ING evoluează ..sau nu

Neața,

Să mă prezint. Sunt Petruța și sunt client ING din 2006. Pe vremea aia, lumea normală nu știa ce e aia depunere direct pe card la bancomat, să stai 5 minute în sucursală și să deschizi sau să închizi un cont.

Avantaje ING

Suntem în 2015 și tot sunt de părere că ING-ul încă e tare. Am cont de persoană fizică și juridică, lei și euro, cont de economii și Internet Banking.

Plătesc facturile online de ani de zile în 2 timpi și 3 mișcări. Au cea mai tare interfață de Internet Banking din România.

Fac transfer între conturi de ING imediat fără comision (mai puțin când alimentez de pe PJ pe PF).

Mi-am închis conturi la ei stând maxim 5 minute. La fel și când mi-am luat ING Profesional.

Eu nu am contact cu sucursala de care aparțin decât în cazuri extreme. Gen reînnoire card – se face automat, vine acasă codul PIN, mă duc, ridic cardul.Tanaaam!

Banca asta e perfectă. Sau a fost. Cam de un anișor am început să tot aud tot felul de plângeri. Și mi-am zis să nu exagerez,nicio bancă nu le poate avea pe toate.

ING se schimbă

Zilele trecute am primit un mail de la ING. Se schimbă modificarea pentru conturile mele de persoană juridică. Întotdeauna răsfoiesc măcar mailul – nu se știe ce șanse mai apar. În cazul acesta, șanse să nu îmi mai placă de ING așa de mult.

Veștile sunt următoarele:

Am pus in noul pachet toate necesitatile zilnice ale firmei tale:
Cont’ROL – contul principal al firmei tale
Card Business – Visa sau Mastercard, dupa preferinte
ING Home’Bank – serviciul de Internet banking, pentru desktop sau mobil, varianta cu parola si SMS sau varianta digipass
Incasari gratuite – incasarile primite de la colaboratorii tai, atat din ING cat si din alta banca, nu vor fi comisionate
Depuneri gratuite – poti depune orice suma de bani, lei sau euro fara comision la bancomatele ING cu program non-stop

Cont, card și Home Bank aveam deja. Depuneri gratuite aveam deja și mi se pare normal să nu am comision la depunerea la bancomat atâta timp cât nu frec nervii unei caiserițe. Încasări gratuite? Really? Asta e o minune? De ce să îmi iei bani pentru că eu încasez? Nu există acel comision interbancar pe care îl plătește cel care îmi transferă mie banii? De ce e atât de special că nu mai iei bani și de la mine????

Dacă nu reușesc să fac 10 plăți lunare (alea între conturile mele nu se pun), voi plăti taxa lunară de administrare de 25 de RON. Eu plăteam una anuală și era până în 100 de RON. Acum voi plăti peste 200. Nu am 10 plăți lunar pentru că nu am atâția furnizori- sunt profă de engleză, am maxim 3 facturi de plătit lunar pe PFA.

ING-ul e pe baricade

Nu vreau să aud pe nimeni cu ce comisioane și hoție pe față se practică la alte bănci. Știu că se iau comisioane și pentru că respiri lângă bancomat. Voi trebuie să înțelegeți că eu am fost client răsfățat timp de aproape 9 ani. Și nu îmi place să plătesc 50 de RON pe lună (am 2 conturi de PJ).

ING evoluează și începe treptat să se apropie de ”comportamentul” celorlate bănci. Avantajul lor este că încă stau foarte bine la capitolul servicii comparativ cu restul. Apropo ING, pe 28 iulie îmi expiră cardul – cel cu care fac mai mult de 10 plăți lunare și e pe PF. Depind de el ca de aer și încă nu mi-a venit cardul nou. E o premieră pentru voi. Mai sunteți pe baricade?

 

Later edit: Am fost ieri în sucursală. S-a mirat și tipa: cardul meu nu a fost reînnoit. Mi s-a emis unul nou. Eu nu vreau unul nou – îi știam datele ăstuia pe de rost. Acum iar o să mă chinui să rețin tonele de cifre de pe card pentru plățile online. TZTZTZTZ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.