NU compromis

Cred că am mai scris pe tema asta și o să mai scriu cât o să mai pot. Nu o să mă las în veci. Cred, de asemenea, că v-am mai povestit de M., profu meu de mate de la 18 ani.

Eram noi în mijlocul unei discuții despre viață și relații iar eu tot o țineam pe a mea cu prinți și prințese. ”Ești încă mică, Petruța, o să vezi mai încolo că viața nu e așa”. Nu aveam multă minte atunci, nu am nici acum.

Viața nu e așa

Știam de atunci că viața nu e ușoară, ca Chuck Norris îi bate pe toți numai în filme (și în realitate Chuckiiiii, te rog, nu mă bate) dar, da, încă aveam o doză de inocență pe care numai 18 ani de viață ți-o pot permite. Am 30 însă și, realistic vorbind (vorba fostei mele șefe …dragi), am făcut compromisuri la viața mea. Am stat cu băieți pe care numai îi plăceam, știind că nu o să mă mărit cu ei. Am stat la birou peste program deși nu prea-mi plăcea ce făceam și știam că nimeni nu-mi ridică statuie. Am renunțat la aventuri pentru că nu aveam bani dar știam că asta e doar o scuză. Nu-s perfectă și mărturisesc:

În viață nu poți face doar ce vrei

Văd atâția oameni prinși în joburi pe care le urăsc: pentru că sunt super exploatați, pentru că au șefi nebuni de legat, pentru că nu le place absolut deloc ceea ce fac, pentru că și-au dat seama că vor să facă cu totul altceva. Văd oameni prinși în relații care nu mai merg sau cu oameni la care doar țin dar nu îi iubesc, oameni care acceptă căsătoria pentru că nu vor singurătate. Văd multe persoane care, la fel cum scrie la carte, respectă rețeta: ia-ți un job, căsătorește-te, fă copii.

Rețeta e bună

Nu spun să nu faci toate astea. Eu spun să muncești ceea ce îți place fără să te omori, iubește cu adevărat și fă copii pentru că simți că asta îți lipsește ca să îți fie viața plină. Ați ratat ingredientul principal: fericirea – urmați rețeta, dar personalizați-o cu propriile ingrediente. Cum ar fi mâncarea fără sare, fără olecuță de piper? Cum ar fi prăjiturile fără un strop de dulceață?

Eu spun NU COMPROMIS, DA FERICIRE. Nu încercați să îmi îmbuibați capul cu alte modele. Atunci când cei din jurul meu vor fi fericiți alegând calea compromisului, atunci când voi vedea în ochii lor sclipirea aceea de viață, atunci mai vorbim.

Până atunci,

SHUT UP!

One thought on “NU compromis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.