Instinct de blogger. A avea sau nu. A gândi sau nu.

Care sunt cele mai bune postări ale tale?

E o întrebare simplă. Depinde, evident, de modul de evaluare al fiecăruia. Unii primesc like-uri și share-uri pe porcării cu țâțe goale (da, pe blog, nu la TV sau în cancan) și asta e postarea lor de succes, alții scriu chestii chiar interesante pentru care primesc diferite aprecieri în particular, dar în social media succesul nu este atât de vizibil.

Anyways, sursa mea de inspirație pentru azi a pornit de la o discuție de ieri cu unul de nu-l înghit mulți. E cam mare :)) Postările cele mai bune apar când lași partea cu gânditul pentru alții. Trebuia să îl menționez că altfel iar mă înjură și deja am prea multe la activ.

Puteți să săriți de fund în sus (cum s-a întâmplat deja) că de aia au apărut blogurile ca ciupercile după ploaie și sunt atâtea postări fără noimă. Bafta noastră că marele WWW ne permite să ne prezentăm idioțenia online fără niciun fel de restricție. Nu plătești taxa să apari la TV să debitezi tâmpenii, nici nu plătești editurii sume colosale pentru varianta tipărită a “Memoriilor unui blogger prost”. Avem netul, noi să fim sănătoși!

Cred că nu puțini sunt cei care au participat la diferite concursuri blogosferice sau au fost curtați să scrie advertoriale. Postările cele mai bune, în cazul meu cel puțin, au fost cele la care m-a lovit inspirația. Și atât. Îți vine ideea, te apuci și scrii. Din momentul în care periezi (și nu vorbim aici de greșelile de gramatică – alea intră la corectura de bun simț), refaci, lași în draft vreo 3 zile, pierzi tocmai stropul ăla de nebunie.

Un blogger fără un strop de nebunie este ca limonadă fără puțină miere. Dacă nu asculți de înstinctul bloggeristic:)) atunci ai toate șansele să fii ca Monica Gabor (fostă Columbeanu) – una dintre cele mai mari staruri ale spațiului mioritic- pe Wikipedia. Pentru că ai forțat nota să fii inteligent, amuzant, sclipitor și ți-a ieșit un fâs!

Și da, toți suntem minunați și scriem magnific. Lasă întrebarea de la început și zi-mi:

Care este cea mai proastă postare a ta?

Ai curaj și lasă-mi link în comentariu. Promit să citesc!

9 thoughts on “Instinct de blogger. A avea sau nu. A gândi sau nu.

 1. Emil Calinescu says:

  Acum depinde la ce perioada ma refer. M-am apucat de blogging in 2008, pe blogul vechi am multe articole de care vreau sa scap. Si chiar m-am apucat, #pebune, sa le sterg.

  Altfel, printre cele mai proaste articole (nu stiu daca chiar cel mai prost) se numara acesta: http://emilcalinescu.eu/cura-de-slabire/ . In general mi-e ciudat sa vorbesc despre cure de slabire. Nu ca n-o fac. Na, pt bani pt avere #cumarveni 🙂

  • Petruta Cretu says:

   Mi-e mila sa imi sterg din articolele proaste :)) Ele sunt parte din evolutia mea ca geniu :)))) Si Emile, nu e chiar deloc rau articolul dat fiind ca nu esti tocmai genul care sa inmoaie piscotul intr-un pahar de apa plata cu lamaie :))

  • Petruta Cretu says:

   Simpatica analiza si pertinenta. Ai avut si feedback pe articol? Sunt curioasa de ce il consideri tu “cel mai putin bun”. 🙂

  • Emil Calinescu says:

   Am o curiozitate. In cazul meu cel mai prost articol a fost un advertorial (Daca nu e ala, e altul). L-am scris “constrans”. La tine care au fost cauzele, ca articolul vad ca nu este deloc unul platit.

  • Petruta Cretu says:

   Si totusi este scurt dar foarte concentrat, abstract cat sa te ia ameteala si totusi destul cat sa iti creeze o imagine vie asupra vietii tale 😉 Nu e rau.. dar nu e comercial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.