Kola Koriola – Susține un vis, salvează cățeii!

Nu l-am cunoscut niciodată face to face. Nici nu știu cum am ajuns să îi dau follow pe Facebook. În ultimele luni am ajuns prieteni cu o grămadă de oameni care salvează căței. Da, cei pe care tu îi arunci pe stradă, cei pe care îi maltratezi, cei pe care îi lovești cu mașina, cei pe care îi lași hingherilor. Există oameni care se chinuie, îi iau de pe stradă, îi vindecă, le oferă o șansă. Și o să îi iau pe rând.

Ce face Kola Koriola

Unul dintre cei mai populari este Kola Koriola. I-am citit de atâtea ori postările pe net, a fost blamat de atâtea ori și acuzațiile conform cărora profită de pe urma cățeilor nu-s de ordinul zecilor. Azi eu nu o să îi iau apărarea acestui om. Eu astăzi o să îți spun că:

a plecat în mijlocul nopții sute de kilometri ca să salveze căței din celălalt colț al țării

a luat cazuri disperate de căței cărora nimeni nu le mai dădea șanse

a ”primit” în dar pungi întregi cu cățeluși care veniseră la pachet și cu o fundiță prinsă bine ca cei mici să nu iasă din sacul morții

are casa plină de câini

El are deja un adăpost pentru cățeii salvați până acum. A organizat vizite acolo de multe ori: lumea a venit, a adus mâncărică, s-a jucat cu toți câinii ”periculoși” salvați de pe stradă, s-au distrat o zi întreagă. Spre deosebire de asociațiile căpușă de care toată lumea se ferește, el postează filmulețe cu toți câinii. Și orice scenariu nebun ți-ar trece prin cap, Photoshopul nu poate schimba realitatea: omul ăsta iubește animalele și face tot ce poate pentru ele. Aruncă o o privire la centrul lui de adopții.

Ce visează Kola Koriola

Pe OMUL ăsta l-a pocnit nebunia. 

Omul a venit la mine cu o poza cu un camp de rapita la marginea unei paduri si mi-a spus asa “Aici vreau sa fac 10.000 mp de rai al cateilor care nu au inca Omul lor cum spui tu, ma ajuti?” Si a inceput sa imi povesteasca cum aproape 1000 de caini vor avea casute izolate si colorate cu canapele in care vor sta ca intr-o casa, copaci sa le fie umbra si locuri de joaca, piscina sa se racoreasca vara, cabinet veterinar, ingrijitori care vor locui acolo cu ei, spatii de socializare frumos amenajate unde oamenii pot sa vina sa-i mangaie si sa plece cu ei in brate acasa!

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/778174635598273/videos/vb.778174635598273/875731815842554/?type=2&theater” width=”700″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

 

Iar omul ăsta nebun s-a apucat de lucru. În fiecare zi e acolo și construiește. Și din când în când mai pune o poză, un videoclip și inima mea se bucură. Pentru că acei căței sunt fericiți. Da, le lipsește un om al lor. Dar Doamne, câtă fericire! Și ce condiții!

Vrei să faci un bine?

Am vrut să scriu articolul ăsta pentru că am ”cunoscut” un om frumos. Pentru că eu stau cu chirie și mare lucru nu pot salva. Deja am 3 animale odioase:)) Și mai sunt cei care parcă ar vrea să salveze dar nu știu pe cine să ajute în misiunea lor. Vă prezint prima variantă. Și mă gândesc la prietenii mei… care se bat cu pumnii în piept că nu avem adăposturi și eutanasierea e mai bună. Ia de aici adăpost frumos, căței fericiți!

Dacă vreți mai multe detalii și să vă convingeți singurei, nu e nevoie să mă credeți pe mine. Intrați pe grupul de Facebook al noului adăpost. Vedeți poze acolo, videoclipuri și întrebați-l pe Kola însuși când puteți să mergeți în vizită.

Plată Kola Koriola
Ca să nu ziceți că-s ipocrită

Dacă v-am pus pe gânduri măcar puțin, vă anunț că puteți ajuta cu 50 de RON. O dată! Atât. Dacă eu conving 6 prieteni să dea fiecare câte 50, și ei la rândul lor fac asta mai departe, mă gândesc că am contribuit măcar puțin la fericirea unor suflete nevinovate. Că greul îl duce tot un singur om cu soția lui.

Știu că mulți iubesc cățeii dar nu au casă sau timp pentru a lua unul. Nu pot alerga toată ziua cu căței găsiți pe stradă la veterinar. Așa ar fi frumos să facem cu toții. Dar cineva o face. Și acel cineva merită un imbold din când în când. Pentru că lupta-i grea.

Sursa foto și video: Pagina de Facebook Susține un vis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.