Ma apuc de critica literara

Neata again,

M-a mai lovit azi o idee. Dar inainte de asta, sa va povestesc eu cum printr-a saptea aveam un carnetel pe care scriam poezii? Da, erau puerile si amuzante, pacat ca nu il am la indemana ca v-as fi oferit o portie de ras. Pasiunea asta am dus-o cam pana printr-a 11a cand deja abordam teme mai serioase precum Craciunul copiilor saraci. M-am lecuit cand am primit feedback de la profa de romana, un “dragut” si unul de la tata, care, scrisese si el ceva poezele la viata lui. Triste, filozofice si suicidale. Autor complicat si nepublicat si el.

Anyways, poetesa din mine stie foarte bine cum e cand dai la review propria-ti capodopera. Iubeam sa imi citesc compunerile cu glas tare in clasa in liceu asa cum acum imi place cand lumea imi trimite mailuri si mesaje pe FB ca reactie la diferite postari. Din poetesa am devenit bloggerita iar la asta ma pricep ceva mai binisor. Asa ca, va anunt de pe acum ca o sa schimb putin rolurile. Devin eu criticul literar, cititorul care ofera feedback. Cei de la Blogal Initiative au o provocare care mi-a starnit neuronii creativi si o sa ii dau curs.

Nu prea m-am omorat niciodata dupa poezie, imi place teatrul mult. Asta pana anul trecut cand .. sa zicem ca am intrat intr-o alta etapa a vietii mele si am inceput sa dau like-uri la poezii si mai ales sa le citesc cu drag. Altfel simti lucrurile la 28 de ani –e un fel de indragosteala la 16 ani+ratiune. Nu sunt adepta scenelor siropoase, desi oftez la ele, nici a relatiilor pragmatice construite pe diferite considerente rationale. Imi place ideea de a iubi cu tot ceea ce implica ea.

Nu stiu cat o sa ma lungesc dar o sa va prezint pe vreo 2-3 bucatele o recenzie de volum de poezele ale lui Liviu Alexa. Despre iubire. Cu bune si rele, cu partea frumoasa si cea intunecata, cu partea curata si cea perversa. Poezele scrise si rescrise pe parcursul a 10 ani. Iar acum ele dau nas in nas cu publicul.  Am scris articolul inainte sa deschid pdf-ul si la asta ma astept eu. De-acum si ce-o sa fie, om vedea!

 

PS: Ideea era urmatoarea: in loc sa scriu un articol despre carticica, sa va plimb prin mai multe si cu bune si cu rele, sa va tentez macar sa aruncati un ochi. Cititul face bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.