Iubesc oamenii ai naibii

oamenii-ai-naibii

Ăia pe care nu îi suportați pentru că spun lucrurilor pe nume. Cei care sunt poate prea ironici, sarcastici. Cei care o dau cu bâta în baștă, ți-o trântesc direct în față. Oamenii ai naibii.

Nu femei frustrate

Da, femeile sunt oameni ai naibii. Dar nu în sensul bun. Ele împrăștie venin de dragul de a o face. Trântesc răutățile născute din lipsurile lor și plusurile tale. Ele sunt răutăcioase doar pentru că așa a fost scris cumva în ADN-ul nostru, așa că de ce să ne abținem?

Nu, nu am „apreciat” niciodată răutățile feminine. Le înțeleg, îmi mai scapă și mie dar noi uneori le ducem la rang de artă. Dacă nu trântești de pământ cu persoanele celelalte (mai ales care nu sunt de față), nu ești femeie adevărată. Deci nu, femeile frustrate nu sunt oamenii ai naibii și frumoși.

Oamenii ai naibii nu se feresc

Ei nu au mare lucru de ascuns. Deseori poartă urme adânci ale unor suferințe mai mari dar nu le ascund. Nu avem noi mereu ochi să le vedem și ne pasă doar de aparențe. Oamenii ai naibii nu o să dea doi bani pe fandoselile tale și pe statusul pe care vrei să dai impresia că îl ai. Pentru că ei nu se orientează după aparențe. Te vor tranșa în doi timpi și trei mișcări și vor ști cu cine au de a face.

Oamenii ai naibii sunt cei care de-a lungul vieții mele au lansat câte o replică, două – trei de o sinceritate frapantă dar care a picat la fix pe zbuciumul sufletului meu. Oamenii ai naibii sunt cei care îți aprind lumina când tu ești prea chior să nimerești întrerupătorul. Sunt cei care nu te iau cu lugu-lugu-laga-laga și preferă să îți dea palma pentru a te trezi.

De ce iubesc oamenii ai naibii?

Pentru că mă regăsesc în felul lor de a fi. Poate că eu sunt mai diplomată (zodia e de vină) dar eu cu oamenii ai naibii mă simt perfect. Nu mă sperie duritatea și asprimea lor. Pentru mine se potrivesc la fix. Ei nu se ascund în spatele unor norme sociale. Prea ne chinuim să părem normali, în linie, în același tipar. Ne-am însușit rutina acră a stilului românesc modern și nu ne-am deplasa 2 centimetri în afara căsuței.

În timp ce tu îmi prezinți viața ta minunată cu soțul care muncește pentru casă și vacanța din Grecia de la all inclusive, copilul mic cu cărucior Stokke și cât de fericiți sunteți, eu iubesc să stau la discuții despre viață cu un IT-ist ciudat, care le trântește (uneori fiind considerat și bădăran). Oamenii ai naibii vor lupta să fie respectate regulile de bun simț  și vor lupta pentru drepturile lor.  Voi ăștia cu aparențele voastre sunteți cu „Capul plecat, sabia nu-l taie”, „Așa e România”.. și alte chestii grețoase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.