviul acordat blogului meu (si mai ales cuvintelor frumoase spuse la adresa mea). Pentru toate astea te declar … misogina :)) Glumesc (daca ai cititoare feministe ele cu siguranta nu au priceput gluma).

Si pentru ca vreau sa inchei in forta, o sa va zic cateva bancuri. Asta asa, ca bonus:

O feminista urca in autobuz. Se inchid usile, autobuzul pleaca, un domn da sa se ridice. Feminista il impinge pe scaun:

–          NU am nevoie de locul dumitale, sunt femeie la 40 de ani, pe picioarele mele, nu-mi trebuie locul unui barbat porc si misogin.

Autobuzul opreste, coboara si urca pasagerii, porneste iar autobuzul. Domnul da iar sa se ridice:

–          Domnule, v-am mai spus, NU am nevoie de locul unui barbat porc si misogin, sunt PE PICIOARELE MELE.

Opreste autobuzul in alta statie, urca lumea, coboara lumea, porneste autobuzul iar. Domnul se ridica din nou, iar este impins de feminista. Pana sa zica ea ceva, incepe el, sictirit

–          Auzi madam,  SA TE IA DRACU’ PE TINE CU TOT FEMINISMUL TAU CU TOT! Trebuia sa cobor d-acu 3 statii!

De ce a creat Dumnezeu lesbienele? Pentru ca feministele sa nu se poata inmulti!

Congres feminist in SUA. Raman deoparte, dupa congres, o olteanca, o americanca si o rusoaica. Stabilesc ele sa dea cu pumnu-n masa cand ajung acasa si sa spuna ca de azi nu mai calca, nu mai spala si nu mai fac mancare. Si urmau sa se intalneasca dupa 6 luni.

Prima e americanca: asa am facut. Am dat cu pumnu-n masa, de azi nu mai calc, nu mai spal, nu mai fac mancare. Prima zi nicio diferenta, a doua zi niciuna, din a III-a zi am inceput sa vad primele diferente. Acum avem atributiile impartie.

Celelalte aplaudau de zor. Urmeaza rusoaica: asa am facut si eu. Am dat cu pumnu-n masa, insa la mine a durat mai mult. Abia dupa o saptamana, o saptamana jumate, am inceput sa vad primele semne. Acum avem si noi atributiile impartite.

Olteanca noastra incheie: am ajuns acasa, am dat si eu cu pumnu-n masa… de azi nu mai spal, nu mai calc, nu mai fac mancare. Prima saptamana n-am vazut nimic, a doua saptamana n-am vazut nimic, abia in III-a saptamana am inceput sa mai vad nitel cu ochiul drept!

Sunt misogin deci? Misogin din ala crunt? … Va rog frumos, nu ma mai laudati atata J Mi se urca la cap J Eu va salut cu drag si va astept pe oricare din bloguletele mele. Iar Petruta ar trebui sa stie ca este o rusine la adresa speciei femeieste pentru ca a putut sa gazduiasca asa ceva (pentru feministe: stiu ca n-ati prins gluma, asa ca va zic direct sa dati cu pietre-n ea). Si a mai si acordat un interviul acestui blogger porc si misogin … Salutari MASCULINE tuturor!

 

2 thoughts on “Guest-post – Misogin, antifeminist. Glumet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.