Hai cu Dinamo! Hai cu Steaua!

Prima dată când am mers la un meci de fotbal, aveam vreo 10-12 ani. Așa e de la o vârstă, uiți chestiile esențiale iar anii sunt doar o chestie vagă cu cratimă la mijloc. Anyways, a jucat naționala de pici a României contra Ungariei, deci public numeros nu era. Dar nu am să uit niciodată atmosferă de luptă de pe stadion..din sufletul meu. Al doilea meci din viața mea a fost un derby dintre Dinamo și Steaua.

Ce e mai frumos pe stadion?

Dacă nu ar fi fost galeriile, e clar că meciul ar fi fost aproape la fel ca și cum m-aș fi uitat la tv. Dar eu nu mă uit la televizor, și, cu siguranță, nu aș face asta pentru un meci de fotbal, fie el și cu Steaua și Dinamo. Dar pe stadion, alta e treaba. Galeriile fac spectacol înainte de meci și e demențial.. dacă joci cu Dinamo.

galerie-dinamo

Băi băieți, băi. Deși nu am nimic împotriva nici unei echipe, teoretic sunt stelistă. Asta era echipa favorită a tatălui meu (apropo, mai există Universitatea Craiova?) Am stat deasupra galeriei steliste (ce interesant sună asta…hi, hi) și tot meciul mi-aș fi dorit să fiu în galeria dinamovistă. O să înțelegi de ce. Nu știu cât a fost topul pentru bonusurile la pariurile online dar pe mine m-a interesat mai mult ce e dincolo de teren.

Bravo Dinamo pentru galerie!

Suporterii dinamoviști au glas. Dar au! Tot meciul. Au spectacol, au momente regizate, sunt toți o echipă și pregătiți pentru orice. Sunt uniți și își susțin echipa până la capăt. Oamenii ăia cântă, scandează și înjură incredibil de puțin comparativ cu steliștii. De fapt, galeria Stelei știe doar atât..să înjure. Și nici acolo nu au diversitate. Măcar dacă te limitezi la un singur capitol, ar fi cazul să te și specializezi. Să ai ditamai vocabularul pregătit. Ei nu. Nasol.

galerie-steaua

Au vreo 2-3 tipi care conduc ostilitățile și care s-au gândit că e o idee bună să se dezbrace în timpul meciului. Probabil se încălziseră în timpul meciului de la atâta înjurat. Dar nu aveau ce să arate așa că, băieți, data viitoare vă rog să vă abțineți.

Dinamoviștii chiar își iubesc echipa și sunt trup și suflet pentru ea. Steliștii sunt un fel de semi-pițipoance care nu sunt motivate destul. Bine, nu e frumos să generalizezi – sunt sigură că au și ei exemplele lor bune.

Dacă ar exista un Euro 2016 al galeriilor din fiecare țară, Dinamo ar câștiga clar. Și merită din plin. Eu propun să se înființeze un sistem de ierarhizare a galeriilor așa cum există un top pentru case de pariuri online.

Ca să nu mai spun că steliștii au fost singurii care au aruncat cu artificii deși s-a spus clar de vreo 4 ori că se întrerupe meciul. Ca să nu mai zic că s-au bătut în timpul meciului. Ei între ei. Ca chiorii. Probabil nu cădeau de acord asupra înjurăturilor.

Așa că, bravo Dinamo! Steaua fugi acasă și refă lecția!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.