Nu va mai cununati religios!

Sursa foto

Da, puteti sa ma bateti pentru  ce v-am zis. De ce o faceti?

Ca asa se face? Unde scrie? Daca te intalnesti pe strada cu tanti Ileana si te intreaba daca esti casatorit si tu ii spui da, dar doar la biserica, nu se uita crucis la tine? Dapai nu trebuie sa te iei cu tot cu acte? Luati-va cu acte si scapati de gura lumii.

Inseamna pentru tine ceva cununia aia? Nope. O faci de ochii lumii, ca asa s-a transmis din strabuni. Dar, in principiu, te doare in cot de cununie, tu vrei sa porti rochia de mireasa. Ce zice popa ala acolo? Zice el ceva, dar ce mai conteaza? Sa bolboroseasca acolo de Dumnezeu si cele sfinte si gata, sa mergem la petrecereeeeeeeeee!

Nu-s casatorita dar in jurul meu toata lumea deja a facut pasul sau este in curs de pregatire, ba chiar au mai aparut si primii bebei. Si in privinta nuntilor, multi mai trec si pe la biserica. Iar eu nu inteleg de ce. Daca suntem intr-o societate din ce in ce mai rationala, tu esti omul modern, conectat la tehnologie, realist, pragmatic, de ce te casatoresti in fata lui Dumnezeu? Ce importanta mai are? Esti un ipocrit. Da, asta esti! Daca respectiva slujba nu are absolut nicio semnificatie – sunt niste ritualuri de mult uitate – de ce mai treci si pe acolo?

Pierzi vreo ora (chiar si cu versiunea fast forward a slujbei), dai bani la popa (si nu-s de ici-colea sumele), platesti cor, decorezi olecuta biserica, nasii cumpara lumanarile si alte jucarii (de care cu mandrie spun ca momentan nu stiu:)))). Ia uite de cate lucruri poti sa scapi. De ce te chinui atat cand de obicei mai esti si pe banda rulanta pentru ca in sambata aia sunt vreo 2 cununii inaintea ta si un botez dupa.

etsy-wedding-registry

Sursa foto

Si sa iti mai spun un secret. Din momentul in care tu te-ai casatorit religios cu cineva, ala iti e sot/sotie forever and ever, pana cand moartea va va desparti. Exact, poti tu sa divortezi si urmatorul popa sa te cunune religios cu urmatorul fraier sau fraiera, tot primul iti ramane oficial, si din punct de vedere al religiei, sot. Asa ca ori il omori si ai scapat de o grija, ori ramaneti impreuna. Dar o viata impreuna? Holy crap! Cine a mai pomenit asa ceva?

Scapa de o corvoada! Nu te mai du la biserica. Nu te mai chinui. Nu mai arunca cu bani. Casatoreste-te doar la primarie. E un act care se desface usor la notar sau ca tiganii  (fir-ar! oare cum trebuia sa le spunem acum?) la tribunal. Vezi cat de simplu e?

 

8 thoughts on “Nu va mai cununati religios!

  1. GCM says:

    Stai sa inteleg! Deci tu ii spui aluia sa nu mai piarda timpul la popa daca nu crede si sa nu o faca doar din ipocrizie si apoi tot tu incerci sa-l convingi ca aceeasi cununie la popa in care el nu crede si o face de ochii lumii e pe viata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.