Nu mai e Vama ce a fost…

Asta o spune toată lumea. Și totuși unde sunt cele mai multe check-în-uri vara asta? No shit, în Vamă.

Cei care se vor simți ofuscati după această postare sunt rugați să lase înjurăturile și să meargă mai departe. Orice blondă are dreptul la o părere.

 

Ziua la Balcic

Am plecat într-o mini escapadă la mare. Eu și prietena mea bună, o mașină, multă voie bună. Prima zi a fost la Balcic. Am vizitat, mi-a plăcut, am vizitat capul Kaliakra și am mâncat la Dalboka. Cu toate înjurăturile unui anumit blogger, prima zi a fost demențială. Pentru că Balcic nu are plaje am zis că n-ar fi o idee rea să ne întoarcem la noi pe litoral și să profităm de 2 zile de soare și mare.

Duminică seară ora 21.00 – ne alegem drept target 2 stațiuni de …..adulți: Saturn și Venus. Nimic cu pretenții: un hotel de 2 stele. La primul nu aveau camere deloc. La al doilea, după ce am întrebat dacă e ceva liber, mi s-a răspuns tot cu o întrebare: “Dar pentru câte nopți?” Când i-am spus că doar una, răspunsul a fost “Nu avem camere.” Așa că am făcut cale întoarsă spre Vama Veche pe la 21.30 unde găsisem o cazare prin telefon la o prietenă a prietenei care stătea des în Vamă.

Nu am fost niciodată în Vamă. Exact, ai citit bine – niciodată până la 29 de ani. Așteptări aveam. În mintea mea naivă de bloggerita proaspăt devenită blondă mă așteptăm la ceva boemo-alcoolico-distractiv-semi-ieftin. Focuri pe plajă, grupuri visătoare, cântece de beție…ceva de genu’.

 

Cum e în Vama Veche?

Nu e nimic boem în Vama Veche. În fiecare zi mi s-au cerut bani. O dată pentru bere, o dată pentru mâncare. Și asta a fost singura chestie “boemă” pe care am găsit-o acolo. Și cei câțiva 3-4 rătăciți dimineața să prindă răsăritul.

Alcool. Lume beată la 21.00 pe strada din vamă…? Da, am nimerit vreo 3-4-5. Tineri așezați cu fundurile pe cimentul cald, grupuri răzlețe cu berile în mână. Nimic spectaculos. Nu pot să generalizez pentru prețurile la băutură întrucât nu sunt mare fan dar pe un Mojito am dat 18 RON.

Distractiv?! Am primit critici: “Da, mă’ da distracția în vamă e vinerea și sâmbăta..!!!” Duminică era …dezamăgitor. Am prins să zicem o petrecere mai animată pe plajă unde vreo 10 din cei 40 de oameni dansau în voia lor și păreau a fi suflete mai libere. În rest, ține cocktailul în mână și balangana-te în ce direcție poți.

Ieftin? Unde mă cred?! Doar trebuia să știu că e totuși România.

Pentru 90 de RON pe noapte am primit o cameră în care nu se mai ștersese praful de acum 4 ture de turiști, oglinda de la baie de vară trecută și dușul era pe perete lângă WC. Nimic super dezastruos dacă apa nu ar fi curs și pe lângă coșul de gunoi în timp ce scurgerea făcea față cu greu. Nu am pretenții de mare lux, dimpotrivă, dar am pretenții de curățenie. Apa caldă a lipsit cu desăvârșire în a două zi de cazare. Și Wi-Fi-ul de dimineață…Și curentul luni seară pentru câteva ore.

Șezlong pe plajă. În prima zi am dat 20 de RON și l-am văzut pe nenea ăla o data când ne-a luat banii și ne-a adus saltelutele. A două zi, ne-am mutat ceva mai încolo, am dat 15 RON și cât s-a foit soarele toată ziua, așa mi-a mutat și nenea 2 șezlongul ca să fie la umbră. Super amabil!

Prețurile din supermarket? Rezonabile pentru România.Mă așteptam la un adaos mai mare. Altfel, cola de 1 litru- 5 lei, juma de litru 4 lei.

Mâncarea? Hai să facem o comparație.

Prețurile la bulgari și la noi în Vamă

 

Masa la Dalboka: icre, pâine, o porție midii cu orez, o porție ardei umpluți cu midii, o cola, o bere, un nectar – 60 de RON. Am plătit în lei că nu mai aveam leva la un curs super apropiat de cel la care schimbasem leii în vamă.

Masa la Cherhana în Vamă: icre, pâine, un biban de mare (de 450 grame), o bere, un nectar – 99 de RON.

Masa la Papa Șoni în Vamă: Un piept de pui 18 RON, o supă cremă de legume – 12 RON.

Sunt genul care mănâncă o data în zi și ceva ronțăială pe plajă…așa că vă dați seamă că aș fi mâncat în fiecare zi la Dalboka de ar fi fost mai în coasta mea.

Nu știu ce a fost Vamă dar nu m-a impresionat ce e acum. Nota 10 pentru clătite, nota 11 pentru toate cuplurile de batranel+tinerica – mi-au smuls o grămadă de zâmbete – el, rebelul matur îi arată ei, naivei, inocenței fete moderne, Vama Veche :))), nota 12 pentru pițipoanca siliconată care își făcea poze feșăn cu boifrendul musculos la malu’ mării :)) notă 13 pentru prețurile astronomice – 15o de RON un tricou cu o pisicuță – îl găsești și la 20 de RON în București. Și să nu uit.. toată lumea își cumpără haine hippie…. oare le purtați și când nu sunteți în Vamă?

În rest, eu m-am distrat cu toate astea – contează compania, marea și nisipul :)) Restul.. is just Vamă 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.