Într-o zi

într-o-zi

Într-o zi o să fie așa. Și pe dincolo. O să vezi. Ai răbdare. Toate cele bune vor veni cândva.

Darul de a amâna

Într-o zi o să rezolv și asta. O să mă apuc eu și de slăbit. Într-o zi o să muncesc mai puțin și o să am timp de vacanțe. Mai târziu o să ies și cu prietenii. Acum nu am timp. Poate o să fac dragoste mai mult de 10 minute..azi sunt obosit. O să ajung eu și în Grecia la mare..tot într-o zi. Între timp, las că bag o piscină în București.

Amânăm lucrurile. Le tot spun elevilor mei că eu sunt campioană. De aceea și am liste interminabile cu lucruri de făcut.  Problema, dincolo de faptul că amânăm toate, este că punem pauză fericirii. Într-o zi va veni și ea, nu? Acum nu avem timp să ne bucurăm de viață. Acum e momentul să muncești și să tragi tare pentru carieră. Într-o zi vom călători după cum ne taie capul, acum nu putem să ne luăm mult timp liber și oricum nu avem ani. Într-o zi o să avem un corp așa cum ne dorim dar acum chiar nu ne iese asta cu mâncatul sănătos și făcutul de sport. Poate o să mă îndrăgostesc dar nu pot acum pentru că trebuie să mă concentrez pe muncă.

Amânăm fericirea și nu avem timp. Dar într-o zi…

O să vadă universul ăsta de ce suntem noi capabili. O să răsturnăm tot, omorâm tot, distrugem și schimbăm tot. Doar nu acum. Acum nu se poate. Nu e momentul! Și timpul trece. În timp ce banii vin și pleacă, oamenii apar și dispar din viața noastră, timpul ăsta…nu ți-l mai dă nimeni niciodată înapoi. Fabuloasă limba română că ne lasă cu atâtea negații pe metru pătrat. Nu ne iartă inconștiența, lipsa de curaj, depresia, amânarea, dorința de a ne conforma. Timpul nu iartă pe nimeni. Și îmbătrânim. Fizic, dar mai ales sufletește. Ne piere sclipirea aceea din ochi, zâmbim rar și de complezență. Nu mai râdem.

Nu există „într-o zi”. Da, ia-ți mereu ceva timp ca să îți lingi rănile și să analizezi ce ai făcut și ce vrei. Dar nu îți imagina că va veni momentul acela în care vei putea să trăiești viața frumos. Viața e aici și acum și trebuie deseori mai cu forța să îți iei ce îți dorești. Nu o să îți dea nimeni de-a gata liniște și zâmbete pentru sufletul tău. Trebuie să ți le construiești singur. Iar dacă aștepți „într-o zi”, vei lăsa viața să treacă pe lângă tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.