Lunea, acea zi de coșmar

Nu știu cum e la voi dar lunea e de coșmar. Sau așa am auzit. Toată lumea e frustrată, obosită și fără chef. Not meeeee dar parcă tot nu diger ziua asta de luni foarte bine.

Liste cu lucruri de făcut…lunea

Pentru mine weekendul este relativ scurt și constă în 2 nopți serioase de somn și o seară de relaxare completă. Sâmbătă seara nu mai strâng nimic în casă, toate chestiile zboară pe unde apucă, las toate vasele nespălate și nici că îmi pasă. Dacă nu ies, mă bag la filme relaxată și sunt în pijamale la o oră demnă de o persoană în vârstă. Și e bineeeeee!

Tot ce aș putea rezolva în weekend când mai am timp liber ajunge pe listele de luni. Nu am făcut plăți, corectat exerciții, am uitat să planific un elev, nu am pus nici acum hainele în șifonier și nu am terminat mâncarea. Iar asta e doar o listă așa…ușoară, la prima vedere. E bine să lenevești în weekend dar și când vine lunea și am atâtea de făcut….

Lunea e o zi ca oricare alta

Sunt freelancer și lucrez și în weekend. După cum bine spunea una din elevele mele care lucrează până la 8 seara, eu fac multe lucruri în același timp. Mailuri, exerciții corectate, lucrez eventual la un curs online, în timp ce țip că iar a uitat elevul s-ul, telefonul sună că nu vine cine știe ce elev, etc. Iubesc ceea ce fac și deseori pare al naibii de simplu pentru cei din jurul meu: „dar ce ai atâta de făcut?!” Iubesc weekendul și profit de el cât pot dar lunea e doar un reminder că am tone de lucruri de făcut. Nu e o zi de coșmar, e doar o zi cu lene mai multă. Destul de mult mai multă.

Dacă privești ziua de luni ca pe una de coșmar, chiar că așa o să fie. Ia-o ca pe un început, ocazia de a-ți restabili ritmul. Nu mai fugi atât de luni că nu pleacă de acolo!

PS:

Azi am avut target să mă trezesc la 5.00.. dar am zis că mai merge un 5 așa că a fost 5.50. În 25 de minute eram afară din casă, animalele mâncaseră, totul era strâns, bagajul făcut și afarăăăăăăă întuneeeeeeric!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.