Hai sa trecem pe rosu!

 

 Aș fi zis că a început școala. Dar pe toate le-am observat înainte de 15 septembrie. Stau și mă întreb la ce ne mai trebuie culoarea roșie la semafor!

Bucureștiul e un haos dacă ne gândim la trafic – fiecare secundă contează. Trebuie să ajungi la timp…. undeva. Așa că hai să trecem pe roșu!

Avem pieton deja pe trecere? Nu contează! Hai să trecem pe roșu!

Aveam timp să frânez? Nu contează! Hai să trecem pe roșu!

Dacă-i roșu poți să treci cu tot cu poliție

Sunt șofer, pieton și biciclist. Mai mult pieton decât celelalte 2 dar în ambele cazuri am observat șoferi care sunt la 50 de metri de semafor, au viteză mică, au ocazia să frâneze, se pune galben, încetinesc puțin și când s-a făcut roșu accelerează.

Miercurea trecută în față la Mall Vitan un nene cu burtă într-o mașină neagră bengoasa a încetinit la roșu, dau să pun piciorul pe trecerea de pietoni, el accelerează după ce se uită puțin în jur și trece frumos. Pe Roșu! Cu poliția oprită puțin mai în față. Deja aveau un mușteriu la analizat, până la urmă de ce să îl oprești și pe boul cu număr de înmatriculare B01DTW?! Cer multe, știu!

Ieri un nene nici măcar nu s-a sinchisit. A stat la semafor și când s-a plictisit s-a decis să plece înaintea tuturor. Pe roșu! Și nu, nu s-a făcut verde imediat, să tot fi trecut vreo alte 15 secunde.

Fără roșu că e oricum o prostie

Eu propun să se dea o lege: culoarea roșie a semaforului să nu mai fie obligatorie. Aplicăm regula: care accelerează mai repede scapă viu din intersecții! La ce parlamentari avem, există toate șansele să adoptăm și ideea asta! Și că să vă fie clar ce se poate întâmplă (nu vouă, altora, că voi sunteți supermeni la volan), uitați aici un filmuleț tare simpatic. Eu nu am reușit să mă uit până la capăt!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.