Minim 2 litri

O știți pe aia cu:

Pentru sănătatea dumneavoastră, beți minim 2 litri de lichide pe zi.

Eu mor de râs de fiecare dată când o văd. Pentru că eu beau nu doar 2 litri. Depășesc 2,5 litri de suc. Și el săracul conține apă dar nu prea cred că ficatul meu zâmbește. Ba mai mult decât atât, m-am gândit să interpretez în favoarea mea partea cu „2 litri de lichide” și să o dau pe vin. Sau țuică, și mai bine, că e la ..„culoarea” apei. Hâc! Vă scriu de pe baricadele băutului de …lichide.

 

Apă? Ce e aia?

Discut cu o grămadă de oameni, aud de o grămadă de probleme. Am fața pătată, am cearcăne și riduri, mă balonez, sunt obosită, părul meu nu are viață, am celulită. Și pe toți îi întreb: câtă apă bei în fiecare zi? Răspunsul este invariabil același: „păi, cam o cană, că uit” sau „nu prea îmi place apa..dar beau o grămadă de ceai”. Măi băieți, măi, știți că ne păcălim singuri, nu? Pentru că vom cumpăra creme care să reducă cearcănele și ridurile(dar care nu fac nimic), vom lua medicamente pentru balonare și ficat obosit, ne vom da cu tone de creme ca să scăpăm de celulită. Ntz, ntz, ntz, evităm problema adevărată.

Apa îți dă putere. Iar eu o știu pe pielea mea.

Am fost și sunt dependentă de un suc… anume. Așa s-a nimerit cu deadline-uri și alte probleme să pic în patima…băutului. Ajunsesem la 5 litri pe zi. Nu ați vrea să știți cum arătam. Cearcăne până la pământ, eram palidă vai și-amar de mine. Dormeam și 10 ore și mă trezeam obosită. La prânz nu puteam să îmi țin ochii deschiși. Nu mai puteam să urc nici 5 scări fără să am impresia că îmi dau sufletul. M-am dus și la cardiolog. Nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Ghiciți ce mi-a recomandat? Exerciții și să beau apă. Dapăi, nene, eu mor aici și tu îmi spui că nu e nimic?! 

Am lăsat încăpățânarea deoparte, am trecut prin câteva zile de sevraj cu tot cu bucuriile lor (dureri de cap, depresie, somn 24/24) și am început cu apa. Cătinel, cătinel că așa îi șade bine românului. Nu am făcut schimbări drastice. Nu-ți imagina că-s cine știe ce vedetă care a ieșit ca nouă din reabilitare. Doar am început să beau apă. A fost ușor să ajung la 2 litri? No way! Dar pe parcurs mi-am dat seama cât ignoram eu țipetele organismului meu că îi e sete. Tot așa am aflat că atunci când simți setea de-a binelea, deja e cam târzior, trebuia deja să te hidratezi de ceva vreme.

S-au dus pauzele de somn de la prânz. 

Umblam fără machiaj deși munceam câte 10 ore pe zi și toată lumea mă lăuda pentru fața curată și luminoasă.

Părul a început să își revină – nu pot 100 de măști să hidrateze, cât poate apa!

Trecusem la program de somn de 7 ore – cu trezirea la 5 și era tare bine!

Puteam să alerg după autobuz fără să mă urc apoi semi-leșinată în el.

Am descoperit că eu de fapt nu aveam un început de burtă :))

Mă simțeam atât de bine încât am zis că, dacă beau iar un pahar de suc, nu se întâmplă nimic. Nimic în afară că nu m-am oprit după un pahar. Oops, my fault! Dar eu știu rețeta: apa e sănătate, apa mă hidratează cu adevărat, apa mă ține trează. Apa îmi dă putere. Miercurea trecută la 1 dimineața am plecat la drum. Lumea sforăia în mașină și eu conduceam pe drum spre Sibiu. Știam că aveam să conduc 900 km într-o singură zi și cum eram singurul șofer, era imperios necesar să rămân trează.

http://smileydreamerscorner.ro/primul-telefon/
De 15 ore pe drumuri, de 11 la volan

Am lăsat sucul acasă. Am avut o sticlă de apă cu mine. De fiecare dată când simțeam că mă ia somnul, luam două guri și imediat eram iar pe baricade. Mulțumită apei eu scriu și azi pe blog:)) Dealul Negru can’t beat me!

Cu această ocazie, salut inițiativa La Fântâna. Din nefericire, suntem atât de ocupați, că e bine din când în când să ne amintească cineva să mai bem și noi apă. Știm cu toții toate informațiile: că suntem apă, murim fără.

Ne pot lovi cu statistici și studii și tot încăpățânați rămânem. Bea un pahar cu apă și simte-o pe pielea ta!

Eu îmi țin acum bidonul cu porția zilnică fix lângă scaunul de la birou. Doamne ferește să mă bazez pe memoria mea de elefant :))

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/LaFantana/videos/vb.124231717626230/856870391029022/?type=3&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Pune țuica jos acum! Bea apă!

Sursă foto: blog.lafantana.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.