Ce se întâmplă când el nu îți ia flori

Păi.. de principiu nu se întâmplă nimic, ce ai vrea să se întâmple?:)) Ah, stai.. ai vrea să se întâmple ceva:P M-am prins acum.

Discutam deunăzi (a se citi acum o lună și ceva) despre băieți și gesturile pe care le pot face ei pentru noi, minunatele. Evident că eu am fost pe dos dar să vedeți dilema de la care s-a pornit. Dacă ai vrea za izbit să îți aducă flori dar el nu face acest gest, îi spui sau nu? Eu sunt de principiu că nu.

Fetele subtile sunt un mister total

Acum să luăm perspectiva cealalalta. Am auzit de prea multe ori de la reprezentanți masculini că uneori e bine să le spunem ce ne place, prea ne așteptăm să ne citească gândurile. Și au dreptate. Oricât de greu mi-ar fi să recunosc, mutrișoară noastră semi-supărată poate lui nu îi spune că tu ai vrea un trandafir roz cu picățele albastre pe care l-ai văzut când ai coborât să iei pâine de la Mega Image. Aici e 1-0 pentru băieți, suntem prea… cu pretenții uneori iar ei sunt până la urmă oameni și deseori sunt destul de direcți sau semi-subtili încât să te prinzi cam ce ar vrea. Trebuie să fii doar puțin receptivă.

Iar acum începe uraganul:)) Ne imaginăm următorul scenariu:

Băiatul e confuz și speriat

“Mai izbitule, aș vrea și eu să îmi iei flori”.
El face ochii mari de căprioară. Să întrebe de ce? E ziua ta și el a ratat-o? Mai că îi vine să își dea o palmă. Adios sex o săptămâna! Stai că nu! Ziua ta e la o zi după parastasul bunicii. Deci nu-i asta. Zi de nume? Nope, că te cheamă Lăcrămioară. Sigur nu e asta..Deci nu e nicio sărbătoare dar tu vrei flori. Aniversarea voastră de 6 luni, 3 zile și 23 de ore? Posibil. Hmmmmmm. Mai bine nu te întreabă pentru că o să te iei de el că nu ține minte lucrurile importante. Ce poate să facă săracul băiat? Așteaptă prima ocazie, se duce, îți ia flori iar apoi se prezintă la următoarea ieșire cu ochii sclipind și cu florile de rigoare. Tu te luminezi toată și te gândești: Iupiiiiiiiiii, m-a ascultat și mi-a luat flori.

Surprize, surprize

Iacs, Iacs și de 3 ori iacs! Îți prezint cealaltă variantă. Nu e ziua ta de niciun fel, nici aniversarea voastră. Nu e nicio ocazie. Sunteți în oraș. Îți spune să îl aștepți două minute. Tu stai și te uiți în jur.. eventual după alți tipi:))) Glumesc, noi ne uităm de obicei la alte fete cum sunt îmbrăcate iar eu una visez cu ochii deschiși. Trec 5 minute. El vine pe furiș și te roagă să închizi ochii. Simți o mireasmă deosebită, deschizi ochii și în față ta ai un buchet frumos de flori și pe el zâmbind ștrengărește. Eeeee, acum ce mai zici? Că am o imaginație bogată? Crede-mă că se poate:) Și eu, și tu și el.. știm asta.

Sunt genul căruia îi plac surprizele. Nu îmi place să îmi spui ce cadou o să îmi iei. Mamei de obicei îi fac un scandal monstru și când îmi da un indiciu mic! Când discută pe de-ascuns cu fratele meu ce cadouri să îmi ia de ziua mea iar eu eram în camera de alături, dădeam muzică la maxim și îmi puneam și mâinile în urechi doar că să fiu sigură. Dar așa sunt eu. Pe principiul că băieții nu ne citesc gândurile, pot negocia varianta în care îi bați apropo-uri subtile băiatului că îți plac florile, că miros frumos trandafirii, că îți place să ai flori în cameră, etc, etc. Dar i-aș da în cap cu florile dacă mi le-ar aduce pentru că i-am zis eu și mi-ar pieri din orice bucurie.

De câteva ori mi-a fost spus: Petruța, eu nu știu ce să fac, zi-mi tu cum să mă port cu o fată. Asta în condițiile în care eram într-o relație:)) Neah, no way! Este doar a big, huge bullshit. Sunt atâtea filme romantice că mai că mi se apleacă mie. Măcar în proporție de 10 la sută un băiat știe orientativ ce să facă. Să îți facă mici complimente – preferabil sincere, să te surprindă cu niște flori din când în când, să își pună remindere prin Google Calendar când împliniți 6 luni, 3 zile și 23 de ore, chestii din astea. Mai încolo de rețeta asta, urmează tipicul fiecărei fete iar aici nu mă bag. Fiecare cu ce îi place.

Nu se mai fabrică băieți ca altă dată. Nici fete

Tot mă bate mama la cap cu ” pe vremea mea, băieții….” și are dreptate. Întotdeauna reușesc să o contrazic cu “pe vremea ta, fetele”. Pentru că, din nefericire, de data aceasta o să dau vina pe noi fetele. Ne-am prostit și am coborât standardele. Acceptăm mai puțin și oferim..nu încep discuția aici. E un film romantic – Wedding Date – în care personajul masculin (la care voi visă până la adânci bătrâneți), spune un lucru inteligent: A woman has the exact love life that she wants”. Pe tema asta e de discutat… într-o postare viitoare.

De aici,

O melodie care mă bântuie

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.