Nu mai abandona animale

Dacă nu ai un animăluț acasă, nu o să înțelegi ce îți spun. O să mă consideri una din obsedatele alea cu multe pisici. Ghici ce? Nici măcar nu mă simt jignită. Îmi pare rău de tine pentru că habar nu ai ce pierzi.

Cum poți abandona un animal?

Am văzut la cabinetul unde mă duc eu destule animale abandonate de stăpâni. O mare parte dintre ele erau bătrâne. Se vedea la ultimul cățeluș (un pechinez de altfel simpatic, eu nu mă omor după ei deloc), că trăise numai în casă și avusese o familie. Acel câine era speriat, mereu în alertă după ce fusese predat la Pallady de propriul stăpân. Era bătrână și bolnavă. Într-un minut, toata încrederea câinelui în oameni s-a dus pe apa sâmbetei. Într-un minut, un suflet a fost frânt.

selfie-cu-pisici

Aceeași doamnă care salvase cățelușa mai avea o poveste. Se făcea că într-o zi o mașină se oprește. O doamnă scoate un câine afară. Credea că e vorba de un pișu scurt. Dar doamna a închis ușa și a plecat. Cățelul pe care îl lăsase la marginea drumului se născuse orb. Și tocmai fusese abandonat. Imaginează-ți că nu vezi. Te ia cel pe care îl iubești într-o călătorie, te bucuri, te dă jos, respiri aerul de afară. Auzi mașini dar nu îi mai simți mirosul. Unde e? Cât de departe s-a dus? Te panichezi. Începi să te miști prin zonă. Dar tu nu vezi. Un pas greșit și ești sub roțile unei mașini. Poate mori pe loc. Poate agonizezi câteva ore pe marginea drumului. Sau fix pe centru iar mașinile care trec nu se opresc. Una nu frânează. Ai murit. Singur. Trist. Abandonat. În dureri.

pisica-mea

E doar o poveste. Cățelușa a fost adoptată în Germania și e fericită. Dar în ultimul meu drum prin țară, am văzut tone de câini abandonați pe marginea drumului. Unii prin păduri la margine de sate. Slabi. Abătuți. Am văzut trei pui pufoși pe o stradă circulată dintr-un sat. Am plecat cu inima frântă, sperând că mama e prin zonă. Stăteau toți trei și așteptau.

Dăm vina pe animale

Că sunt multe, că deranjează estetic, că nu sunt curate, că sunt periculoase. Dar oare câți dintre voi și-au sterilizat animalele din dotare? Și mă refer la voi, bipedele de oraș. Faceți serii de pui și îi abandonați. Oare ce suflet aveți? Vă dați iubitori de animale dar vi le chinuiți pe cele din dotare (Doamne ferește, cum să nu facă sex! și așa îi condamnați la boli) și abandonați!

lene

Mi-aș dori o lume numai cu animale. Aș vrea să trăiesc în junglă! E mai bine decât o lume de bipezi handicapați emoțional!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.