Nu e Bucurestiul pentru biciclisti

Conduceam, era haos – ca de obicei in intervalul 18-19 si pe dreapta era un nenea biciclist care circula in legea lui. Periculos? Da, ca noi si-asa ne inghesuiam nehotarati pe 2 benzi care dupa legea lui si nenea mergea fara casca. Am schimbat banda si i-am lasat destul loc, nu de alta dar era mama in dreapta si parca as fi auzit-o la fiecare 2 secunde: vezi sa nu dai peste el.

In schimb, am auzit-o pe ailalta: Uite-l si pe asta, e nebun! Si am inceput dezbaterea. Cum ca in Bucuresti e traficul asa cum e si nu e loc si pentru biciclisti. Ca ar trebui sa iasa prin parc si sa astepte pana o sa avem piste asa cum trebuie. Si nu e prima data si nici prima persoana de la care aud asta. Doar nu suntem in vreo tara nordica unde pleaca aia in carduri la munci cu bicicletele, la noi e jungla si atunci biciclistii sa stea cuminti.

Dezbaterea a continuat cu mine, enervata la volan:)) Toata lumea a supravietuit si argumentele mele au stat in picioare. De vrei sa ajungi pana intr-un parc, doar nu vei lua tramvaiul sau iti urci bicla in masina. Doi, daca tot ai bicla, poate vrei sa mergi zilnic. Nu sunt piste, nimeni nu respecta regulile. Si atunci asteptam?! Pana cand? Pana cand o sa avem piste si bun simt? Ha, ha, ha!!!! Ma scuzati dar mor de ras.

Nope, mai intai ies biciclistii in strada, pedaleaza cu spor, obisnuiesc soferii ca nu sunt singurii pe strada aia. Aratam ca exista o nevoie ce nu poate fi ignorata, tipam, aratam, existam, nu stam ascunsi ca fraiericii. Asa apar pistele pentru biciclete, asa se educa lumea. Sa asteptam noi sa faca primarul ceva e ca si cum l-ai astepta pe Fat Frumos intr-o pestera in varf de munte. Nu cred ca GPS-ul il va duce pana acolo.

Acestea fiind spuse, ne vedem la biciclit prin parc (mai putin pe strazile Bucurestiului ca tot nu am ajuns sa imi iau casca:P) si poate si pe 14 septembrie la Bike Fest.

PS: Nu-s o sfanta. Acum vreo doi ani eram la semafor la Zepter si m-am nimerit cu masina pe aceeasi banda cu un tanar biciclist. Pe moment m-am speriat si era sa avem un contact usor. Atunci gandul meu a fost ca e banda mea si ce cauta el acolo? Intre timp, mi-am luat bicla si am mai citit. Acum impartim frateste banda 🙂 Dar pietonii tot sinucigasi au ramas si n-au dreptate deloc.

2 thoughts on “Nu e Bucurestiul pentru biciclisti

  1. Daria says:

    Sunt total de acord cu tine. Daca stai si astepti cu mainile in san nu o sa se intample niciodata schimbarea pe care ti-o doresti. Si este nevoie in Bucuresti sa inceapa oamenii sa mai renunte la masini si sa mai circule si cu bicla si cu metroul. Iar statul binenteles, sa puna osul la treaba si sa faca ceva concret in privinta asta.

    Pe de alta parte, biciclistii nostri ar trebui sa invete sa fie mai prudenti si mai ales sa invete ca nu sunt mai presus de lege.
    Am vazut de mult prea multe ori faze in care treceau pe rosu fara nici cea mai mica jena, in care mergeau pe contrasens sau in care pur si simplu nu se asigurau si nu semnalizau! Nu mai vorbim de minimul de bun simt sa te dai jos de pe bicla la trecerea de pietoni. Acum am vazut ca au trecut in legislatie chestiunea asta desi ar fi trebuit sa fie o treaba de minim bun-simt.

    Oricum, cu putina buna-vointa din partea tuturor vor incepe sa se miste lucrurile in directia buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.